Goede huidverzorging is belangrijk! Nu het langzamerhand weer wat kouder begint te worden, beginnen we vaak met ons weer wat warmer aan te kleden. Ook een muts en sjaal mag niet aan onze outfit ontbreken. Dat we een muts en sjaal gebruiken is ook alleen maar goed. Het beschermt onze huid toch weer tegen die gure wind en ik denk dat we allemaal wel weten hoe een gure wind op de huid aanvoelt. Dat is dus niet echt aangenaam. Maar goede huidverzorging is heel belangrijk tijdens de winter. 

Vaak kleden wij ons wel een stuk warmer aan, maar vergeten daarbij helemaal onze huid anders te verzorgen dan dat we dat normaal doen in de zomerdag. In de winter heeft onze huid toch wat meer te stellen met al die temperatuurswisselingen. Van ijskoude regen en wind buiten, naar een heerlijk verwarmt huis. Alleen door die temperatuurswisselingen al, kan je huid er al droog en trekkerig aan gaan voelen.

SUPERTIP:
Je huid beschermen tegen de kou? Gebruik dit =>

 

Huidverzorging? Zo verzorg je jouw huid tijdens de winter!

  • De gezichtshuid heeft in de winter meer behoefte aan een vette, vochtinbrengende crème. Ook kun je voor het schoonmaken van de gezichtshuid, aan het eind van de dag, beter een zachte olie gebruiken. Verder is het goed om je huid extra te beschermen met een muts en een sjaal.
  • Ook je lichaamshouding moet in de winterdag beter beschermd worden. Dit doe je uiteraard al door warmere kleding aan te trekken, maar ook qua verzorging kun je nog wat meer doen voor je lichaamshuid. Je kunt bij het douchen beter vochtinbrengende douche of bad producten gebruiken. Gebruik absoluut geen zeep, want dit droogt de huid dan alleen nog maar meer uit.
  • Na het douchen dep je dan je huid droog en smeer je je gelijk in met een vochtinbrengende crème. Het beste kun je dit ook op een vochtige huid doen, want dan wordt de crème nog beter opgenomen.
  • De huid op je lippen is ontzettend dun, in de winter zul je dus zien dat je sneller last hebt van gebarsten lippen. Vaak heb je dan de neiging om met je tong je lippen te bevochtigen. Doe dit dus niet, want daar door drogen je lippen alleen nog maar meer uit. In de winter moet je altijd een verzorgende lippenbalsem in je zak hebben.
  • Ook heb je in de winterdag meer last van droge handen. Het is daarom erg belangrijk dat je je handen goed insmeert met een vochtinbrengende handcrème en dat je je handen buiten beschermt met handschoenen.
  • Ook je voeten hebben veel te lijden in deze tijd van het jaar. Het beste kun je voor je naar bed gaat, je voeten goed verzorgen met een goede vette crème. Als je er daarna een paar sokken  overheen trekt, houdt je ook nog eens je bed schoon en kan de crème goed intrekken.
  • Je haren hebben ook wat extra nodig. Dit kun je doen door ze goed te verzorgen met een verzorgende shampoo en een goede conditioner.
  • Eet veel groenten, fruit, zeevruchten, sojabonen en andere voedingsmiddelen die goed zijn voor de huid.
  • Was je gezicht niet te vaak Je huid moet haar eigen olie (talg) produceren en als je je gezicht heel vaak wast, is dat slecht voor de huid omdat het deze talg verwijdert.

huidverzorging

En als laatste, een massage is heel goed voor je huid. Het maakt de cellen effectiever in het opnemen van voedingsstoffen; het reinigt de huid. Dus vraag je vriend(in), zeker tijdens de koude winterdagen voor een heerlijke en warme massage voor een goede verzorging van de huid.

Verder kun je ook maar beter je haren zo min mogelijk föhnen. Door te föhnen droog je namelijk ook de hoofdhuid uit. Om je haren en je hoofdhuid goed te beschermen, kun je beter een leuke muts of pet gebruiken.

Hopelijk heb je veel aan deze tips voor een goede huidverzorging.

 

SUPERTIP:
Je huid beschermen tegen de kou? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.