bad schoonmaken

Bad schoonmaken in een handomdraai!

De badkuip is een belangrijk onderdeel van elke badkamer. Het moet er niet alleen fris en schoon uitzien, maar ook hygiënisch zijn. Er zijn verschillende manieren om je badkuip schoon te maken. Welke methode het beste is? Dat hangt af van wat jouw persoonlijke situatie is! In dit artikel leggen we de verschillende mogelijkheden even op tafel.

 

Porseleinen bad schoonmaken

Een porseleinen bad moet je met liefde behandelen. Niet elk schoonmaakmiddel is hier voor geschikt. Wij delen graag een eigen gemaakt schoonmaakmiddel met jou om je porseleinen bad weer te laten stralen. Er zijn een paar stappen die je moet volgen bij het schoonmaken van een porseleinen bad.

  • Maak een mengsel van 1 deel bleekmiddel op 2 delen heet water en doe het in een spuitfles. Spuit je bad in met het mengsel.
  • Laat het mengsel een paar minuten intrekken en veeg het dan af met een natte lap of spons.
  • Als alle plekken zijn weg, veeg de badkuip schoon met een schone doek om eventuele bleekresten te verwijderen.

Je zult zien dat je porseleinen bad weer straalt als nooit te voren!

porseleinen bad

SUPERTIP:
Je bad pas echt goed schoonmaken? Gebruik dit =>

 

Acryl bad schoonmaken

Een niet-poreus bad, zoals acryl, kan gemakkelijker schoon te maken zijn dan een tegel of stenen bad. Acryl is hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt in acrylnagels; het is helder en duurzaam. Hoewel het installeren van een acryl bad speciale gereedschappen en vaardigheden vergt, vereist het schoonmaken van een acryl bad slechts standaard huishoudelijke benodigdheden. Je hebt afwasmiddel, bleekmiddelreiniger of azijnreiniger (als je citroengeur gebruikt), wattenstaafjes, papieren handdoeken en een spons nodig.

  • Til de stop uit de bodem van je badkuip om waterafvoer mogelijk te maken. Schrob de zijkanten naar beneden met afwasmiddel gemengd met warm water (een theelepel afwasmiddel per twee kopjes warm water). Spoel elke schrobplek gaandeweg af om de zeep te verwijderen. Je kunt eventueel een nylon borstel of een niet-schurend scrubpad gebruiken.
  • Maak tussen de badkraan en de afvoer schoon met bleekreiniger of azijnreiniger, verkrijgbaar in kruidenierswinkels. Breng aan op wattenstaafjes en veeg langs de dunne spleten waar dagelijks water vast komt te zitten.
  • Droog overtollig vocht met papieren handdoekjes voordat je het een nacht laat drogen.

Bad schoonmaken van geëmailleerd staal

Wrijf over de badkuip met een droge handdoek om los vuil te verwijderen. Bij dikker vuil of vlekken laat je het water uit de badkraan een paar seconden lopen. Veeg dan af met een spons en wat afwasmiddel voor het reinigen van geëmailleerd staal. Spoel na met water uit de kraan en laat weer drogen.

Met de volgende methode kan je je bad grondig schoonmaken.

Werkwijze: Doe een eetlepel zuiveringszout in een kom met azijn. Meng goed en wrijf dit mengsel met een doek of zachte borstel in cirkelvormige bewegingen in het oppervlak van je badkuip tot je ziet dat al het vuil verwijderd is. Spoel grondig na met schoon water uit je kraan en laat het helemaal drogen voor verder gebruik.

SUPERTIP:
Je bad pas echt goed schoonmaken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie. 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.