Wasmachine reinigen met schoonmaakazijn? Het is belangrijk om je wasmachine minstens een keer per maand met schoonmaakazijn schoon te maken. Maak je hem niet regelmatig schoon, dan zal het schoonmaken van de wasmachine met schoonmaakazijn moeilijker gaan en kunnen er later problemen ontstaan doordat bacteriën zich overal in de compartimenten verspreiden. Hierdoor kan er een muffe geur ontstaan.

SUPERTIP:
Haal schoonmaakazijn in huis! Gebruik dit =>

Wasmachine reinigen met schoonmaakazijn

Bij het schoonmaken van je wasmachine moet je gewoon witte azijn of schoonmaakazijn gebruiken, want andere schoonmaakmiddelen kunnen bepaalde onderdelen van de wasmachine schaden. Als je geen schoonmaakazijn hebt, gebruik dan alleen een beetje witte azijn en wateroplossing. Of je haalt schoonmaakazijn in huis. Goedkoopste schoonmaakazijn? -> Klik hier.

wasmachine reinigen met schoonmaakazijn

Hoe moet je de wasmachine reinigen met schoonmaakazijn?

Allereerst haal je de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Daarna meng je schoonmaakazijn met water in een emmer om een schoonmaak-oplossing te creëren. Giet het mengsel in het wasmiddelbakje van de wasmachine en laat het 30 minuten zitten/ intrekken. 

Nu schrob je de binnenkant van je wasmachine met een borstel/ spons met het schoonmaakmengsel goed in. Daarna pak je een nieuwe spons en veeg je alles goed na met een mengsel van water en zuiveringszout. Probeer de trommel uiteindelijk ‘bijna’ droog te vegen.

Nu steek je de stekker van je wasmachine weer in het stopcontact om hem helemaal te laten drogen voor je hem weer gebruikt. Het beste kan je eerst een spoelprogramma (zonder kleding) aanzetten om te wasmachine maximaal te reinigen. Want er zit immers nog schoonmaakazijn in je wasmiddelbakje. 😉

Tijdrovend? Maar het is het waard!

Het schoonmaken van wasmachines kan tijdrovend en moeilijk zijn om met de hand te doen, maar schoonmaken met schoonmaakazijn is een van de gemakkelijkste manieren om je machine schoon te houden, om er zo nog lang plezier van te hebben. Benieuwd naar wat schoonmaakazijn eigenlijk is? Klik hier om verder te lezen…

Wasmachine schoonmaken? Waarom het belangrijk is!

Net als elk ander apparaat in je huis moet je wasmachine regelmatig schoongemaakt worden. Verwaarlozing van het schoonmaken van je wasmachine kan problemen veroorzaken, waarvan sommige heel moeilijk op te lossen kunnen zijn. Je realiseert je misschien niet dat je wasmachine vuil is tot je hem schoonmaakt; tegen die tijd is de kans groot dat er al veel onnodige schade is aangericht.

Een opeenhoping van vuil en kalkaanslag na verloop van tijd maakt de binnenkant van je wasmachine vatbaar voor schimmelgroei. Dit kan resulteren in onaangename geuren, die niet alleen onaangenaam zijn maar ook schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Als je ooit vreemde schrapende of krassende geluiden uit de wasmachine hebt horen komen terwijl hij draait, is er een kans dat er kalkaanslag op een van de bewegende onderdelen is ontstaan. Maak daarom regelmatig je wasmachine schoon om een defecte wasmachine te voorkomen.

 

SUPERTIP:
Haal schoonmaakazijn in huis! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.