Benieuwd naar een feng shui slaapkamer? We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Het is dus niet vreemd dat veel mensen er alles aan doen om zo comfortabel mogelijk te slapen. Feng shui is een oude Chinese kunst die zich richt op het creëren van een balans tussen de energie in een ruimte en de mensen die er wonen of werken. Volgens feng shui kan een goede slaapkameropstelling ervoor zorgen dat je beter kunt slapen. 

SUPERTIP:
Meer ontdekken over Feng Shui? Gebruik dit =>

Beter slapen dankzij een Feng shui slaapkamer

Hoeveel uur per nacht slaap je gemiddeld? Veel mensen klagen dat ze maar een paar uur per nacht slapen en dat ze zich ’s ochtends vaak moe voelen. Uit onderzoek is gebleken dat je, als je slaapt, je hersenen én je lichaam kan herstellen. Daarom is het belangrijk om voldoende te slapen. Maar hoe zorg je ervoor dat je beter gaat slapen? Door een feng shui slaapkamer in je huis te creëren!

Wat is Feng Shui?

Feng shui is een oude Chinese kunstvorm die er voor zorgt dat je in balans komt met je omgeving. Door je slaapkamer in te richten volgens de feng shui principes, kan je ervoor zorgen dat je beter gaat slapen. Feng shui staat voor ‘wind’ en ‘water’ en is gebaseerd op de 5 elementen: hout, aarde, metaal, water en vuur. Elk van deze elementen heeft zijn eigen kleur, vorm en betekenis. Door deze elementen in je slaapkamer toe te passen, zorg je ervoor dat je in balans komt met deze elementen. Hierdoor kan je beter slapen.

Feng shui slaapkamer: maak je slaapkamer zo donker mogelijk

In de fellere maanden is het vaak lastig om je slaapkamer helemaal donker te maken, maar het is belangrijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is. Als er licht in je slaapkamer is, kan dit ervoor zorgen dat je minder diep gaat slapen en dat je ‘s ochtends moeilijker wakker wordt. Zorg er dus voor dat er geen licht in je slaapkamer dringt, door bijvoorbeeld gordijnen of een slaapmasker te gebruiken.

Feng shui slaapkamer: Zorg voor een goede ventilatie

Een goede ventilatie is ook belangrijk als je beter wilt slapen. Als het in je slaapkamer te warm of te drukkend is, kan dit ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. Zorg ervoor dat je slaapkamer goed geventileerd is door bijvoorbeeld het raam open te zetten.

feng shui slaapkamer

Zorg voor een rustige Feng shui slaapkamer

Feng shui draait ook om het creëren van rust in een ruimte. Als je slaapkamer druk en rommelig is, kan dit ervoor zorgen dat je minder goed slapen. Zorg ervoor dat je slaapkamer zo rustig mogelijk is, door de kamer op te ruimen en geen elektronische apparaten in de slaapkamer te plaatsen.

In een te volle ruimte kan je je niet goed ontspannen en kan je niet goed slapen. Daarom is het aan te raden om bepaalde spullen weg te doen of in een andere ruimte op te bergen. 

Waarom mag je geen spiegel in de slaapkamer?

Volgens feng shui mag je geen spiegels in je slaapkamer hangen, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat je energie wordt ontregeld. Als je graag spiegels in je slaapkamer wilt hebben, hang deze dan op een plek waar je ze niet kunt zien als je in bed ligt.

Feng shui slaapkamer: Kies rustige en ontspannende kleuren

Feng shui gaat ook over het gebruik van kleuren in een ruimte. De kleuren die je in je slaapkamer gebruikt, kunnen ervoor zorgen dat je meer of minder ontspannen bent. Kies dus rustige en ontspannende kleuren voor je slaapkamer, zoals blauw, groen of paars.

Hoe staat het bed goed volgens Feng Shui?

Een van de belangrijkste aspecten bij het creëren van een feng shui slaapkamer, is de positie van je bed. Je bed moet namelijk gericht zijn op het oosten. Dit betekent dat je bed rechtop staat en je hoofd naar het oosten gericht is. De voeten van je bed moeten naar het westen gericht zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je bed niet tegen een muur of een raam staat. Als je bed tegen een muur of raam staat, kan dit negatieve energie opleveren.

De grootte van het bed volgens Feng Shui

Het is ook belangrijk om te kijken naar de grootte van het bed. Een optimaal bed volgens Feng Shui is een bed dat groot genoeg is voor twee personen, maar niet te groot. Dit komt omdat een bed dat te groot is kan ervoor zorgen dat je je onrustig voelt en uiteindelijk slecht slaapt.

De vorm van het bed volgens Feng shui

Verder is het belangrijk om te kijken naar de vorm van het bed. Een optimaal bed volgens Feng Shui is een rechthoekig bed. Dit komt doordat rechthoekige vormen de meeste rust uitstralen. Ronde of ovale vormen kunnen ervoor zorgen dat je je onrustig voelt en uiteindelijk slecht slaapt.

Maak ook kennis met de KonMari methode

Vond je het interessant? De feng shui slaapkamer? Wil je naast beter slapen, je ook beter in je vel voelen? Onlangs schreef ik een artikel over de KonMari methode. Volgens Marie Kondo kan het opruimen van je huis je leven veranderen. Ze gelooft dat als je alles in je huis opruimt, je ook je emotionele leven opruimt. Dit komt doordat je dan helderder kunt nadenken en je beter in balans voelt. 

Als je deze feng shui tips volgt, zal je merken dat je beter gaat slapen. Je slaapkamer wordt dan een rustige en ontspannen plek waar je je optimaal kunt uitrusten. Zo zorg je ervoor dat je lichaam en geest goed kunnen herstellen en dat je elke dag vol energie wakker wordt!

SUPERTIP:
Meer ontdekken over Feng Shui? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.