Droge lippen? De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen. Op internet zijn honderden artikelen te vinden of lippenbalsem je lippen nu wel of juist niet uitdroogt.  

Wat voor standpunt je ook hebt rondom lippen balsem, je kan op internet artikelen vinden die jouw standpunt beamen. Dat wilt niet zeggen dat het dan meteen waarheid is. Er zijn mensen die zelfs denken dat het allemaal een complot is van de lippen balsem fabrikanten. De lippen balsem droogt je lippen uit zodat je meer nodig hebt waar zij weer van profiteren. Andere mensen zeggen juist dat het allemaal onzin is. 

 

SUPERTIP:
Dit is de beste lipgloss met lanoline? Gebruik dit =>

 

Droge lippen? Maar wat is waarheid?

Sommige denken dat het vet in een lippen balsem je lippen lui maakt omdat zo de lippen zelf geen vet en talg meer hoeven te produceren, maar lippen maken van zichzelf al minder vet en talg aan dan de gewone huid. Of je nu wel of niet lippen balsem gebruikt maakt niets uit voor het aanmaken van vet door de lippen.

Dat sommige lippen balsems je lippen kunnen uitdrogen is wel waar. Dit heeft te maken met de samenstelling van de lippen balsem. In een lippen balsem zit vaak hyaluronzuur en glycerine. Dit zijn geen schadelijke stoffen en ze zitten vaak in producten die we juist gebruiken om onze huid te hydrateren. Maar deze ingrediënten hebben alleen een hydraterende werking wanneer ze vergezeld worden door bijenwas, verschillende oliën of sheaboter.

Je lippen likken droogt je lippen wel heel erg uit. Het kan zijn dat wanneer je schrale lippen hebt meer bezig bent met je lippen en dus onbewust ook vaker over je lippen likt.

droge lippen

Wat kan je dan wel gebruiken tegen droge lippen?

Wanneer je een lippen balsem koopt kijk dan goed naar de ingrediënten.  Zit er hyaluronzuur of glycerine in? kijk dan of er ook sheaboter, een olie of bijenwas in zit. Je kan er ook voor kiezen om je droge lippen in te smeren met lanoline. Wanneer je lippen al gescheurd of gebarsten zijn kan je het vliesje dat aan de binnenkant van een ei zit er op plakken om je lippen snel te laten genezen.

 

Stress zorgt voor droge lippen

Stress, uitdroging en veranderingen in temperatuur kunnen ook een rol spelen bij het veroorzaken van droge lippen. Daarom is het belangrijk dat je veel water drinkt als je reist of sport, bijvoorbeeld als je de kou in gaat zou het verstandig zijn om lippenbalsem met een of andere vorm van SPF te dragen, en het roken van tabak te vermijden.

 

 

SUPERTIP:
Dit is de beste lipgloss met lanoline? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.