Zó verwijder je meubel afdrukken uit tapijt

Tapijt geeft sfeer, warmte en het voelt comfortabel aan de voeten. Nadeel is dat wanneer je meubels op het tapijt hebt staan er snel afdrukken inkomen. Dit komt door het gewicht van de meubels. Zo zijn ze niet zichtbaar, maar als je de meubels gaat verplaatsen zijn ze niet meer te missen! Dat is jammer, want een tapijt of een vloerkleed kost toch over het algemeen minimaal 100 euro. Zonde! Gelukkig kun je vanaf nu zonder zorgen je meubels een ander plekje geven want die meubel deuken zijn binnen no time verdwenen.
 

Wat je nodig hebt zijn een aantal ijsblokjes, vork en een doekje dat voldoende vocht opneemt. Je begint met het leggen van ijsblokjes op de deuk en deze laat je smelten. Tijdens het smelten zul je zien dat de draden hun vorm terug krijgen. Zo wordt de deuk of de afdruk een heel stuk minder zichtbaar en uiteindelijk zal deze verdwijnen. Na een aantal uur, of een nachtje slapen, bekijk je het resultaat en dep je het vocht weg. Het kan ook zijn dat het vocht al verdampt is en dus niet meer zichtbaar is.

 

Als er nog hier en daar een deukje zit kun je het proces herhalen of je haalt voorzichtig een vork door de draden en ’tilt’ ze op zodat ze loskomen van de platgedrukte massa.

 

Toch liever een nieuw tapijt?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.