Zou de honing en kaneel remedie ook voor jou kunnen werken? Kaneel wordt al meer dan 2000 jaar in de Chinese volksgeneeskunde gebruikt. Honing heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken. Het is aangetoond dat kaneel bijzonder nuttig is bij behandeling van spijsverteringsstoornissen, menstruatie ongemakken en gewrichtspijn. Honing staat vooral bekend om zijn anti-ontstekingseigenschappen. 

Wat doet honing en kaneel met je lichaam?

De reden dat deze 2 superfoods zo’n krachtig effect hebben op het lichaam variëren, van het vermogen om ontstekingen te controleren, het bestrijden van de vrije radicalen en het stimuleren van het immuunsysteem. Ook andere doorsnee problemen kunnen een positief effect ondervinden door het gebruik van kaneel en honing. Ben jij ook dol op honing en kaneel?

Wat is honing en kaneel?

Kaneel is een soort specerij die al duizenden jaren gebruikt wordt. De kaneelboom komt oorspronkelijk uit Sri Lanka, maar kaneel is nu over de hele wereld te vinden. Er zijn eigenlijk twee soorten kaneel: Ceylon kaneel en cassia kaneel. Er zijn veel gezondheidsvoordelen aan kaneel, waaronder het vermogen om ziekten te bestrijden, bloedsuiker stabiel te houden, en gewrichtspijn te verlichten. Dit artikel gaat dieper in op honing en kaneel. Want deze producten samen zijn een krachtig middel. Zo gebruik ik zelf een lepel met honing en kaneel (gemengd) als ik last heb van keelpijn. En wat werkt dit goed!

honing en kaneel

Wat is honing?

Honing is een zoet voedingsmiddel dat door honingbijen gemaakt wordt met behulp van nectar uit bloemen. De soort die door honingbijen (het geslacht Apis) wordt geproduceerd is de meest voorkomende en is de soort honing die door imkers wordt verzameld en door mensen geconsumeerd wordt. 

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste kaneel! Gebruik dit =>

Met honing en kaneel je bloedsuikerspiegel verlagen

Volgens “American Family Physician” verlaagt kaneel de bloedsuikerspiegel bij volwassenen met type 2 diabetes. Een studie gepubliceerd in het “Journal of Diabetes and its Complications” ontdekte dat kaneel de bloedsuikerspiegel na de maaltijd en de geglycosyleerde hemoglobine bij volwassenen met type 2 diabetes verbeterde.

Honing en kaneel tegen allergieën

Het innemen van slechts een theelepel honing, met hieraan een beetje kaneel toegevoegd, kan je immuunsysteem stimuleren bij het opbouwen van een tolerantie voor de lokale pollen en vechten tegen allergieën. 

Honing en kaneel tegen acne en huidinfecties

Kaneel olie gemengd met honing wordt over de hele wereld gebruikt om huidaandoeningen zoals acne en huidinfecties te behandelen. Onderzoekers hebben zelfs al ontdekt dat het antibacteriële, antiontsteking en antioxiderende eigenschap van honing beter zou zijn voor de behandeling van brandwonden dan het standaard medicijn.

Honing en kaneel helpt tegen verkoudheid

Kaneelolie vertraagt de groei van een aantal bacteriën en schimmels. Als je dus kaneelolie met honing regelmatig gebruikt, heb je minder kans op een verkoudheid. Maar zou je dus eens ziek worden, herstel je veel sneller. 

Honing en kaneel helpt tegen spijsverteringsproblemen

Met het gebruik van honing en kaneel hou je problemen zoals verstopping, misselijkheid of zuurbranden onder controle. Honing kalmeert je darmstelsel. Kaneel heeft antimicrobiële eigenschappen. Mensen met een buikgriep zouden hier dus echt baat bij hebben. 

Dat zijn nog eens mooie voordelen van honing en kaneel!

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste kaneel! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.