Bad schoonmaken? De badkuip is een belangrijk onderdeel van elke badkamer. Het moet er niet alleen fris en schoon uitzien, maar ook hygiënisch zijn. Er zijn verschillende manieren om je badkuip schoon te maken. Welke methode het beste is? Dat hangt af van wat jouw persoonlijke situatie is! In dit artikel leggen we de verschillende mogelijkheden even op tafel.

SUPERTIP:
Bad schoonmaken? Gebruik dit =>

Porseleinen bad schoonmaken

Een porseleinen bad moet je met liefde behandelen. Niet elk schoonmaakmiddel is hier voor geschikt. Wij delen graag een eigen gemaakt schoonmaakmiddel met jou om je porseleinen bad weer te laten stralen. Er zijn een paar stappen die je moet volgen bij het schoonmaken van een porseleinen bad.

  • Maak een mengsel van 1 deel bleekmiddel op 2 delen heet water en doe het in een spuitfles. Spuit je bad in met het mengsel.
  • Laat het mengsel een paar minuten intrekken en veeg het dan af met een natte lap of spons.
  • Als alle plekken zijn weg, veeg de badkuip schoon met een schone doek om eventuele bleekresten te verwijderen.

Je zult zien dat je porseleinen bad weer straalt als nooit te voren!

porseleinen bad

Acryl bad schoonmaken

Een niet-poreus bad, zoals acryl, kan gemakkelijker schoon te maken zijn dan een tegel of stenen bad. Acryl is hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt in acrylnagels; het is helder en duurzaam. Hoewel het installeren van een acryl bad speciale gereedschappen en vaardigheden vergt, vereist het schoonmaken van een acryl bad slechts standaard huishoudelijke benodigdheden. Je hebt afwasmiddel, bleekmiddelreiniger of azijnreiniger (als je citroengeur gebruikt), wattenstaafjes, papieren handdoeken en een spons nodig.

  • Til de stop uit de bodem van je badkuip om waterafvoer mogelijk te maken. Schrob de zijkanten naar beneden met afwasmiddel gemengd met warm water (een theelepel afwasmiddel per twee kopjes warm water). Spoel elke schrobplek gaandeweg af om de zeep te verwijderen. Je kunt eventueel een nylon borstel of een niet-schurend scrubpad gebruiken.
  • Maak tussen de badkraan en de afvoer schoon met bleekreiniger of azijnreiniger, verkrijgbaar in kruidenierswinkels. Breng aan op wattenstaafjes en veeg langs de dunne spleten waar dagelijks water vast komt te zitten.
  • Droog overtollig vocht met papieren handdoekjes voordat je het een nacht laat drogen.

Bad schoonmaken van geëmailleerd staal

Wrijf over de badkuip met een droge handdoek om los vuil te verwijderen. Bij dikker vuil of vlekken laat je het water uit de badkraan een paar seconden lopen. Veeg dan af met een spons en wat afwasmiddel voor het reinigen van geëmailleerd staal. Spoel na met water uit de kraan en laat weer drogen.

Met de volgende methode kan je je bad grondig schoonmaken.

Werkwijze: Doe een eetlepel zuiveringszout in een kom met azijn. Meng goed en wrijf dit mengsel met een doek of zachte borstel in cirkelvormige bewegingen in het oppervlak van je badkuip tot je ziet dat al het vuil verwijderd is. Spoel grondig na met schoon water uit je kraan en laat het helemaal drogen voor verder gebruik.

SUPERTIP:
Bad schoonmaken?  Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.