Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt. Voordat je het weet zie je de klok alweer op 3 uur in de nacht staan. Je beseft dat je dan nog maar een goeie 3 uur hebt, voor dat je dan weer op moet staan. Daarom deel een aantal handige tips, wat te doen tegen snurken?

SUPERTIP:
Wil jij nooit meer snurken? Gebruik dit => 

Luchtwegen geblokkeerd

Doordat de luchtwegen geblokkeerd worden, ga je snurken. Door voor het na bed gaan een goede warme douche te nemen en een zoutoplossing in de neus te spuiten, wordt de blokkade opgeheven, waardoor je vrij kunt ademhalen. Probeer het maar eens uit!

Verbeter de matras kwaliteit

Hoewel veel mensen denken dat snurken niet veroorzaakt wordt door een slechte kwaliteit van het matras, is dit niet per se waar. Het is mogelijk dat het minder wordt als er een beter matras wordt aangeschaft dat je slaapkwaliteit bevordert. 

Ben jij een rugslaper?

Wanneer je een rug slaper bent, valt de tong naar achteren, hierdoor ga je snurken. Het is dus beter dat je op je zij gaat slapen. Door een langwerpig kussen in je rug te leggen, voorkom je dat je gedurende de nacht op je rug gaat liggen. Over de hele dag genomen, moet je genoeg water drinken. Dehydratatie lijdt tot uitdroging, daardoor is je mond en neus erg droog, waardoor je gaat snurken.

Stofvrij

De slaapkamer moet ook goed stofvrij gehouden worden. Een allergie ligt al snel op de loer. En door veel stof op je kamer krijg je minder goed lucht in de nacht waardoor je gevoeliger bent voor snurken. Mocht je nog een nieuwe stofzuiger nodig hebben? Bekijk dan onze Top 5 stofzuigers >>

Alcohol

Alcohol helpt je om te ontspannen, maar als je graag een glaasje alcohol nuttigt voor het slapen gaan, ontspannen de keel spieren zich heel erg. Hierdoor ga je snurken. Om dit tegen te gaan kun je het beste 4 uur voor het slapen gaan geen alcohol meer drinken. 

Gebruik hulpmiddelen voor het snurken

Er zijn snurk hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om snurken te voorkomen of te verminderen, zoals mondstukjes of neusstrips, die de luchtwegen openen en een vrije luchtstroom mogelijk maken. Bekijk hier de hulpmiddelen >>

Mond oefeningen

Door mond oefeningen te doen, kun je ook je spieren trainen. Dit doe je door de punt van de tong tegen het verhemelte aan te drukken en dan naar achter te schrapen, maak dan gelijk een keelgeluid.

Verminder snoepen voor het slapen gaan

Snacken voor het slapengaan kan er voor zorgen dat je extra hard gaat snurken. Snurkers snurken vaak als ze iets in hun maag stoppen, omdat dat de luchtwegen doet opzwellen en de ademhaling van de snurker belemmert.

snurken

Een warme slaapkamer

Als je slaapkamer vrij warm is en de lucht is er erg droog, moet je neus overuren maken. Zet dan een luchtbevochtiger op de slaapkamer en je zult zien dat de luchtwegen veel meer open gaan.

Zorg voor wat lichaamsbeweging gedurende de dag

Regelmatig bewegen is goed voor snurkers, vooral cardio-oefeningen zoals hardlopen of fietsen kunnen snurken helpen verminderen door de hartslag te verhogen en gewicht te verminderen.

Als deze tips dan nog niet werken, zijn oordopjes voor diegene die wakker ligt van het gesnurk, misschien een optie…

SUPERTIP:
Wil jij nooit meer snurken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.