Omslag foto facebook (3)
glas wijn

Glas wijn? Zoveel snacks zitten er in je drankje!

Hoeveel calorieën zitten er in een glas wijn? Dit is een vraag die veel mensen die van wijn genieten zich vaak stellen. Afhankelijk van het soort glas wijn dat je drinkt, rood of wit, kan het aantal ergens tussen de 70 en 120 liggen. Het kunnen er echter meer zijn, afhankelijk van hoe zwaar en vol je glas is en hoe zoet het is in vergelijking met andere wijnen. 70 tot 120 calorieën klinkt misschien niet veel? Maar wat als we populaire drankjes gaan vergelijken met snacks? Dan wordt het opeens een ander verhaal. 

 

Zin in een glas wijn?

Als je de keuze moeten maken tussen witte of rode wijn, kan je het beste gaan voor witte wijn. Wil je het nog gezonder maken, ga dan voor droge wijn. Hier zitten minder suikers in. Gemiddeld bevat een glas rode wijn 110 calorieën, tegenover 70 calorieën in witte wijn. Dit komt omdat rode wijn afkomstig is van rode druiven, die meer suiker bevatten dan witte druiven. Hieronder heb ik een aantal populaire drankjes genoteerd. 

 

SUPERTIP:
Als je graag een drankje drinkt, is het ook belangrijk om je lichaam te ontgiften! Gebruik dit =>

 

Hoeveel snacks zitten er in mijn drankje?

Hieronder vind je het aantal calorieën per glas en waar je het mee kunt vergelijken..

 1. Mojito – 217 kcal – roze koek
 2. Rum cola – 172 kcal – schaaltje chocolademousse
 3. Gin tonic – 162 kcal – croissant
 4. Zoete witte wijn – 144 kcal – boterham met kaas
 5. Rode wijn – 123 kcal – banaan
 6. Biertje – 115 kcal – plakje cake
 7. Rosé – 106 kcal – 3 bitterballen
 8. Likeur >25% vol – 102 kcal – handje chocoladepinda’s
 9. Droge witte wijn – 100 kcal – beschuitje met hagelslag
 10. Oud bruin bier – 96 kcal – mueslireep
 11. Whisky – 86 kcal – blokje boterkoek
 12. Wodka – 86 kcal – eierkoek
 13. Alcoholvrij biertje – 65 kcal – appel

Handig om te weten is dat een vrouw per dag gemiddeld 2000 kcal nodig heeft en voor en man is dat gemiddeld 2500 kcal per dag. Let er dus op dat je niet te veel drankjes drinkt anders zit je zo aan je grens van calorieën. 

 

SUPERTIP:
Als je graag een drankje drinkt, is het ook belangrijk om je lichaam te ontgiften! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.