Inductie kookplaat schoonmaken? Het schoonmaken van een inductiekookplaat is niet echt moeilijker dan het schoonmaken van een standaard fornuis. Het kan alleen gemakkelijker zijn om het oppervlak schoon te maken, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. Maar hoe je het beste een inductie kookplaat kan schoonmaken, leggen wij hieronder graag voor je uit.

SUPERTIP:
Heel snel je inductie kookplaat schoonmaken? Gebruik dit =>

Inductie kookplaat schoonmaken? Doe dit nooit!

De meest voorkomende fout is de inductie kookplaat schoon te maken met schurende schoonmaakmiddelen of staalwol, die krassen op het glasoppervlak kunnen maken en schade aan je toestel kunnen veroorzaken.

Maar wat dan wel?….

Aangebrande vlekken (inductie kookplaat schoonmaken)

Als je je inductie kookplaat vaak gebruikt, kunnen er wat vlekken op zitten die moeilijk te verwijderen zijn. Je kunt gewoon water en zeep gebruiken, want deze vlekken komen er meestal heel gemakkelijk af. Soms blijven ze echter na veelvuldig gebruik nog enige tijd op het oppervlak van de kookplaat zitten. Als het met water niet lukt, kan je het beste een papieren handdoekje natmaken met azijn. Wrijf over de aangebrande plekken en ze zullen los laten.

inductie kookplaat schoonmaken

Watervlekken verwijderen

Als je je inductie kookplaat correct gebruikt, dan zou hij nooit mogen roesten. Dit betekent echter niet dat water geen sporen achterlaat op het oppervlak van je kookplaat. Als dit je overkomt, probeer dan eventuele vlekken te verwijderen met een beetje citroensap en zout (of zuiveringszout). Giet wat citroensap op de vlek en laat het ongeveer vijf minuten zitten voor je het eraf schrobt met een schone doek of een papieren handdoek. Herhaal indien nodig!

Hardnekkige vlekken schoonmaken

Veel mensen weten dit niet, maar je kunt eigenlijk gebruik maken van wat je al in huis hebt om je fornuis weer als nieuw te laten schitteren! Om dit te doen heb je alleen een oude tandenborstel nodig. Doop de tandenborstel eerst in water en dan in zuiveringszout. Gebruik de tandenborstel om hardnekkige vlekken weg te poetsen. Zodra de vlek weg is kan je stoppen met schrobben.

Of je gebruikt een goed schoonmaakmiddel…

Telkens als je een inductiekookplaat schoonmaakt, zorg je ervoor dat de inductiekookplaat goed droog is voordat je er een schoonmaakmiddel op gebruikt. Je kunt het beste een multifunctioneel of een speciaal voor inductie kookplaten ontworpen schoonmaakmiddel gebruiken, omdat dat milder is dan algemene schoonmaakmiddelen en efficiënter omgaat met ingebrande vlekken.

Door je inductie kookplaat regelmatig te onderhouden en deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kookplaat schoon en hygiënisch blijft en verleng je de levensduur van je kookplaat.

SUPERTIP:
Heel snel je inductie kookplaat schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.