Omslag foto facebook (3)
droge lippen

Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen. Op internet zijn honderden artikelen te vinden of lippenbalsem je lippen nu wel of juist niet uitdroogt. 
 

Wat voor standpunt je ook hebt rondom lippen balsem, je kan op internet artikelen vinden die jouw standpunt beamen. Dat wilt niet zeggen dat het dan meteen waarheid is. Er zijn mensen die zelfs denken dat het allemaal een complot is van de lippen balsem fabrikanten. De lippen balsem droogt je lippen uit zodat je meer nodig hebt waar zij weer van profiteren. Andere mensen zeggen juist dat het allemaal onzin is. 

 

SUPERTIP:
Dit is de beste lipgloss met lanoline? Gebruik dit =>

 

Maar wat is waarheid?

Sommige denken dat het vet in een lippen balsem je lippen lui maakt omdat zo de lippen zelf geen vet en talg meer hoeven te produceren, maar lippen maken van zichzelf al minder vet en talg aan dan de gewone huid. Of je nu wel of niet lippen balsem gebruikt maakt niets uit voor het aanmaken van vet door de lippen.

Dat sommige lippen balsems je lippen kunnen uitdrogen is wel waar. Dit heeft te maken met de samenstelling van de lippen balsem. In een lippen balsem zit vaak hyaluronzuur en glycerine. Dit zijn geen schadelijke stoffen en ze zitten vaak in producten die we juist gebruiken om onze huid te hydrateren. Maar deze ingrediënten hebben alleen een hydraterende werking wanneer ze vergezeld worden door bijenwas, verschillende oliën of sheaboter.

Je lippen likken droogt je lippen wel heel erg uit. Het kan zijn dat wanneer je schrale lippen hebt meer bezig bent met je lippen en dus onbewust ook vaker over je lippen likt.

 

Wat kan je dan wel gebruiken?

Wanneer je een lippen balsem koopt kijk dan goed naar de ingrediënten.  Zit er hyaluronzuur of glycerine in? kijk dan of er ook sheaboter, een olie of bijenwas in zit. Je kan er ook voor kiezen om je droge lippen in te smeren met lanoline. Wanneer je lippen al gescheurd of gebarsten zijn kan je het vliesje dat aan de binnenkant van een ei zit er op plakken om je lippen snel te laten genezen.

 

Stress

Stress, uitdroging en veranderingen in temperatuur kunnen ook een rol spelen bij het veroorzaken van droge lippen. Daarom is het belangrijk dat je veel water drinkt als je reist of sport, bijvoorbeeld als je de kou in gaat zou het verstandig zijn om lippenbalsem met een of andere vorm van SPF te dragen, en het roken van tabak te vermijden.

 

 

SUPERTIP:
Dit is de beste lipgloss met lanoline? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.