Wie houdt er nou niet van een schoon en opgeruimd huis? Maar helaas is het schoonmaken vaak niet bepaald leuk. Gelukkig zijn er genoeg handige tips om het schoonmaken wat makkelijker en sneller te maken. Hieronder deel ik een aantal handige schoonmaaktips
SUPERTIP: Is het tijd om je huis schoon te maken? Gebruik dit =>

Schoonmaaktips? Begin met een plan van aanpak

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om even stil te staan bij wat er precies moet gebeuren. Maak een lijstje met alle taken die je wilt uitvoeren. Op deze manier weet je precies waar je moet beginnen en kun je niet vergeten. Zoals iets wat veel mensen vergeten.. het schoonmaken van je plinten of je bestekla.

Schoonmaken met citroen

Citrusvruchten bevatten natuurlijke oplosmiddelen die erg handig zijn voor het schoonmaken. Deze oplosmiddelen zorgen ervoor dat vet en vuil makkelijker oplossen in water, waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Daarnaast ruikt het ook nog eens lekker fris! schoonmaaktips

Gebruik azijn om te desinfecteren

Azijn is niet alleen erg handig voor het schoonmaken, maar ook om te desinfecteren. Je kunt bijvoorbeeld azijn gebruiken om stalen keukenapparaten of aanrechtbladen te desinfecteren. Daarnaast is het ook nog eens erg goedkoop!

Maak je eigen schoonmaakmiddel

Heb je geen zin om altijd een schoonmaakmiddel te kopen? Maak dan je eigen schoonmaakmiddel! Je kunt hiervoor eenvoudig baking soda en water mengen. Dit middel is erg effectief voor het schoonmaken van aangekoekt vet of vuil.

Ramen wassen

Als je de ramen wil schoonmaken, is het handig om een afwasmiddel te gebruiken. Dit middel maakt de ramen namelijk mooi schoon zonder strepen achter te laten, waardoor het vuil en de waterdruppels makkelijker afgeveegd kunnen worden.

Gebruik azijn en water om ramen te wassen

Ramen wassen is altijd een lastige klus. Om ervoor te zorgen dat je ramen goed schoon worden, is het aan te raden om een mengsel van azijn en water te gebruiken. Dit mengsel werkt niet alleen ontvettend, maar ook ‘schurend’ en is daarom perfect voor het schoonmaken van ramen.

Gebruik alcohol om te desinfecteren

Alcohol is niet alleen handig voor het schoonmaken, maar ook om te desinfecteren. Je kunt bijvoorbeeld alcohol gebruiken om oppervlakken te desinfecteren of om je handen te desinfecteren. Daarnaast is alcohol ook nog eens goedkoop!

Gebruik een föhn om te drogen

Een föhn is niet alleen erg handig voor het föhnen van je haar, maar ook voor het drogen van natte plekken. Als je bijvoorbeeld een natte plek op de muur hebt, kun je deze makkelijk drogen met een föhn.

Gebruik een vlekkenverwijderaar

Vlekken zijn erg vervelend, maar gelukkig kun je ze makkelijk verwijderen met een vlekkenverwijderaar. Vlekkenverwijderaars zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, dus je kunt altijd een vlekkenverwijderaar vinden die geschikt is voor de vlek die je wilt verwijderen.

Gebruik een ontvetter voor het schoonmaken van fornuizen

Fornuizen zijn altijd moeilijk schoon te krijgen. Om ervoor te zorgen dat je fornuis schoon wordt, is het aan te raden om een ontvetter te gebruiken. Een ontvetter is een schoonmaakmiddel dat speciaal ontworpen is voor het o.a. het schoonmaken van fornuizen. Succes met het gebruiken van deze 10 schoonmaaktips!
SUPERTIP: Is het tijd om je huis schoon te maken? Gebruik dit =>
Weet jij nog handige schoonmaaktips? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.