Omslag foto facebook (3)
dromen

Dit wist je nog niet over dromen!

Bijna ieder mens droomt. Dromen kunnen je een ontzettend fijn gevoel geven, maar je kunt ook met een ontzettend angstig gevoel weer wakker worden. Sommige mensen kunnen zich zelfs aanleren hoe en wat ze dromen. Maar dat is maar een hele kleine groep. Dromen kunnen vaak voorspellend zijn, maar ook komen dromen over seks heel vaak voor bij zowel mannen als vrouwen. Dromen zijn een verzameling beelden, geluiden, gedachtes en gevoelens die een mens beleeft, als ze in slaap zijn. Je droomt vooral tijdens de remslaap en dit duurt gemiddeld maar een 5-10 minuten.

 

SUPERTIP:
Ben jij toe aan een goede nachtrust? Gebruik dit =>

Dromen 

In een droom is het niet mogelijk om te lezen of om op de klok te kijken. Dus ben je je niet zeker of je droomt, probeer dan iets te lezen!

 

Toekomst voorspellen

Er zijn ook dromen die je toekomst voorspellen. Een paar van die voorbeelden zijn: Een aantal slachtoffers van 9/11 droomden al een tijd van te voren over deze aanslag, Mark Twain had een voorspellende droom dat zijn broertje zou overlijden op een exploderende stoomboot.

 

Slaapverlamming

Sommige mensen lijden aan een slaapverlamming. Het voelt als of je niet meer kunt bewegen en je denkt vaak dat er een kwade geest in je buurt is. Dit alles zorgt voor angst en paniek.

 

Natte droom

De zogenaamde natte droom kan wel tot 20 erecties per nacht veroorzaken.

 

Slaapwandelen

Normaal is je lichaam tijdens de rem-slaap verlamt en kun je bepaalde handelingen niet meer uitvoeren. Bij sommige mensen gaat dit fout en slaan ze aan het slaapwandelen en voeren sommige handelingen compleet onbewust uit.

 

Je brein

Tijdens het slapen is je brein actiever dan overdag.

 

Je wordt creatief van een droom

Van dromen wordt je creatief. Het is niet voor niks dat er door bepaalde dromen, dingen zijn uitgevonden.

 

Ik droom nooit!

Bijna iedereen droomt, alleen kun je het zelf vaak niet herinneren. Er zijn maar een paar mensen die nooit een droom hebben. Deze mensen hebben last van een droomaandoening, die vrij zeldzaam is.

 

Blinde mensen

Ook blinden mensen kunnen een droom hebben, alleen gebruiken blinde mensen andere zintuigen zoals reuk, gevoel en gehoor. Ze dromen net zo intens als de ziende mensen.

 

Negatieve dromen

Als je droomt is dat bijna altijd negatief. De meest gevoelde tijdens een droom zijn, woede, verdriet en angst.

 

Droom over seks

In de dromen van een man is bijna 70% man, in de droom van een vrouw is het aantal mannen en vrouwen gelijk. Mannen en vrouwen dromen wel even vaak over seks! En in zwart wit droomt ongeveer maar 12% van de mensen.

 

Ook interessant! 

  1. Nooit meer teveel betalen?

 

SUPERTIP:
Ben jij toe aan een goede nachtrust? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.