Zelf schoonmaakmiddel maken? Je droomt van het ultieme schoonmaakmiddel, maar dan moet het ook nog eens goed, goedkoop en milieuvriendelijk zijn. Dat zijn 3 factoren waar bijna geen een goed poetsmiddel aan kan voldoen. Maar het is een noodzaak om toch een goed poetsmiddel te hebben die al het vuil heel goed verwijdert. Als je alleen al eens denkt aan de vieze glasdeur van je douche. Alleen die douchedeur al is een hel om die weer blinkend schoon te krijgen. 

Dat harde boenen over al op, daar wordt je nou ook niet echt gelukkig van. Maar waar de nood het hoogste is is de redding vaak nabij. We hebben namelijk de ingrediënten voor een perfect poetsmiddel. Het maakt niet alleen goed schoon maar is ook nog eens milieuvriendelijk. Wat wil je nu nog meer!

 

SUPERTIP:
Toch liever een kant en klaar schoonmaakmiddel? Gebruik dit =>

 

Zelf schoonmaakmiddel maken? Dit heb je nodig!

  • 1/2 kopje afwasmiddel (milieuvriendelijk)
  • 1/2 kopje witte azijn
  • Sprayfles

Wat wel heel erg belangrijk is dat je normaal afwasmiddel gebruikt en geen chloor. Het is namelijk niet aan te raden om chloor met azijn te gaan mengen. Hierbij komen namelijk bepaalde gassen vrij!

 

Zelf schoonmaakmiddel maken? Zo ga je te werk!

  1. Maak de azijn warm. Dit kan in een pannetje, maar ook in de magnetron.
  2. Doe bij de warm gemaakte azijn nu het 1/2 kopje afwasmiddel en meng dit voorzichtig.
  3. Giet nu dit mengsel in een schone sprayfles.

Spray dit mengsel royaal op de oppervlaktes die je wilt schoonmaken en laat dit ruim 20 minuten inwerken. Je kunt het daarna met een schone doek of spons met warm water afwassen. Je zult echt versteld staan wat dit mengsel voor je kan doen! Zelf schoonmaakmiddel maken was nog nooit zo makkelijk!

zelf schoonmaakmiddel maken

SUPERTIP:
Toch liever een kant en klaar schoonmaakmiddel? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.