Omslag foto facebook (3)
Zelf schoonmaakmiddel maken

Zelf schoonmaakmiddel maken? Heel eenvoudig!

Je droomt van het ultieme schoonmaakmiddel, maar dan moet het ook nog eens goed, goedkoop en milieuvriendelijk zijn. Dat zijn 3 factoren waar bijna geen een goed poetsmiddel aan kan voldoen. Maar het is een noodzaak om toch een goed poetsmiddel te hebben die al het vuil heel goed verwijdert. Als je alleen al eens denkt aan de vieze glasdeur van je douche. Alleen die douchedeur al is een hel om die weer blinkend schoon te krijgen.
 

Dat harde boenen over al op, daar wordt je nou ook niet echt gelukkig van. Maar waar de nood het hoogste is is de redding vaak nabij. We hebben namelijk de ingrediënten voor een perfect poetsmiddel. Het maakt niet alleen goed schoon maar is ook nog eens milieuvriendelijk. Wat wil je nu nog meer!

 

SUPERTIP:
Toch liever een kant en klaar schoonmaakmiddel? Gebruik dit =>

 

Wat heb je er voor nodig?

  • 1/2 kopje afwasmiddel (milieuvriendelijk)
  • 1/2 kopje witte azijn
  • Sprayfles

Wat wel heel erg belangrijk is dat je normaal afwasmiddel gebruikt en geen chloor. Het is namelijk niet aan te raden om chloor met azijn te gaan mengen. Hierbij komen namelijk bepaalde gassen vrij!

 

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Maak de azijn warm. Dit kan in een pannetje, maar ook in de magnetron.
  2. Doe bij de warm gemaakte azijn nu het 1/2 kopje afwasmiddel en meng dit voorzichtig.
  3. Giet nu dit mengsel in een schone sprayfles.

Spray dit mengsel royaal op de oppervlaktes die je wilt schoonmaken en laat dit ruim 20 minuten inwerken. Je kunt het daarna met een schone doek of spons met warm water afwassen. Je zult echt versteld staan wat dit mengsel voor je kan doen!

 

SUPERTIP:
Toch liever een kant en klaar schoonmaakmiddel? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.