Aangebrande pan schoonmaken? Ontdek ze snel! Kookactiviteiten zoals het maken van lekkere pannenkoeken of andere heerlijke gerechten kunnen soms zorgen voor een aangebrande pan. Er zijn echter verschillende manieren om dit probleem gemakkelijk aan te pakken. Dit artikel geeft vijf handige tips over hoe je een aangebrande pan kunt schoonmaken. 

 

Aangebrande pan schoonmaken met water

De eerste tip is om gewoon wat water in de aangebrande pan te doen. De volgende stap is het aan de kook te brengen gedurende vijf minuten. Na het uitzetten van het fornuis zullen de verkoolde deeltjes zacht worden en gemakkelijk te verwijderen zijn.

 

SUPERTIP:
Wil jij je pannen SUPER snel schoonmaken?  Gebruik dit =>

 

Aangebrande pan schoonmaken met afwasmiddel

Afwasmiddel helpt bij het oplossen van vetten, waardoor aangebrande resten in de pan makkelijk los komen. Giet, voordat je afwasmiddel toevoegt, een kleine hoeveelheid water in de pan en verwarm het water opnieuw. Voeg hierna afwasmiddel toe en laat het 5 minuten koken. Hierna kan je aangebrande resten makkelijk verwijderen.

aangebrande pan schoonmaken

Aangebrande pan schoonmaken met soda

Een andere handige tip is het gebruik van een beetje zuiveringszout (soda) als alternatief voor commerciële schoonmaakmiddelen. Giet ongeveer 1/8 kopje zout in de pan, gevolgd door 2 eetlepels zuiveringszout. Dit zal helpen om al die aangebrande resten die zo diep op het oppervlak van je pan vastzitten los te maken!

Aangebrande pan schoonmaken met bakingsoda en azijn

Giet twee kopjes heet kraanwater in de pan, gevolgd door twee eetlepels azijn en twee eetlepels zout. Breng dit mengsel aan de kook en zodra het water verdampt is, kan je de verbrande etensresten makkelijk verwijderen met een doek.

Aangebrande pan schoonmaken met een schrobber

Als geen van deze tips tot nu toe gewerkt heeft, probeer dan een elektrische schrobber te gebruiken die speciaal voor anti-aanbak pannen gemaakt is, of gebruik een gewone spons als de pan niet anti-aanbak is. Wees voorzichtig dat je geen onderdelen van je pan beschadigt! 

 

Welke tips heb jij toegepast?

SUPERTIP:
Wil jij je pannen SUPER snel schoonmaken?  Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.