Bijna ieder mens droomt. Dromen kunnen je een ontzettend fijn gevoel geven, maar je kunt ook met een ontzettend angstig gevoel weer wakker worden. Sommige mensen kunnen zich zelfs aanleren hoe en wat ze dromen. Maar dat is maar een hele kleine groep. Dromen kunnen vaak voorspellend zijn, maar ook komen dromen over seks heel vaak voor bij zowel mannen als vrouwen. Dromen zijn een verzameling beelden, geluiden, gedachtes en gevoelens die een mens beleeft, als ze in slaap zijn. Je droomt vooral tijdens de remslaap en dit duurt gemiddeld maar een 5-10 minuten.

 

SUPERTIP:
Ben jij toe aan een goede nachtrust? Gebruik dit =>

 

Dromen 

In een droom is het niet mogelijk om te lezen of om op de klok te kijken. Dus ben je je niet zeker of je droomt, probeer dan iets te lezen!

 

Toekomst voorspellen

Er zijn ook dromen die je toekomst voorspellen. Een paar van die voorbeelden zijn: Een aantal slachtoffers van 9/11 droomden al een tijd van te voren over deze aanslag, Mark Twain had een voorspellende droom dat zijn broertje zou overlijden op een exploderende stoomboot.

 

Slaapverlamming

Sommige mensen lijden aan een slaapverlamming. Het voelt als of je niet meer kunt bewegen en je denkt vaak dat er een kwade geest in je buurt is. Dit alles zorgt voor angst en paniek.

 

Natte droom

De zogenaamde natte droom kan wel tot 20 erecties per nacht veroorzaken.

 

Slaapwandelen

Normaal is je lichaam tijdens de rem-slaap verlamt en kun je bepaalde handelingen niet meer uitvoeren. Bij sommige mensen gaat dit fout en slaan ze aan het slaapwandelen en voeren sommige handelingen compleet onbewust uit.

 

Je brein

Tijdens het slapen is je brein actiever dan overdag.

 

Je wordt creatief van een droom

Van dromen wordt je creatief. Het is niet voor niks dat er door bepaalde dromen, dingen zijn uitgevonden.

 

Ik droom nooit!

Bijna iedereen droomt, alleen kun je het zelf vaak niet herinneren. Er zijn maar een paar mensen die nooit een droom hebben. Deze mensen hebben last van een droomaandoening, die vrij zeldzaam is.

 

Blinde mensen

Ook blinden mensen kunnen een droom hebben, alleen gebruiken blinde mensen andere zintuigen zoals reuk, gevoel en gehoor. Ze dromen net zo intens als de ziende mensen.

 

Negatieve droom

Als je droomt is dat bijna altijd negatief. De meest gevoelde tijdens een droom zijn, woede, verdriet en angst.

dromen

Droom over seks

In de droom van een man is bijna 70% man, in de droom van een vrouw is het aantal mannen en vrouwen gelijk. Mannen en vrouwen dromen wel even vaak over seks! En in zwart wit droomt ongeveer maar 12% van de mensen.

 

Ook interessant! 

  1. Nooit meer teveel betalen?

 

SUPERTIP:
Ben jij toe aan een goede nachtrust? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.