Vlekken op glas verwijderen kan een vervelende klus zijn. Zo is de ene vlek hardnekkiger dan de andere vlek. Maar wat is nu de juiste techniek om deze vlekken te verwijderen? Natuurlijk kan je glasreiniger gebruiken, alleen werkt dit niet heel goed voor de meeste vlekken. Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat jij succesvol je vlekken op glas kan verwijderen.

 

Vlekken op glas verwijderen met glasreiniger

Glasreinigers bevatten meestal oplosmiddelen die de vlek kunnen afbreken en helpen verwijderen van het oppervlak van het glas. Een van de bekendste glasreinigers is Glassex.

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste glasreinigers! Gebruik dit =>

 

Koffie of thee vlekken

Breng een beetje tandpasta op de vlek aan en wrijf het in met een doek. Dit kan goed werken voor het verwijderen van koffie of theevlekken op glas.

 

Rode wijn of vruchtensap vlekken

Een puimsteen is een prima manier om vlekken te verwijderen die veroorzaakt zijn door rode wijn of vruchtensap. Wrijf met de puimsteen over de bevlekte plek, wees voorzichtig dat je er geen krassen op maakt.

 

Vlekken op glas verwijderen met witte azijn

Witte azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel en kan gebruikt worden om vele soorten vlekken te verwijderen, ook die op glas. Dompel gewoon een doek in azijn en veeg de bevlekte plek schoon tot de vlek verdwenen is. 

 

Vlekken op glas verwijderen met citroensap

Citroensap is ook een natuurlijk schoonmaakmiddel en kan gebruikt worden om vlekken van glas te verwijderen. Doop gewoon een doek in citroensap en veeg over de bevlekte plek tot hij weg is. Dit kan erg succesvol zijn als je een hardnekkige vlek hebt. Dankzij het zuur van de citroen komt de vlek makkelijker los.

 

Gebruik zuiveringszout

Baking soda is een veelzijdig schoonmaakmiddel dat gebruikt kan worden om vlekken op glas te verwijderen. Maak een dikke pasta van zuiveringszout en water, en wrijf die op de getroffen plek tot de vlek helemaal weg is. Wist je dat je baking soda voor veel meer dingen kan gebruiken? Lees maar eens verder…

 

Gebruik zout of suiker

De grove kristallen in zout of suiker kunnen als een schuurmiddel werken, en helpen vlekken van glazen oppervlakken weg te schuren. Strooi een kleine hoeveelheid zout of suiker over de bevlekte plek en gebruik een doek of tandenborstel om te schrobben tot de vlek weg is.

vlekken op glas verwijderen

Gebruik een scheermesje

Als al het andere mislukt, kun je proberen met een scheermesje de vlek van het oppervlak van het glas weg te schrapen. Wees heel voorzichtig als je dit doet, want het is gemakkelijk om het glas te bekrassen of te etsen als je niet voorzichtig bent. Maar dit kan bijvoorbeeld goed werken op je glazen ramen. Al helemaal als er vogelpoep op zit.

 

Met een beetje experimenteren moet je de methode kunnen vinden die voor jou het beste werkt. En denk er altijd aan voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van glas, het is gemakkelijk om meer schade te veroorzaken als je niet voorzichtig bent. Hopelijk kan je nu al je vlekken op glas verwijderen.

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste glasreinigers! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.