aangebrande pan schoonmaken (1)

Aangebrande pan schoonmaken

Kookactiviteiten zoals het maken van lekkere pannenkoeken of andere heerlijke gerechten kunnen soms zorgen voor een aangebrande pan. Er zijn echter verschillende manieren om dit probleem gemakkelijk aan te pakken. Dit artikel geeft vijf handige tips over hoe je een aangebrande pan kunt schoonmaken.

 

Hieronder delen we 5 tips om een aangebrande pan schoon te maken.

Tip 1: Voeg water toe

De eerste tip is om gewoon wat water in de aangebrande pan te doen. De volgende stap is het aan de kook te brengen gedurende vijf minuten. Na het uitzetten van het fornuis zullen de verkoolde deeltjes zacht worden en gemakkelijk te verwijderen zijn.

 

SUPERTIP:
Wil jij je pannen SUPER snel schoonmaken?  Gebruik dit =>

 

Tip 2: Gebruik afwasmiddel

Afwasmiddel helpt bij het oplossen van vetten, waardoor aangebrande resten in de pan makkelijk los komen. Giet, voordat je afwasmiddel toevoegt, een kleine hoeveelheid water in de pan en verwarm het water opnieuw. Voeg hierna afwasmiddel toe en laat het 5 minuten koken. Hierna kan je aangebrande resten makkelijk verwijderen.

Tip 3: Soda

Een andere handige tip is het gebruik van een beetje zuiveringszout (soda) als alternatief voor commerciële schoonmaakmiddelen. Giet ongeveer 1/8 kopje zout in de pan, gevolgd door 2 eetlepels zuiveringszout. Dit zal helpen om al die aangebrande resten die zo diep op het oppervlak van je pan vastzitten los te maken!

Tip 4: Baking Soda + Azijn

Giet twee kopjes heet kraanwater in de pan, gevolgd door twee eetlepels azijn en twee eetlepels zout. Breng dit mengsel aan de kook en zodra het water verdampt is, kan je de verbrande etensresten makkelijk verwijderen met een doek.

Stap 5: Gebruik een elektrische schrobber

Als geen van deze tips tot nu toe gewerkt heeft, probeer dan een elektrische schrobber te gebruiken die speciaal voor anti-aanbak pannen gemaakt is, of gebruik een gewone spons als de pan niet anti-aanbak is. Wees voorzichtig dat je geen onderdelen van je pan beschadigt! 

 

Welke tips heb jij toegepast?

 

SUPERTIP:
Wil jij je pannen SUPER snel schoonmaken?  Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie. 

 

 

 

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.