Zo verzorg je jouw huid tijdens de winter

Nu het langzamerhand weer wat kouder begint te worden, beginnen we vaak met ons weer wat warmer aan te kleden. Ook een muts en sjaal mag niet aan onze outfit ontbreken. Dat we een muts en sjaal gebruiken is ook alleen maar goed. Het beschermt onze huid toch weer tegen die gure wind en ik denk dat we allemaal wel weten hoe een gure wind op de huid aanvoelt. Dat is dus niet echt aangenaam.
 

Vaak kleden wij ons wel een stuk warmer aan, maar vergeten daarbij helemaal onze huid anders te verzorgen dan dat we dat normaal doen in de zomerdag. In de winter heeft onze huid toch wat meer te stellen met al die temperatuurswisselingen. Van ijskoude regen en wind buiten, naar een heerlijk verwarmt huis. Alleen door die temperatuurswisselingen al, kan je huid er al droog en trekkerig aan gaan voelen.

  • De gezichtshuid heeft in de winter meer behoefte aan een vette, vochtinbrengende crème. Ook kun je voor het schoonmaken van de gezichtshuid, aan het eind van de dag, beter een zachte olie gebruiken. Verder is het goed om je huid extra te beschermen met een muts en een sjaal.
  • Ook je lichaamshouding moet in de winterdag beter beschermd worden. Dit doe je uiteraard al door warmere kleding aan te trekken, maar ook qua verzorging kun je nog wat meer doen voor je lichaamshuid. Je kunt bij het douchen beter vochtinbrengende douche of bad producten gebruiken. Gebruik absoluut geen zeep, want dit droogt de huid dan alleen nog maar meer uit.
  • Na het douchen dep je dan je huid droog en smeer je je gelijk in met een vochtinbrengende crème. Het beste kun je dit ook op een vochtige huid doen, want dan wordt de crème nog beter opgenomen.
  • De huid op je lippen is ontzettend dun, in de winter zul je dus zien dat je sneller last hebt van gebarsten lippen. Vaak heb je dan de neiging om met je tong je lippen te bevochtigen. Doe dit dus niet, want daar door drogen je lippen alleen nog maar meer uit. In de winter moet je altijd een verzorgende lippenbalsem in je zak hebben.
  • Ook heb je in de winterdag meer last van droge handen. Het is daarom erg belangrijk dat je je handen goed insmeert met een vochtinbrengende handcrème en dat je je handen buiten beschermt met handschoenen.
  • Ook je voeten hebben veel te lijden in deze tijd van het jaar. Het beste kun je voor je naar bed gaat, je voeten goed verzorgen met een goede vette crème. Als je er daarna een paar sokken  overheen trekt, houdt je ook nog eens je bed schoon en kan de crème goed intrekken.
  • Je haren hebben ook wat extra nodig. Dit kun je doen door ze goed te verzorgen met een verzorgende shampoo en een goede conditioner.

 

Verder kun je ook maar beter je haren zo min mogelijk föhnen. Door te föhnen droog je namelijk ook de hoofdhuid uit. Om je haren en je hoofdhuid goed te beschermen, kun je beter een leuke muts of pet gebruiken.

 

Je huid beschermen tegen de kou? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.