Zware oogleden worden meestal veroorzaakt door verschillende dingen, waaronder leeftijd, genetica, of gezondheidsproblemen. Er zijn wat trucjes die je kunt doen om de huid onder je ogen er fris en gezond uit te laten zien. Wij delen graag een aantal handige tips tegen zware oogleden. De oplossing was nog nooit zo dicht bij!

Dit helpt tegen zware oogleden!

Oogcrème

Om donkere kringen op je gezicht te voorkomen, probeer je ’s morgens en ’s avonds een oogcrème te gebruiken. Het is dan belangrijk dat je voor een voedende oogcrème met vitamine c kiest. Een voorbeeld is hier van, Energy Oogcontourcrème. Deze crème combineert twee krachtige antioxidanten en verfrist de vermoeide en doffe huid rondom de ogen. De lichte en snel absorberende formule vermindert ook het effectief van fijne lijntjes rond de ogen.

Dit is de beste oogcreme met vitamine C. Bekijk hier 20 positieve reacties!

zware oogleden

Theezakjes

Maak 2 thee zakjes kamille thee nat en leg ze in de koelkast. Zodra de theezakjes koud zijn, kan je ze op je ogen leggen. Doe dit elke dag voor een ongeveer een kwartiertje. Dankzij de stoffen in Kamille krijgen je ogen rust. Herhaal dit een tijdje totdat je minder last krijgt van opgezwollen ogen. Het is een aanrader om dit te doen als je naar bed gaat. Nog even heerlijk tot rust komen.

SUPERTIP:
Helemaal klaar met zware oogleden? Gebruik dit =>

Make up

Je kunt ook je make-up routine veranderen als je niet tevreden bent met hoe zwaar je oogleden er die dag uitzien. Probeer een lichtere kleur oogschaduw om je ogen helderder te laten lijken. En in plaats van eyeliner op het bovenste ooglid te gebruiken, probeer je het alleen op het onderste ooglid eyeliner aan te brengen.

Ijsblokjes

Als je wallen nog meer wilt verminderen, doe dan wat ijsblokjes in een plastic zakje en leg ze dan voor vijf minuten op je ogen (gesloten). Herhaal dit tot de wallen verdwenen zijn of tenminste sterk verminderd zijn.

En er is nog veel meer mogelijk om van zware oogleden af te komen..

Citroensap

Een geweldige manier om van donkere kringen onder het oog af te komen is door citroensap te gebruiken. Snijd een biologische citroen open en wrijf met een watje het sap op je gebied onder de ogen. Je zult zien dat zware oogleden verleden tijd zijn! Alleen moet je dit niet te vaak doen omdat er in citroensap sterke zuren aanwezig zijn.

Slapen op je rug

Op je rug slapen in plaats van op je buik helpt ook tegen donkere kringen onder je ogen omdat het de bloedstroom naar dat gebied vermindert.

Vaseline

Smeer je ogen in met vaseline voor je naar bed gaat. Het maakt de huid rond je ogen soepeler en minder gezwollen als je wakker wordt, omdat het vocht uit de klieren onder het ooglid en in je traanbuisjes dwingt, wat zowel de symptomen van droge ogen als gezwollenheid vermindert.

En mocht je niets in huis hebben? Probeer twee minuten door je mond te ademen voor je naar bed gaat (in plaats van via je neus). Dit brengt extra vocht in de luchtwegen en trekt overtollig vocht uit de neusweefsels… wat stuwing en droogte voorkomt die zware oogleden veroorzaken!

SUPERTIP:
Helemaal klaar met zware oogleden? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.