Last van weinig opbergruimte? Al helemaal wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt. Gelukkig hoef je geen van beide toe te passen. Het is slechts een kwestie van onwijs creatief zijn met de ruimte die je ter beschikking hebt. Hieronder deel ik een aantal handige tips om weinig opbergruimte op te lossen.

 

SUPERTIP:
Weinig opbergruimte en gemakkelijk spullen opbergen? Gebruik dit =>

 

Weinig opbergruimte

Koop geen meubels meer waar je helemaal niks in kwijt kunt. Kies liever voor meubels en andere decoratieve producten waar lades inzitten of deksels opzitten. Dit is allemaal extra opbergruimte. 

 

De koffers

De meeste gezinnen gaan 1 of 2 keer per jaar op vakantie. De overige weken staat de koffer heel veel ruimte in beslag te nemen. Vul de koffer daarom met spullen die je langere tijd niet gebruikt en hang deze vervolgens hoog op. Mijn advies is om hier bijvoorbeeld de winter dekens in te doen.

 

Breng haken aan

Breng haken aan op deuren of muren van hout. Je kunt deze haken gemakkelijk zelf aanbrengen met een boormachine of een hamer, en je hebt een plek om jassen, handtassen, rugzakken, sleutels, enz. op te hangen.

 

De ruimte onder je bed

Gebruik de ruimte onder je bed en onder het hang gedeelte van je kledingkast! Vaak wordt dit helemaal niet gebruikt en dat terwijl daar zeeën aan ruimte te vinden is. Koop bij Xenos, Kwantum, Ikea of whatever een aantal handige opbergboxen en je kunt aan de slag! Of je koopt ze hier >>

 

Creëer extra ruimte

Schappen lijken op het eerste gezicht een briljant idee en dat is het ook! Maar je moet het vervolgens ook briljant afmaken. Dit doe je door niet lukraak producten op de schappen te plaatsen, maar deze producten eerst weer in een opbergbox te doen. Op dezelfde oppervlakte kom je dan veel meer kwijt.

 

Kartonnen dozen

Heb je online weer een bestelling geplaatst en ontvang je het in een grote doos? Bewaar de doos om het te gebruiken als opbergbox.

weinig opbergruimte

 

SUPERTIP:
Weinig opbergruimte & gemakkelijk spullen opbergen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Ook interessant:

  1. Zo maak je een afwasborstel schoon!
  2. Dit wist je nog niet over dromen!

 

Bron: foto van Erda Estremera op Unsplash