Kalkaanslag verwijderen? Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in huis. Het ontstaat door het aanwezige kalk in water, dat zich afzet op oppervlaktes. Kalkaanslag ziet er niet alleen ontsierend uit, het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Gelukkig is kalkaanslag verwijderen relatief eenvoudig. In dit artikel lees je hoe je kalkaanslag kan verwijderen!

SUPERTIP:
Kalkaanslag verwijderen? Gebruik dit =>

Kalkaanslag verwijderen?

Het beste moment om kalkaanslag te verwijderen, is natuurlijk voordat het zich heeft vastgezet. Maar als je toch al last van kalkaanslag hebt, dan kun je deze ook verwijderen. Je hoeft dan alleen maar wat meer moeite te doen. Bij hardnekkige kalkaanslag is het soms nodig om schuurmiddel of een ander agressief schoonmaakmiddel te gebruiken. Maar pas op: als je te veel agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, kun je het oppervlakte beschadigen. Je kunt het gelukkig ook verwijderen met huishoudelijke producten. Ontdek ze hieronder!

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag verwijderen met natuurazijn

Gelukkig is er een simpele en goedkope oplossing om kalkaanslag te verwijderen: natuurazijn. Natuurazijn bevat azijnzuur, dat de kalkaanslag oplost. Je kunt natuurazijn gebruiken om de kalkaanslag te verwijderen op alle oppervlakken in huis.

Het enige wat je hoeft te doen is een scheutje natuurazijn over de aangetaste oppervlakte te gieten. Laat het een paar minuten intrekken en daarna kun je het oppervlak schoonvegen met een vochtige doek. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is om de kalkaanslag te verwijderen.

Kalkaanslag verwijderen met karnemelk

Kalkaanslag kan je verwijderen met karnemelk! Karnemelk is namelijk een natuurlijk middel dat de kalkaanslag oplost dankzij de hoge zuurgraad van karnemelk .

Wil je ook kalkaanslag verwijderen met karnemelk? Smeer dan karnemelk op het oppervlak waar de kalkaanslag zit en laat het een paar minuten intrekken. Daarna kun je het oppervlak gaan schoonmaken met een doek of spons. Je zult zien dat de kalk verdwijnt! 

Kalkaanslag verwijderen in de waterkoker

Kalkaanslag verwijderen in de waterkoker is belangrijk, om ervoor te zorgen dat de waterkoker schoon blijft en optimaal kan functioneren. Er zijn verschillende manieren om kalkaanslag te verwijderen.

Kalkaanslag verwijderen met azijn

Azijn is een simpele en goedkope manier om kalkaanslag te verwijderen. Je neemt een glas water en voegt daar een theelepel azijn toe. Daarna schenk je dit mengsel in de waterkoker en laat je het een half uurtje intrekken. Vervolgens spoel je de kalkaanslag eruit met koud water.

Kalkaanslag verwijderen met Baking soda

Baking soda is ook een simpele en goedkope manier om kalkaanslag te verwijderen. Je neemt een glas water en voegt daar twee theelepels baking soda toe. Daarna schenk je dit mengsel in de waterkoker en laat je het een half uurtje intrekken. Vervolgens spoel je de kalkaanslag eruit met koud water.

Kalkaanslag verwijderen met citroensap

Citroensap is de beste manier om kalkaanslag te verwijderen in een waterkoker. Je neemt 2 citroenen en snijdt deze doormidden. Pers het sap daarna uit in de waterkoker en voeg er water aan toe. Vervolgens zet je waterkoker aan. Je zult zien dat de kalkaanslag verdwijnt dankzij het citroensap. Mocht je last hebben van veel kalkaanslag in je waterkoker? Herhaal dan deze stap tot de kalkaanslag is verdwenen.

Kalkaanslag verwijderen in je toilet

Cola bevat een hoog percentage aan suiker en zuur. Dit zijn twee factoren die ervoor zorgen dat cola goed is in het verwijderen van kalk in de wc. Door het aanbrengen van cola op de aanslag en het te laten intrekken, wordt de kalkaanslag losgemaakt van het oppervlak. Daarnaast zorgt het zuur ervoor dat de aanslag oplost. Het beste kan je een fles cola legen in je toilet voor dat je naar bed gaat. Hierdoor kan het een nachtje intrekken. De volgende dag spoel je de wc door en de kalkaanslag is verdwenen.

Succes met het verwijderen van kalkaanslag!

SUPERTIP:
Kalkaanslag verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.