Omslag foto facebook (3)
Eelt verwijderen

Eelt verwijderen was nog nooit zo simpel!

Wanneer je veel moet lopen of staan, verkeerde schoenen of steunzolen draagt, dan kan het zijn dat je last hebt van eelt. Dit is niet alleen pijnlijk, maar het ziet ook niet zo charmant uit. Het is dus belangrijk om eelt te verwijderen. Je kunt dan naar een pedicure bij jou in de buurt gaan, handig als je van meerdere problemen last hebt, of je gaat zelf aan de slag. Hieronder leg ik een aantal handige tips uit.

 

Eelt verwijderen? Gebruik puimsteen

Een puimsteen is een grof, poreus, vulkanisch gesteente. Het blijkt dat de piepkleine poriën van dit soort steen uitstekend geschikt zijn om dode huidcellen te verwijderen. Je vindt dit goedkope hulpmiddel bij veel winkels, zoals hier. Om eelt te verwijderen met een puimsteen maak je je voeten gewoon goed nat en wrijf dan de steen tegen de eeltplek in een cirkelvormige beweging. Wrijf met de steen tot de dode huid loslaat. Gebruik zeep en water om eventueel achtergebleven stukjes huid daarna te verwijderen.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook tegen eelt! Gebruik dit =>

 

Mijn eelt is te hard? Pak een aspirine!

Nu vraag je je vast af ‘huh, aspirine moet je toch innemen? Hoe kan het dan effect hebben op eelt?’ Het heeft effect omdat je het juist niet inneemt. Je gaat als volgt te werk om eelt te verwijderen. Wanneer je heel veel eelt hebt of er echt pijn van hebt is het in sommige gevallen aan te raden om toch een bezoekje aan de pedicure te brengen.

Wat heb ik nodig en hoe moet het?

Hardnekkige eeltplekken op de voet kun je te lijf gaan met aspirientjes. Vermaal vijf aspirines tot poeder. Voeg hier vervolgens een halve theelepel citroensap en een halve theelepel water toe. Maak van dit mengsel een pasta en smeer dit op de eeltplek. Breng een warme doek aan op de plek en stop je voet met je warme doek en en aangebrachte pasta in een plastic zak. Laat dit tien minuten zitten en schuur daarna het zacht geworden eelt weg met puimsteen. Succes!

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook tegen eelt! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.