Omslag foto facebook (3)
contactgrill

Contactgrill? Dit zijn de voordelen!

Voor wie veel in de keuken staat is een contactgrill een uitkomst, zo blijkt. Het voordeel dat je geen vet hoeft te gebruiken tijdens het bakken is natuurlijk ook een uitkomst, het is dus ook een stuk gezonder dan gewoon bakken in vet. De contactgrill wordt ontzettend veel gebruikt bij het bereiden van recepten in een vetarm dieet. Wij delen je graag hieronder de voordelen van een contactgrill.

 

De voordelen van een goede contactgrill

De voordelen van een contactgrill hangen niet alleen af van het voedsel dat er bereid wordt, maar ook van het hoofddoel voor de aanschaf van zo’n toestel. Wil je het namelijk dagelijks gaan gebruiken voor het bereiden van maaltijden? Of ga je het enkel gebruiken voor het maken van een tosti of luxe sandwich? Hieronder leggen we een aantal voordelen uit.

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste en goedkoopste contactgrillen! Gebruik dit =>

 

Je bespaart ruimte

Een contactgril is meestal klein van formaat. Waardoor je ze handig kan opbergen in de kast of de contactgrill kan opruimen op een plank zonder dat ze te veel plaats in nemen. En dat terwijl je er van alles mee kan bereiden. Kijk maar eens in je keukenla hoeveel verschillende pannen er liggen. In principe kan je hiervoor ook de contactgrill gebruiken.

Sneller

Contactgrills hebben dunne metalen platen die door elektriciteit worden verhit, hierdoor warmt een contactgrill in een zeer korte tijd op. Zo is een tosti makkelijk in 10 minuten klaar. Natuurlijk duurt het bereiden van vlees iets langer. 

Geen boter

Een contactgrill heeft een anti-aanbaklaag, waardoor je geen boter hoeft te gebruiken. Natuurlijk mag je wel boter gebruiken als je dat graag wenst. Maar het is niet nodig. Vandaar dat het perfect past in een vetarm dieet.

Schoonmaken

Is je contactgrill afgekoeld? Dan veeg je de contactgrill eenvoudig schoon met wat afwasmiddel en een vochtige doek. Zo simpel is het schoonmaken van een contactgrill. Tip: Je kunt ook bakpapier op de platen leggen, zo houdt je ook alles beter schoon en hoef je niet meer met een doek over de grillplaten heen te wrijven.

 

Nadeel van een contactgrill

Een nadeel van een contactgrill kan zijn dat bepaalde producten die je wilt bereiden er een beetje droog uit komen. Dit kan je oplossen door er wat boter aan toe te voegen. Maar dan moet dat wel binnen je dieet passen. Of als je een tosti gaat bereiden. Door de hitte droogt het brood uit. Natuurlijk blijft het een lekkere knapperige tosti. Maar ook dit ‘probleem’ kan je weer oplossen door wat boter op de buitenkant van je brood te smeren. 

 

Waar moet je op letten bij aanschaf van grill?

  • Als je eten grillt op een contactgrill is het ontzettend handig als je voor een grill kiest die randen aan de zijkant heeft die het vet en vocht tegenhouden. Een opening in de rand aan de voorkant, waardoor vet en vocht kunnen weglopen in een bakje, is erg handig.
  • Het schoonmaken van de grillplaten van een contactgrill is nooit leuk maar wel heel erg noodzakelijk. Het is daarom makkelijker om een contactgrill te kopen waar je de grillplaten van kunt losmaken, zodat ze makkelijk schoon te maken zijn. De losse platen kunnen in de vaatwasser, maar het is altijd beter om de platen gewoon even met de hand af te wassen.
  • Let ook op dat je een contactgrill koopt met een temperatuurregelaar. Dit is echt noodzakelijk.
  • Als je dan toch voor een contactgrill gaat, let er dan op dat je een koopt die je helemaal open kunt klappen. Zo kun je hem ook op tafel zetten en gezellig grillen met gasten.
  • Als je de contactgrill voor van alles wilt gaan gebruiken, koop er dan een met verstelbare scharnieren. Hierdoor kun je er ook grote stukken vlees, vis, groente of brood in bereiden, zonder dat alles geplet wordt.

 

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste en goedkoopste contactgrillen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.