Omslag foto facebook (3)
voetenbadje met azijn

Voetenbadje met azijn? Dit kan het voor je doen!

Heb je al eens een voetbad met azijn geprobeerd? Dat zou je zeker moeten doen! Vooral als je voeten moe zijn na een lange dag werken of sporten, kan een voetbad heel ontspannend zijn. De voordelen van een voetbad met azijn zijn talrijk. En daarnaast is het simpel om te maken. Hieronder deel ik een aantal handige tips van voetenbad met azijn.

 

De voordelen van een voetenbad met azijn

De combinatie van warm water en de sterke geur van azijn werken heel ontspannend. Daarom is een voetbad een goede manier om een rustige nacht te beginnen na een lange, zware dag.

 

SUPERTIP:
Dit voetenbad had je veel eerder willen hebben! Gebruik dit =>

Helpt je om beter te slapen

Het tweede voordeel van een voetbad met azijn is dat het je helpt ’s nachts veel beter te slapen. Dit komt omdat het voetbad je lichaam ontspant en het voetbad in combinatie met het inademen van de geur van azijn stress vermindert en helpt je zo beter te slapen. Daarnaast kan een voetbad met azijn je helpen de zwelling van de voeten en de pijn in de voeten te verminderen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

 

Azijn doodt de bacteriën die een (vieze) voetengeur veroorzaken

Je voeten weken in een voetbad met azijn kan helpen om voetengeur te verminderen.

 

Helpt om voetschimmelinfectie te voorkomen

Azijn heeft anti-schimmel eigenschappen die het ontstaan van voetschimmel verhinderen. Regelmatig je voeten in een voetbad met azijn weken kan voetschimmel problemen helpen voorkomen. Om voetschimmel te behandelen of jeuk door voetschimmel, kun je appelcider azijn met water mengen en je voeten er elke dag ongeveer 20 minuten in onderdompelen.

 

Een heerlijke voetmassage

Een voetbad geeft ook een heerlijke voetmassage. De zacht masserende werking van het voetbad helpt de voeten te verzachten en de benen te ontspannen, vooral na een lange dag op je voeten staan. Door je voeten in een warm voetenbad te weken met azijn kan het je ook helpen om voetvermoeidheid te verslaan.

 

Helpt bij het ontgiften van de voeten

Azijnzuur in appelcider azijn heeft de neiging om gifstoffen op te hopen en ze via de urine uit het lichaam te verwijderen. Het is een natuurlijke ontgifter voor de voeten.

 

Dode huidcellen

Een ander voetbad voordeel is hoe het kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen van de huid. Dit is een goed voetbad-voordeel want als dode huidcellen van de voet verwijderd worden, zullen nieuwe voetcellen op een gezondere manier groeien. Het voetbad werkt om de bloedstroom te helpen stimuleren die nodig is voor nieuwe celgroei. Als voetbaden met azijn na verloop van tijd consequent gebruikt worden, worden de voeten sterker en gezonder.

 

SUPERTIP:
Dit voetenbad had je veel eerder willen hebben! Gebruik dit =>

 

Ook interessant om even te lezen…

  1. De voordelen van water met citroen
  2. Is komkommer gezond?

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.