Omslag foto facebook (3)
honing en kaneel

Honing en kaneel? Hier is het goed voor!

Zou de kaneel en honing remedie ook voor jou kunnen werken? Kaneel wordt al meer dan 2000 jaar in de Chinese volksgeneeskunde gebruikt. Honing heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken. Het is aangetoond dat kaneel bijzonder nuttig is bij behandeling van spijsverteringsstoornissen, menstruatie ongemakken en gewrichtspijn. Honing staat vooral bekend om zijn anti ontstekingseigenschappen. 

De reden dat deze 2 superfoods zo’n krachtig effect hebben op het lichaam variëren, van het vermogen om ontstekingen te controleren, het bestrijden van de vrije radicalen en het stimuleren van het immuunsysteem. Ook andere doorsnee problemen kunnen een positief effect ondervinden door het gebruik van kaneel en honing.

 

Wat is kaneel?

Kaneel is een soort specerij die al duizenden jaren gebruikt wordt. De kaneelboom komt oorspronkelijk uit Sri Lanka, maar kaneel is nu over de hele wereld te vinden. Er zijn eigenlijk twee soorten kaneel: Ceylon kaneel en cassia kaneel. Er zijn veel gezondheidsvoordelen aan kaneel, waaronder het vermogen om ziekten te bestrijden, bloedsuiker stabiel te houden, en gewrichtspijn te verlichten. Dit artikel gaat dieper in honing en kaneel. Want deze producten samen zijn een krachtig middel.

 

Wat is honing?

Honing is een zoet voedingsmiddel dat door honingbijen gemaakt wordt met behulp van nectar uit bloemen. De soort die door honingbijen (het geslacht Apis) wordt geproduceerd is de meest voorkomende en is de soort honing die door imkers wordt verzameld en door mensen geconsumeerd wordt. 

 

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste kaneel! Gebruik dit =>

 

Bloedsuikerspiegel

Volgens “American Family Physician” verlaagt kaneel de bloedsuikerspiegel bij volwassenen met type 2 diabetes. Een studie gepubliceerd in het “Journal of Diabetes and its Complications” ontdekte dat kaneel de bloedsuikerspiegel na de maaltijd en de geglycosyleerde hemoglobine bij volwassenen met type 2 diabetes verbeterde.

 

Allergieën

Het innemen van slechts een theelepel honing, met hieraan een beetje kaneel toegevoegd, kan je immuunsysteem stimuleren bij het opbouwen van een tolerantie voor de lokale pollen en vechten tegen allergieën.

 

Acne en huidinfectie.

Kaneel olie gemengd met honing wordt over de hele wereld gebruikt om huidaandoeningen zoals acne en huidinfecties te behandelen. Onderzoekers hebben zelfs al ontdekt dat het antibacteriële, antiontsteking en antioxiderende eigenschap van honing beter zou zijn voor de behandeling van brandwonden dan het standaard medicijn.

 

Verkoudheid.

Kaneelolie vertraagt de groei van een aantal bacteriën en schimmels. Als je dus kaneelolie met honing regelmatig gebruikt, heb je minder kans op een verkoudheid. Maar zou je dus eens ziek worden, herstel je veel sneller.

 

Spijsverteringsproblemen.

Met het gebruik van honing en kaneel hou je problemen zoals verstopping, misselijkheid of zuurbranden onder controle. Honing kalmeert je darmstelsel. Kaneel heeft antimicrobiële eigenschappen. Mensen met een buikgriep zouden hier dus echt baat bij hebben.

 

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste kaneel! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.