Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren. Wen bijvoorbeeld aan om elke ochtend bij het ontbijt een glas water met citroen te drinken. 

Om de gezondheidsvoordelen van water met citroen te gaan ervaren, moet je dit een tijd aanhouden. In 2 dagen ga je hoogstwaarschijnlijk geen verschil merken. Hou het dus een maand vol, en je wilt gegarandeerd niet meer zonder. De verfrissende smaak zorgt er niet alleen voor dat je ’s morgens goed wakker wordt, het helpt ook bij het op gang brengen van de spijsvertering en het voltooit de natuurlijke ontgifting processen van het lichaam… Bovendien zitten citroenen vol met vitamine B, C, calcium ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels. Het is wel belangrijk dat je lauw water gebruikt en geen ijskoud water.

 

Water met citroen voor een betere spijsvertering

Citroensap heeft een soortgelijke structuur als je maagsappen en zorgt voor het loskomen en weg laten vloeien van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Citroensap kan helpen bij het verlichten van verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel. Het helpt bij het op gang brengen van je darmen ’s ochtends, het hydrateert je darmen, stimuleert galproductie en het zorgt voor toevoeging van water aan je ontlasting.

SUPERTIP:
Ga je zelf citroenwater maken? Gebruik dit =>

 

Versterkt je immuunsysteem

Water met citroen is rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep en verkoudheden. Maar naast vitamine C is ook ijzer een belangrijke voedingsstof voor een goed werkend immuunsysteem. En citroen zorgt voor een verbeterde opname van ijzer uit het voedsel dat je eet.

water met citroen

Hydrateert je lichaam

Het is belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen, vooral tijdens de zomermaanden. Gewoon water is het best, maar veel mensen vinden dat saai en drinken er niet genoeg van. Dan kan citroen er mooi voor zorgen dat het wat interessanter wordt. Dus begin je dag met water met citroen en laat je vooral niet tegenhouden om zoveel glazen te drinken als je maar wilt gedurende de dag, om je vochtbalans op peil te houden. 

 

Houd je huid jong en fris

Citroenen zitten vol met antioxidanten die schade door vrije radicalen voorkomen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor voortijdige huidveroudering. Vitamine C zorgt voor behoud van de elasticiteit van de huid, het voorkomt de vorming van rimpels en het vermindert oneffenheden.

 

Water met citroen vermindert ontstekingen

Citroen is in staat urinezuur uit je gewrichten te verwijderen. Ophoping van urinezuur is één van de hoofdoorzaken van ontstekingen.

 

Bevorderd gewichtsverlies

Hoewel citroenwater van zichzelf geen wondermiddel is bij afvallen, kan het absoluut helpen om sneller en voor langere tijd resultaat te behalen. Citroen helpt bij het tegengaan van hongeraanvallen, het geeft de spijsvertering een zetje en het geeft je een vol gevoel, waardoor je minder snel tussendoortjes zult nemen buiten de maaltijden om.

 

Antibacteriële en antivirale eigenschappen

Citroenen hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen. Ze dragen bij aan het bestrijden van griep en verkoudheid en ze verlichten een zere keel. Trouwens, mensen die dagelijks hun citroenwater drinken hebben sowieso minder kans om hier last van te krijgen.

 

Water met citroen geeft een energie boost

Het lukt veel mensen om te stoppen met cafeïne door hun ochtendkoffie te vervangen door lauw citroenwater. Het geeft een soortgelijke energiestoot als een kop koffie, om je lichaam wakker en energiek te maken.

 

SUPERTIP:
Ga je zelf citroenwater maken? Gebruik dit =>

 

Vermindert slijmvorming

Citroenwater draagt bij aan het verminderen van slijmvorming. Mensen die koeienmelk drinken zijn vaak gevoeliger voor slijmproductie. Dus als je dan je dag begint met citroenwater kan dat zeker helpen bij het verminderen van slijm, zolang er nog niet klaar voor bent om met zuivel te stoppen.

 

Frisse adem

Citroen verfrist je adem en bestrijdt mondbacteriën. Hoewel citroenen dus heel goed voor de gezondheid van je mond zijn, moet je het sap niet onverdund drinken. Het citroenzuur kan je tandglazuur aantasten, dus poets je tanden er niet mee, maar neem een glas citroenwater.

 

Vermindert stress

De hoge gehaltes aan kalium en magnesium hebben een gunstig effect op onze hersenen en zenuwen. Citroenwater kan je het zetje geven dat je nodig hebt om depressie en stress te bestrijden. Het zorgt voor geestelijke helderheid en een betere concentratie. Het is dus een geweldige drank voor studenten of mensen met drukke en stressvolle banen.

 

Reinigt je lichaam

Citroen helpt bij het verwijderen van allerlei gifstoffen uit je lichaam, zodat je ophopingen daarvan en daardoor schade aan je cellen, weefsels en organen, kan voorkomen. Het stimuleert de lever om meer enzymen te produceren en efficiënter te werken. Citroensap werkt urine afdrijvend, zodat je urinewegen gifvrij blijven en het kan ook het pH gehalte zodanig wijzigen dat bacteriegroei wordt tegengegaan. Dat is handig voor mensen die vaak lijden aan infecties aan de urinewegen. En zoals hierboven gezegd, citroenen zorgen voor het loskomen en wegvloeien van afvalstoffen uit je spijsverteringskanaal en ze reinigen je dikke darm.

 

SUPERTIP:
Ga je zelf citroenwater maken? Gebruik dit =>

 

water met citroen

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.