inductie kookplaat schoonmaken

Inductie kookplaat schoonmaken? Zo doe je dat!

Inductie kookplaat schoonmaken? Het schoonmaken van een inductiekookplaat is niet echt moeilijker dan het schoonmaken van een standaard fornuis. Het kan alleen gemakkelijker zijn om het oppervlak schoon te maken, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. Maar hoe je het beste een inductie kookplaat kan schoonmaken, leggen wij hieronder graag voor je uit.

 

SUPERTIP:
Heel snel je inductie kookplaat schoonmaken? Gebruik dit =>

 

Belangrijk! Doe dit nooit!

De meest voorkomende fout is de inductie kookplaat schoon te maken met schurende schoonmaakmiddelen of staalwol, die krassen op het glasoppervlak kunnen maken en schade aan je toestel kunnen veroorzaken.

 

Maar wat dan wel?….

 

Aangebrande vlekken

Als je je inductie kookplaat vaak gebruikt, kunnen er wat vlekken op zitten die moeilijk te verwijderen zijn. Je kunt gewoon water en zeep gebruiken, want deze vlekken komen er meestal heel gemakkelijk af. Soms blijven ze echter na veelvuldig gebruik nog enige tijd op het oppervlak van de kookplaat zitten. Als het met water niet lukt, kan je het beste een papieren handdoekje natmaken met azijn. Wrijf over de aangebrande plekken en ze zullen los laten.

 

Watervlekken verwijderen

Als je je inductie kookplaat correct gebruikt, dan zou hij nooit mogen roesten. Dit betekent echter niet dat water geen sporen achterlaat op het oppervlak van je kookplaat. Als dit je overkomt, probeer dan eventuele vlekken te verwijderen met een beetje citroensap en zout (of zuiveringszout). Giet wat citroensap op de vlek en laat het ongeveer vijf minuten zitten voor je het eraf schrobt met een schone doek of een papieren handdoek. Herhaal indien nodig!

 

Hardnekkige vlekken schoonmaken

Veel mensen weten dit niet, maar je kunt eigenlijk gebruik maken van wat je al in huis hebt om je fornuis weer als nieuw te laten schitteren! Om dit te doen heb je alleen een oude tandenborstel nodig. Doop de tandenborstel eerst in water en dan in zuiveringszout. Gebruik de tandenborstel om hardnekkige vlekken weg te poetsen. Zodra de vlek weg is kan je stoppen met schrobben.

 

Of je gebruikt een goed schoonmaakmiddel…

Telkens als je een inductiekookplaat schoonmaakt, zorg je ervoor dat de inductiekookplaat goed droog is voordat je er een schoonmaakmiddel op gebruikt. Je kunt het beste een multifunctioneel of een speciaal voor inductie kookplaten ontworpen schoonmaakmiddel gebruiken, omdat dat milder is dan algemene schoonmaakmiddelen en efficiënter omgaat met ingebrande vlekken.

 

Door je inductie kookplaat regelmatig te onderhouden en deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kookplaat schoon en hygiënisch blijft en verleng je de levensduur van je kookplaat.

 

SUPERTIP:
Heel snel je inductie kookplaat schoonmaken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.