Het schoonmaken van afwasborstels kan een ontmoedigende taak zijn. De afwasborstel wordt vaak verwaarloosd, maar hij is net zo belangrijk als vaatlappen en vaatsponzen als je een bacterievrije vaat wilt hebben. Als je de afwasborstel niet schoonmaakt is er kans dat er voedseldeeltjes achterblijven die mogelijk ziekte kunnen veroorzaken. Jij wilt ook je afwasborstel schoonmaken? Hieronder deel ik een aantal handige tips.

SUPERTIP:
Nieuwe afwasborstel nodig? Gebruik dit =>

Afwasborstel schoonmaken met afwasmiddel

Een manier om een afwasborstel schoon te maken is hem een nacht in afwasmiddel en water te laten weken. Spoel de afwasborstel de volgende dag gewoon een paar minuten onder heet stromend water tot alle oude zeep verwijderd is. Je afwasborstel is weer heerlijk schoon!

Afwasborstel schoonmaken met zuiveringszout

Een eenvoudige reinigingstip voor een afwasborstel is om deze schoon te maken met zuiveringszout. Meng een paar lepels zuiveringszout met afwasmiddel en warm water en schrob je afwasborstel met het mengsel tot hij schoon is.

afwasborstel schoonmaken

Maak afwasborstels schoon met azijn

Nog een andere tip om afwasborstels schoon te maken is het gebruik van azijn. Vul een klein flesje tot de helft met azijn en voeg een gelijke hoeveelheid afwasmiddel toe. Schud het even, en schrob dan je afwasborstel met het mengsel tot hij schoon is. Je kunt afwasborstels ook een nacht in azijn laten weken om ze te ontdoen van oude etensresten en ander vuil.

Wanneer heb ik een nieuwe afwasborstel nodig?

Vervang je afwasborstel om de zes maanden als je hem dagelijks gebruikt, vervang hem anders een keer per jaar als de borstelharen gaan splijten en minder effectief worden bij het schoonmaken.

SUPERTIP:
Nieuwe afwasborstel nodig? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.