Je kunt vast wel een handvol vruchten opnoemen waardoor je favoriete overhemd of broek helemaal verpest is. Maar hoe kan je fruitvlekken verwijderen? Het is zo frustrerend als je opgewonden bent over een gelegenheid om je nieuwe kleren te dragen en er dan ineens iets vlekt… Daarom deel ik een aantal handige tips om fruitvlekken te verwijderen!

SUPERTIP:
Vlekken verwijderen in een handomdraai? Gebruik dit =>

Fruitvlekken verwijderen? Zo verwijder je druivensap

Als je druivensap op je lievelingsshirt gemorst hebt, spoel je de vlek eerst uit met koud water, zo kan je het meeste van de vlek verwijderen. Wrijf de vlek daarna in met afwasmiddel en doe het in de wasmachine.

Verwijder kersenvlekken

Meng een deel waterstofperoxide met twee delen azijn om kersenvlekken te verwijderen. Week het kledingstuk dertig minuten in dit mengsel voor je het wast zoals gewoonlijk. Fruitvlekken verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

fruitvlekken verwijderen

Bananenvlek verwijderen doe je zo

Meng citroensap met water in gelijke delen en dep dit mengsel op de bananenvlek. Leg het kledingstuk dan minstens een uur in de zon om de bananenvlek te verwijderen. In de meeste gevallen werkt deze tip perfect om de bananenvlek te verwijderen!

Vlekken verwijderen met zout

Maak een pasta van zout, baking soda en water en breng dit aan op de fruitvlek. Schrob de vlekken goed in met dit mengels tot je resultaat ziet (zorg ervoor dat je de hele vlek bedekt). Laat het ongeveer 20 minuten intrekken voor je het wast zoals gewoonlijk. En de fruitvlek is verdwenen.

Gebruik olijfolie

Doe olijfolie op een doek om fruitvlekken uit kleren te verwijderen. Dep dan de plek waar de vlek zit en wacht 10 minuten. Hierna was je je kledingstuk in de wasmachine.

Tandpasta is de oplossing voor bessenvlekken

Breng een kleine hoeveelheid tandpasta op de bessenvlek aan en werk het met je vingers in. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine zoals gewoonlijk en de vlek is verdwenen.

Fruitvlekken verwijderen met alcohol

Wrijfalcohol is een effectief middel om fruitvlekken uit kleren te verwijderen . Giet wat op de vlek en werk het heel goed in met je vingers voor je het in de was gooit.

Afwasmiddel, de redder in nood!

Breng afwasmiddel aan op de bevlekte plek en schrob het in met een tandenborstel. Leg het kledingstuk dan in de was zoals gewoonlijk.

Fruitvlekken verwijderen met bleekmiddel

Giet bleekmiddel op de vlek en laat het een uur intrekken voor je het wast. Je kunt ook waterstofperoxide gebruiken om fruitvlekken uit kleding te verwijderen, maar zorg ervoor dat je het eerst met water verdunt!

SUPERTIP:
Vlekken verwijderen in een handomdraai? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Ook interessant:

  1.  Aardbeien vlek verwijderen? Doe je zo!