Waterfles schoonmaken? Als je regelmatig water uit een fles of bidon drinkt, is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Anders kan er zich vuil en bacteriën ophopen, wat niet alleen onhygiënisch is, maar ook lastig te verwijderen is. Daarom geef ik je hier wat tips om je fles of bidon zo schoon mogelijk te houden.

SUPERTIP:
Ga je liever voor een nieuwe waterfles of bidon? Gebruik dit =>

Buitenkant waterfles schoonmaken

Om de buitenkant van de fles of bidon schoon te maken, kun je het beste een doekje of borstel gebruiken met wat afwasmiddel. Zorg ervoor dat je alle plekken goed schoonmaakt, zowel de boven- als onderkant. Als je fles of bidon vaak vuil wordt, kun je een beetje waterstofperoxide toevoegen aan het afwasmiddel om de bacteriën te doden.

waterfles schoonmaken

Binnenkant waterfles schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat er geen vuil of bacteriën in de fles of bidon blijven zitten, kun je na het schoonmaken ook nog een spoeling met water geven. Gebruik hiervoor lauwwarm water en een flinke hoeveelheid azijn om ervoor te zorgen dat alle bacteriën worden gedood. Na deze spoeling kun je de fles of bidon weer gebruiken.

Laat je waterfles goed drogen

Een andere manier om je fles of bidon schoon te houden, is door ze na elke keer gebruik goed te drogen. Dit doe je door de fles of bidon omgekeerd op een droge doek te zetten, zodat er geen water in blijft staan. Als je fles of bidon vaak vuil wordt, kun je er ook een schoonmaakborstel in doen en wat waterstofperoxide toevoegen. Op deze manier wordt het vuil gemakkelijk verwijderd.

Het is belangrijk om je fles of bidon goed te schoonmaken, omdat anders zich vuil en bacteriën kunnen ophopen. Door deze tips te volgen, houd je je fles of bidon schoon en hygiënisch, zodat je gezond blijft.

 

SUPERTIP:
Ga je liever voor een nieuwe waterfles of bidon? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.