Omslag foto facebook (3)
Vlekken uit leer verwijderen

Vlekken uit leer verwijderen? Doe je zo!

Leer is een mooi en luxueus materiaal, maar het kan moeilijk schoon te houden zijn. Als je een leren stoel of bank hebt, heb je misschien gemerkt dat het vuil en stof lijkt aan te trekken. In dit artikel bespreken we hoe je vlekken uit leer kunt verwijderen. Er zijn veel verschillende soorten vlekken, en elke soort vereist een andere aanpak.

 

Heb jij een vlek in je leren meubel? En je meubel is nog niet zo oud? Neem dan eerst contact op met de fabrikant of de handelaar van je leren meubels. Zij kunnen je verder helpen en eventuele specifieke vlekken met je bespreken. Als je namelijk nog niet zo’n oude meubels hebt, kan het zo maar zijn dat je nog recht hebt op garantie. Mocht dit niet helpen, probeer dan onderstaande tips.

 

Jeansvlekken op leer

Heb je een (kunst) leren bank en zitten er jeans plekken op? Druppel wat schoonmaakazijn op een droog schoonmaak doekje en boenen maar! Zorg dat je een aantal doekjes paraat hebt liggen om te wisselen wanneer je doekje compleet blauw is geworden. Het kan zijn dat je het meerdere keren moet herhalen. Schoon? Veeg met een ander schoonmaak middel naar keus even na zodat de sterke azijn geur vervaagt.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het verwijderen van vlekken. Gebruik dit =>

 

Vuil of stof

Als de vlek door vuil of stof veroorzaakt is, kun je die het beste met een droge doek proberen te verwijderen. Zorg ervoor dat je een zachte beweging gebruikt, zodat je het leer niet beschadigt. 

 

Vloeistof

Als de vlek veroorzaakt is door vloeistof, kun je de vlek verwijderen met een doek die je een beetje nat maakt met water. Zorg ervoor dat je de vlek dept, in plaats van erover te wrijven, zodat je het leer niet beschadigt. Blijf deppen tot de vlek weg is. En maak daarna kleine draaiende bewegingen met je doek op het leer.

 

Inkt of verf

Als de vlek door inkt of verf veroorzaakt is, kun je ze verwijderen met aceton of alcohol. Wees heel voorzichtig met het gebruik van deze chemicaliën, want ze kunnen het leer beschadigen. Probeer het daarom alleen uit op een stukje dat niet meteen in het zicht is van je ogen.

 

Olie of vet

Als de vlek door olie of vet veroorzaakt is, kun je hem verwijderen met een watje dat in terpentine gedoopt is. Nogmaals, let op dat je niet te veel druk uitoefent, want dat kan het leer beschadigen.

 

De laatste stap is het verzorgen van achtergebleven resten, zodat je leer zo lang mogelijk schoon en mooi blijft. Je kunt dit doen door een kleine hoeveelheid leer conditioner op een doek aan te brengen en dan je leer in te wrijven. Dit helpt om het leer zacht en soepel te houden en het beschermt het ook tegen toekomstige vlekken. 

 

Door deze stappen te volgen, kun je elke vlek uit je leren meubels of accessoires verwijderen. Leer is een prachtigen luxueus materiaal, maar het heeft een beetje liefde nodig om er op zijn best uit te blijven zien. 

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het verwijderen van vlekken. Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.