Dat het eten van groente goed is voor je gezondheid is algemeen bekend, toch wordt een van de meest gekweekte groenten ter wereld vaak onderschat. Zo vragen veel mensen zich af, is komkommer gezond? De komkommer wordt door veel mensen gezien als een groente die slechts water bevat, echter brengt het eten van komkommer toch vele gezondheidsvoordelen met zich mee.Ā 

Komkommer wordt vaak gegeten als onderdeel van diverse salades of sausjes, echter is een losseĀ plak komkommer een van de meest onderschatte groenten die er is. De gezondheidsvoordelen vanĀ komkommer ga je pas echt merken wanneer je deze groente minimaal een maand op dagelijkse basisĀ eet. Een komkommer zit vol met vitamine K, C en B5. Tevens bevat een komkommer de mineralenĀ molybdeen, kalium, mangaan, magnesium en aminozuur tryptofaan.

Ā 

SUPERTIP:
Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Gebruik dit =>

Ā 

Is komkommer gezond? Neemt slechte adem weg

Wanneer je een schijfje komkommer 30 seconden lang met je tong tegen je verhemelte aandrukt zalĀ dit een slechte adem verminderen. De fytochemicaliĆ«n in de komkommer doden namelijk deĀ bacteriĆ«n die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem.

is komkommer gezond

Kan dienen als aftersun

We kennen het allemaal wel, je ligt lekker te zonnen en voor je het weet ben je verbrand. HeelĀ vervelend! Er zijn verschillende aftersun producten om de verbranding tegen te gaan, wat veelĀ mensen echter niet weten is dat dit ook met een komkommer kan. Wanneer je de komkommer inĀ dunne plakken snijdt en deze op je verbrandde rug legt geeft dat een heerlijk verkoelend effect watĀ de pijn uit de verbranding trekt.

Ā 

Snelle opkikker

Is komkommer gezond? Een komkommer is echt een bom vol met vitamine-B, dit zorgt ervoor dat je meteen goed wakker wordt wanneer je een komkommer eet in de ochtend. Doe dus gezond en laat je koffie of andere energiedrankjes staan en eet een plak komkommer!Ā 

Ā 

Bestrijd vervelende katers

Een avondje op stap met een paar drankjes erbij, heel gezellig! Alleen die hoofdpijn in de ochtend isĀ altijd vreselijk. Heb jij geen zin in een kater de volgende ochtend? Eet voor het slapen gaan een paarĀ schijfjes komkommer. Omdat komkommers genoeg suiker, B-vitamines en elektrolyten bevatten zalĀ de hevigheid van jouw kater en hoofdpijn voelbaar afnemen.

Ā 

Helpt bij het afvallen

Is komkommer gezond? Omdat een komkommer weinig calorieƫn, maar veel water bevat is de komkommer het ideale voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen. Doordat een komkommer veel water en vezels bevat wordt ook de spijsvertering bevordert. Het eten van komkommer zorgt er dan ook voor dat het lichaam zich op zeer effectieve wijze kan ontdoen van gifstoffen uit het spijsverteringssysteem.

Ā 

Goed voor je nagels

Door het hoge gehalte siliciumdioxide wat in de komkommer zit is het eten van komkommer ook nogĀ goed voor je nagels. Siliciumdioxide voorkomt namelijk het dat er schimmel ontstaat op teen- enĀ vingernagels.

Ā 

Is komkommer gezond?Ā  Als dat niet genoeg voordelen zijn van de komkommer, dan weet ik het ook niet meer! šŸ™‚

Ā 

SUPERTIP:
Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Gebruik dit =>

Ā 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Ā