Heb je al eens een voetenbadje met azijn geprobeerd? Dat zou je zeker moeten doen! Vooral als je voeten moe zijn na een lange dag werken of sporten, kan een voetbad heel ontspannend zijn. De voordelen van een voetbad met azijn zijn talrijk. En daarnaast is het simpel om te maken. Hieronder deel ik een aantal handige tips van voetenbad met azijn.

De voordelen van een voetenbadje met azijn

De combinatie van warm water en de sterke geur van azijn werken heel ontspannend. Daarom is een voetbad een goede manier om een rustige nacht te beginnen na een lange, zware dag.

SUPERTIP:
Dit voetenbad had je veel eerder willen hebben! Gebruik dit =>

Een voetenbadje met azijn helpt je om beter te slapen

Het tweede voordeel van een voetbad met azijn is dat het je helpt ’s nachts veel beter te slapen. Dit komt omdat het voetbad je lichaam ontspant en het voetbad in combinatie met het inademen van de geur van azijn stress vermindert en helpt je zo beter te slapen. Daarnaast kan een voetbad met azijn je helpen de zwelling van de voeten en de pijn in de voeten te verminderen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

Azijn doodt de bacteriën die een (vieze) voetengeur veroorzaken

Je voeten weken in een voetbad met azijn kan helpen om voetengeur te verminderen.

voetenbadje met azijn

Helpt om voetschimmelinfectie te voorkomen

Azijn heeft anti-schimmel eigenschappen die het ontstaan van voetschimmel verhinderen. Regelmatig je voeten in een voetbad met azijn weken kan voetschimmel problemen helpen voorkomen. Om voetschimmel te behandelen of jeuk door voetschimmel, kun je appelcider azijn met water mengen en je voeten er elke dag ongeveer 20 minuten in onderdompelen.

Een heerlijke voetmassage

Een voetbad geeft ook een heerlijke voetmassage. De zacht masserende werking van het voetbad helpt de voeten te verzachten en de benen te ontspannen, vooral na een lange dag op je voeten staan. Door je voeten in een warm voetenbad te weken met azijn kan het je ook helpen om voetvermoeidheid te verslaan.

Een voetenbadje met azijn helpt bij het ontgiften van de voeten

Azijnzuur in appelcider azijn heeft de neiging om gifstoffen op te hopen en ze via de urine uit het lichaam te verwijderen. Het is een natuurlijke ontgifter voor de voeten.

Dode huidcellen

Een ander voetbad voordeel is hoe het kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen van de huid. Dit is een goed voetbad-voordeel want als dode huidcellen van de voet verwijderd worden, zullen nieuwe voetcellen op een gezondere manier groeien. Het voetbad werkt om de bloedstroom te helpen stimuleren die nodig is voor nieuwe celgroei. Als voetbaden met azijn na verloop van tijd consequent gebruikt worden, worden de voeten sterker en gezonder.

SUPERTIP:
Dit voetenbad had je veel eerder willen hebben! Gebruik dit =>

Ook interessant om even te lezen…

  1. De voordelen van water met citroen
  2. Is komkommer gezond?

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.