Op zoek naar de beste groene thee? Iedereen weet hoe een kopje thee smaakt. Het is troostend, warm, en het lijkt altijd goed te smaken. Er zijn veel variaties, sommige mensen voegen suiker toe, of melk, of drinken hun thee koud. Het heerlijke drankje dat je drinkt met vrienden, voor het slapen gaan, of na een lange dag werken. De gewoonte om theebladeren te gebruiken voor hun gezondheidsvoordelen gaat terug tot het oude China, maar het gebruik van thee zoals wij het kennen, heet water over gedroogde blaadjes gieten, vindt eigenlijk zijn oorsprong in Japan.

In dit artikel nemen we een kijkje bij de vijf beste groene theesoorten. Er zijn veel smaken die aan theebladeren toegevoegd kunnen worden, van rozenbottels tot stukjes appel, maar omwille van de eenvoud beperken we onze zoektocht tot gewone, niet-gearomatiseerde groene theebladeren.

Bewonder hieronder de top 5 beste groene thee…

Sencha thee

Sencha is een van Japans populairste soorten groene thee. Met zijn heldere, grasachtige smaak en verfrissende geur is het geen wonder dat sencha zo aantrekkelijk is voor het Japanse volk. Sencha heeft een zeer lange geschiedenis in Japan; het was een van de eerste theesoorten die Chinese monniken meebrachten toen ze bijna 900 jaar geleden in Japan aankwamen. Sindsdien zijn de Sencha theebladeren gegroeid in populariteit, ook buiten Japan. Tegenwoordig wordt Sencha over de hele wereld gedronken.

Sencha heeft een zeer heldere smaak, met tonen van gras en citrus die verzachtend en verfrissend zijn. Sencha thee kan op veel verschillende manieren gezet worden. Sommige mensen brouwen de thee graag heet, anderen zetten de thee graag koud. Welke stijl van Sencha je ook verkiest, het resultaat is een kopje thee dat knisperend, verfrissend en gezond is.

Hier kan je Sencha thee het goedkoopst kopen >>

Gyokuro thee

Gyokuro is na Sencha misschien wel de populairste groene thee in Japan. Deze zeldzame, hoogwaardige theebladeren moeten zorgvuldig gekweekt worden om te produceren en heeft een delicate, heerlijke smaak en levendige groene kleur.

Gyokuro theebladeren moeten minstens 20 dagen in de schaduw van de zon liggen voor ze geoogst kunnen worden; deze schaduwtechniek vermindert de fotosynthese in de plant. Als het goed gedaan wordt, verhoogt dit proces de hoeveelheid chlorofyl en aminozuren in Gyokuro’s stengels en bladeren, waardoor het een diepe, scherpe smaak heeft en een levendige groene kleur.

Gyokuro is beroemd om zijn scherpe, grasachtige smaak. Daarnaast heeft deze thee een volle smaak en een heerlijk bittere nasmaak die op de tong blijft hangen. Door de ingewikkelde processen die nodig zijn om Gyokuro theebladeren te produceren, is deze soort veel duurder dan andere theesoorten, maar het is de moeite waard.

Hier kan je Gyokuro thee het goedkoopst kopen >>

beste groene thee

Genmaicha thee

Genmaicha theebladeren zijn een combinatie van robuuste Sencha thee en geroosterde Bancha. Deze combinatie geeft een knapperige, geroosterde smaak en aroma aan deze sterke, gezonde bladeren. Genmaicha heeft een zeer robuuste smaak en een sterk aroma. Deze thee heeft een scherpe, bittere smaak, maar bezit ook enkele zoete tonen en grasachtige smaken die een mooi evenwicht bieden bij zijn sterke smaak.

Genmaicha theebladeren zijn goed om je warm te houden tijdens de kille maanden van herfst en winter. De verwarmende, robuuste smaken kunnen je op de been houden tijdens die koude dagen. Als je je toevallig niet lekker voelt, is Genmaicha ook een goede keuze. Zijn stevige smaak en aroma helpen al je gifstoffen af te voeren.

Hier kan je Genmaicha thee het goedkoopst kopen >>

Kukicha thee

Kukicha is een heel gezond mengsel van stengels en theebladeren. Behalve dat het heerlijk is, zit Kukicha vol met gezonde antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Kukicha is een stevige, rustieke thee die heerlijk is als je het koud hebt of onwel wordt. Kukicha heeft een aardse smaak met wat toastachtige tonen. In Japan is het heel gemakkelijk kukicha thee te vinden, maar buiten Japan kan hij zeldzaam zijn.

Hier kan je Kukicha thee het goedkoopst kopen >>

Matcha (beste groene thee)

Matcha bevat tien keer meer antioxidanten dan normale groene thee. Daarnaast bevordert matcha de stofwisseling en is het een natuurlijke oppepper. Het is dan ook niet voor niets dat dit het groene goud onder de groene thee soorten wordt genoemd. Matcha bevat al het goede van groene thee maar dan voller, rijker en intenser. In tegenstelling tot bij gewone thee, drink je namelijk de theebladeren zelf en krijg je daarbij 100% van alle gezonde voedingsstoffen die de bladeren bevatten binnen.

Hier kan je Matcha het goedkoopst kopen >>

Hopelijk heb je een goede keuze kunnen maken dankzij deze top 5 beste groene thee.

SUPERTIP:
Benieuwd naar de beste groene thee soorten? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.