Vetvlekken verwijderen? Ook bekend als olievlekken, kunnen soms een enorme uitdaging zijn om te verwijderen. Ze kunnen overal ontstaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje… Misschien heb jij nu wel een vetvlek op je kleding waardoor je dit artikel leest. Of een vetvlek in je tapijt. In dit artikel deel ik een aantal handige tips om vetvlekken te verwijderen.

SUPERTIP:
Dit werkt ook om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

Vetvlekken verwijderen met een babydoekje 

Babydoekjes zijn handig om vetvlekken te verwijderen, vooral op kinderkleding of op stof die niet in de was kan. Maak het doekje vochtig met water, en wrijf de vetvlek in tot de vlek verdwijnt. Mocht dit niet werken omdat de vetvlek te hardnekkig is, probeer dan een van onderstaande tips.

Vetvlekken verwijderen

Verwijder vetvlekken met haarlak

Haarlak is een prima middel om vet van kleding te verwijderen. Spuit het royaal op de vlek, en werk het met je vingers of een tandenborstel in de stof rond de getroffen plek. Laat het drogen, was het dan zoals gewoonlijk met wasmiddel en de vetvlek is verdwenen.

Vetvlekken verwijderen met vaseline

Als je geen haarlak bij de hand hebt, probeer dan vaseline op vetvlekken aan te brengen met een een wattenstaafje, voordat je je kleren normaal wast. Het vet zal gemakkelijker oplossen in de was dankzij de vaseline. Als dit niet in 1x werkt, probeer het dan verschillende keren te herhalen tot de vlek is verdwenen.

Vetvlekken verwijderen met zuiveringszout en afwasmiddel

Het kan moeilijk zijn om vlekken op oliebasis te verwijderen uit kleding die eigenlijk niet gewassen mag worden in de wasmachine, maar zuiveringszout en afwasmiddel zijn een geweldige combinatie om ze te laten verdwijnen, de vetvlekken. Maak gewoon een dikke pasta met de twee producten, werk die in de vlek en laat het mengsel dan enkele uren zitten voor je het wegspoelt onder de kraan. Vetvlekken verwijderen wat nog nooit zo makkelijk!

Gebruik een wasmiddel dat gemaakt is voor vetvlekken

Als je niet veel geluk hebt met het verwijderen van vetvlekken uit je kleren met gewoon wasmiddel, kun je een speciaal product kopen dat gemaakt is om vlekken op oliebasis te verwijderen. Zoals dit product, klik hier.

Vetvlekken verwijderen uit een spijkerbroek

Om vetvlekken uit je broek of spijkerbroek te verwijderen, maak je een pasta met waspoeder en water en breng het je op de vlek aan. Was zoals gewoonlijk je spijkerbroek en de vetvlek is verdwenen.

Vlekken verwijderen met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is voor zoveel dingen te gebruiken, zelfs voor het verwijderen van vetvlekken. Voeg gelijke delen water samen met schoonmaakazijn en wrijf de vetvlek in met een schone doek die je nat maakt met dit mengsel. Probeer zo veel mogelijk van de vlek te verwijderen. Was daarna je kledingstuk in de wasmachine.

Ook interessant:

  1. Vlekken uit leer verwijderen
  2. Vlekken op glas verwijderen
  3. Fruitvlekken verwijderen doe je zo!

SUPERTIP:
Dit werkt ook om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.