Omslag foto facebook (3)
Huidverzorging

Huidverzorging tijdens de winter!

Nu het langzamerhand weer wat kouder begint te worden, beginnen we vaak met ons weer wat warmer aan te kleden. Ook een muts en sjaal mag niet aan onze outfit ontbreken. Dat we een muts en sjaal gebruiken is ook alleen maar goed. Het beschermt onze huid toch weer tegen die gure wind en ik denk dat we allemaal wel weten hoe een gure wind op de huid aanvoelt. Dat is dus niet echt aangenaam. Maar goede huidverzorging is heel belangrijk tijdens de winter.
 

Vaak kleden wij ons wel een stuk warmer aan, maar vergeten daarbij helemaal onze huid anders te verzorgen dan dat we dat normaal doen in de zomerdag. In de winter heeft onze huid toch wat meer te stellen met al die temperatuurswisselingen. Van ijskoude regen en wind buiten, naar een heerlijk verwarmt huis. Alleen door die temperatuurswisselingen al, kan je huid er al droog en trekkerig aan gaan voelen.

 

SUPERTIP:
Je huid beschermen tegen de kou? Gebruik dit =>

 

Zo verzorg je jouw huid tijdens de winter!

  • De gezichtshuid heeft in de winter meer behoefte aan een vette, vochtinbrengende crème. Ook kun je voor het schoonmaken van de gezichtshuid, aan het eind van de dag, beter een zachte olie gebruiken. Verder is het goed om je huid extra te beschermen met een muts en een sjaal.
  • Ook je lichaamshouding moet in de winterdag beter beschermd worden. Dit doe je uiteraard al door warmere kleding aan te trekken, maar ook qua verzorging kun je nog wat meer doen voor je lichaamshuid. Je kunt bij het douchen beter vochtinbrengende douche of bad producten gebruiken. Gebruik absoluut geen zeep, want dit droogt de huid dan alleen nog maar meer uit.
  • Na het douchen dep je dan je huid droog en smeer je je gelijk in met een vochtinbrengende crème. Het beste kun je dit ook op een vochtige huid doen, want dan wordt de crème nog beter opgenomen.
  • De huid op je lippen is ontzettend dun, in de winter zul je dus zien dat je sneller last hebt van gebarsten lippen. Vaak heb je dan de neiging om met je tong je lippen te bevochtigen. Doe dit dus niet, want daar door drogen je lippen alleen nog maar meer uit. In de winter moet je altijd een verzorgende lippenbalsem in je zak hebben.
  • Ook heb je in de winterdag meer last van droge handen. Het is daarom erg belangrijk dat je je handen goed insmeert met een vochtinbrengende handcrème en dat je je handen buiten beschermt met handschoenen.
  • Ook je voeten hebben veel te lijden in deze tijd van het jaar. Het beste kun je voor je naar bed gaat, je voeten goed verzorgen met een goede vette crème. Als je er daarna een paar sokken  overheen trekt, houdt je ook nog eens je bed schoon en kan de crème goed intrekken.
  • Je haren hebben ook wat extra nodig. Dit kun je doen door ze goed te verzorgen met een verzorgende shampoo en een goede conditioner.
  • Eet veel groenten, fruit, zeevruchten, sojabonen en andere voedingsmiddelen die goed zijn voor de huid.
  • Was je gezicht niet te vaak Je huid moet haar eigen olie (talg) produceren en als je je gezicht heel vaak wast, is dat slecht voor de huid omdat het deze talg verwijdert.

 

En als laatste, een massage is heel goed voor je huid. Het maakt de cellen effectiever in het opnemen van voedingsstoffen; het reinigt de huid. Dus vraag je vriend(in), zeker tijdens de koude winterdagen voor een heerlijke en warme massage voor een goede verzorging van de huid.

 

Verder kun je ook maar beter je haren zo min mogelijk föhnen. Door te föhnen droog je namelijk ook de hoofdhuid uit. Om je haren en je hoofdhuid goed te beschermen, kun je beter een leuke muts of pet gebruiken.

 

SUPERTIP:
Je huid beschermen tegen de kou? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.