Wanneer je veel moet lopen of staan, verkeerde schoenen of steunzolen draagt, dan kan het zijn dat je last hebt van eelt. Dit is niet alleen pijnlijk, maar het ziet ook niet zo charmant uit. Het is dus belangrijk om eelt te verwijderen. Je kunt dan naar een pedicure bij jou in de buurt gaan, handig als je van meerdere problemen last hebt, of je gaat zelf aan de slag. Hieronder leg ik een aantal handige tips uit.

 

Eelt verwijderen? Gebruik puimsteen

Een puimsteen is een grof, poreus, vulkanisch gesteente. Het blijkt dat de piepkleine poriën van dit soort steen uitstekend geschikt zijn om dode huidcellen te verwijderen. Je vindt dit goedkope hulpmiddel bij veel winkels, zoals hier. Om eelt te verwijderen met een puimsteen maak je je voeten gewoon goed nat en wrijf dan de steen tegen de eeltplek in een cirkelvormige beweging. Wrijf met de steen tot de dode huid loslaat. Gebruik zeep en water om eventueel achtergebleven stukjes huid daarna te verwijderen.

eelt verwijderen

SUPERTIP:
Dit helpt ook tegen eelt! Gebruik dit =>

Eelt verwijderen met een aspirine

Nu vraag je je vast af ‘huh, aspirine moet je toch innemen? Hoe kan het dan effect hebben op eelt?’ Het heeft effect omdat je het juist niet inneemt. Je gaat als volgt te werk om eelt te verwijderen. Wanneer je heel veel eelt hebt of er echt pijn van hebt is het in sommige gevallen aan te raden om toch een bezoekje aan de pedicure te brengen.

Wat heb ik nodig en hoe moet het?

Hardnekkige eeltplekken op de voet kun je te lijf gaan met aspirientjes. Vermaal vijf aspirines tot poeder. Voeg hier vervolgens een halve theelepel citroensap en een halve theelepel water toe. Maak van dit mengsel een pasta en smeer dit op de eeltplek. Breng een warme doek aan op de plek en stop je voet met je warme doek en en aangebrachte pasta in een plastic zak. Laat dit tien minuten zitten en schuur daarna het zacht geworden eelt weg met puimsteen. Succes! Eelt verwijderen was nog nooit zo simpel!

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook tegen eelt! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Ook interessant:

  1. Voetenbadje met azijn? Dit kan het voor je doen!