Omslag foto facebook (3)
is komkommer gezond

Is komkommer gezond? Wij leggen het uit!

Dat het eten van groente goed is voor je gezondheid is algemeen bekend, toch wordt een van de meest gekweekte groenten ter wereld vaak onderschat. Zo vragen veel mensen zich af, is komkommer gezond? De komkommer wordt door veel mensen gezien als een groente die slechts water bevat, echter brengt het eten van komkommer toch vele gezondheidsvoordelen met zich mee.
 

Komkommer wordt vaak gegeten als onderdeel van diverse salades of sausjes, echter is een losse plak komkommer een van de meest onderschatte groenten die er is. De gezondheidsvoordelen van komkommer ga je pas echt merken wanneer je deze groente minimaal een maand op dagelijkse basis eet. Een komkommer zit vol met vitamine K, C en B5. Tevens bevat een komkommer de mineralen molybdeen, kalium, mangaan, magnesium en aminozuur tryptofaan.

 

SUPERTIP:
Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Gebruik dit =>

 

Neemt slechte adem weg

Wanneer je een schijfje komkommer 30 seconden lang met je tong tegen je verhemelte aandrukt zal dit een slechte adem verminderen. De fytochemicaliën in de komkommer doden namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem.

 

Kan dienen als aftersun

We kennen het allemaal wel, je ligt lekker te zonnen en voor je het weet ben je verbrand. Heel vervelend! Er zijn verschillende aftersun producten om de verbranding tegen te gaan, wat veel mensen echter niet weten is dat dit ook met een komkommer kan. Wanneer je de komkommer in dunne plakken snijdt en deze op je verbrandde rug legt geeft dat een heerlijk verkoelend effect wat de pijn uit de verbranding trekt.

 

Snelle opkikker

Een komkommer is echt een bom vol met vitamine-B, dit zorgt ervoor dat je meteen goed wakker wordt wanneer je een komkommer eet in de ochtend. Doe dus gezond en laat je koffie of andere energiedrankjes staan en eet een plak komkommer!

 

Bestrijd vervelende katers

Een avondje op stap met een paar drankjes erbij, heel gezellig! Alleen die hoofdpijn in de ochtend is altijd vreselijk. Heb jij geen zin in een kater de volgende ochtend? Eet voor het slapen gaan een paar schijfjes komkommer. Omdat komkommers genoeg suiker, B-vitamines en elektrolyten bevatten zal de hevigheid van jouw kater en hoofdpijn voelbaar afnemen.

 

Helpt bij het afvallen

Omdat een komkommer weinig calorieën, maar veel water bevat is de komkommer het ideale voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen. Doordat een komkommer veel water en vezels bevat wordt ook de spijsvertering bevordert. Het eten van komkommer zorgt er dan ook voor dat het lichaam zich op zeer effectieve wijze kan ontdoen van gifstoffen uit het spijsverteringssysteem.

 

Goed voor je nagels

Door het hoge gehalte siliciumdioxide wat in de komkommer zit is het eten van komkommer ook nog goed voor je nagels. Siliciumdioxide voorkomt namelijk het dat er schimmel ontstaat op teen- en vingernagels.

 

Als dat niet genoeg voordelen zijn van de komkommer, dan weet ik het ook niet meer! 🙂

 

SUPERTIP:
Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

2 reacties

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.