Voor wie veel in de keuken staat is een contactgrill een uitkomst, zo blijkt. Het voordeel dat je geen vet hoeft te gebruiken tijdens het bakken is natuurlijk ook een uitkomst, het is dus ook een stuk gezonder dan gewoon bakken in vet. De contactgrill wordt ontzettend veel gebruikt bij het bereiden van recepten in een vetarm dieet. Wij delen je graag hieronder de voordelen van een contactgrill.

 

De voordelen van een goede contactgrill

De voordelen van een contact-grill hangen niet alleen af van het voedsel dat er bereid wordt, maar ook van het hoofddoel voor de aanschaf van zo’n toestel. Wil je het namelijk dagelijks gaan gebruiken voor het bereiden van maaltijden? Of ga je het enkel gebruiken voor het maken van een tosti of luxe sandwich? Hieronder leggen we een aantal voordelen uit.

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste en goedkoopste contactgrillen! Gebruik dit =>

 

Je bespaart ruimte

Een contactgril is meestal klein van formaat. Waardoor je ze handig kan opbergen in de kast of de contactgrill kan opruimen op een plank zonder dat ze te veel plaats in nemen. En dat terwijl je er van alles mee kan bereiden. Kijk maar eens in je keukenla hoeveel verschillende pannen er liggen. In principe kan je hiervoor ook de contactgrill gebruiken.

Sneller

Contactgrills hebben dunne metalen platen die door elektriciteit worden verhit, hierdoor warmt een contactgrill in een zeer korte tijd op. Zo is een tosti makkelijk in 10 minuten klaar. Natuurlijk duurt het bereiden van vlees iets langer. 

Geen boter

Een contact-grill heeft een anti-aanbaklaag, waardoor je geen boter hoeft te gebruiken. Natuurlijk mag je wel boter gebruiken als je dat graag wenst. Maar het is niet nodig. Vandaar dat het perfect past in een vetarm dieet.

Schoonmaken

Is je contact-grill afgekoeld? Dan veeg je de contactgrill eenvoudig schoon met wat afwasmiddel en een vochtige doek. Zo simpel is het schoonmaken van een contactgrill. Tip: Je kunt ook bakpapier op de platen leggen, zo houdt je ook alles beter schoon en hoef je niet meer met een doek over de grillplaten heen te wrijven.

 

Nadeel van een contactgrill

Een nadeel van een contact-grill kan zijn dat bepaalde producten die je wilt bereiden er een beetje droog uit komen. Dit kan je oplossen door er wat boter aan toe te voegen. Maar dan moet dat wel binnen je dieet passen. Of als je een tosti gaat bereiden. Door de hitte droogt het brood uit. Natuurlijk blijft het een lekkere knapperige tosti. Maar ook dit ‘probleem’ kan je weer oplossen door wat boter op de buitenkant van je brood te smeren. 

contactgrill

Waar moet je op letten bij aanschaf van grill?

  • Als je eten grillt op een contact-grill is het ontzettend handig als je voor een grill kiest die randen aan de zijkant heeft die het vet en vocht tegenhouden. Een opening in de rand aan de voorkant, waardoor vet en vocht kunnen weglopen in een bakje, is erg handig.
  • Het schoonmaken van de grillplaten van een contact-grill is nooit leuk maar wel heel erg noodzakelijk. Het is daarom makkelijker om een contactgrill te kopen waar je de grillplaten van kunt losmaken, zodat ze makkelijk schoon te maken zijn. De losse platen kunnen in de vaatwasser, maar het is altijd beter om de platen gewoon even met de hand af te wassen.
  • Let ook op dat je een contactgrill koopt met een temperatuurregelaar. Dit is echt noodzakelijk.
  • Als je dan toch voor een contact-grill gaat, let er dan op dat je een koopt die je helemaal open kunt klappen. Zo kun je hem ook op tafel zetten en gezellig grillen met gasten.
  • Als je de contact-grill voor van alles wilt gaan gebruiken, koop er dan een met verstelbare scharnieren. Hierdoor kun je er ook grote stukken vlees, vis, groente of brood in bereiden, zonder dat alles geplet wordt.

 

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste en goedkoopste contactgrillen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.