Wil je een stevigere huid en een slanker lijf? Dan is de DIY body wrap misschien wel iets voor jou. Onder andere op social media zie je regelmatig iets voorbij komen over body wraps. Deze body wraps zijn kant en klaar en kun je dus kopen. Onze voorkeur gaat echter uit naar natuurlijke middelen om af te vallen en het liefst zelfgemaakt. Hierdoor weet je precies wat er in zit en kan het dus eigenlijk geen schade toebrengen. 

SUPERTIP:

Geen zin om dit te maken? Maar wel resultaat behalen? Klik hier.

Body wrap is razend populair

De body wrap is niet alleen hier populair, maar ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Daar zijn ze zelfs een stapje verder gegaan door korsetten te dragen tijdens het sporten. Kim Kardashian heeft dit de wereld in geholpen en heel veel dames hebben dit inmiddels overgenomen. Zo zou je niet alleen meer gewicht verliezen in de taille, maar ook een ‘perfect’ zandloper figuur krijgen. In tegenstelling tot de body wrap heeft het sporten met een korset wel degelijk nadelige gevolgen voor de gezondheid. Daarom houden wij het bij de natuurlijke, zelfgemaakte body wrap.

In korte tijd een paar cm verliezen

Een body wrap is een techniek om in korte tijd een paar centimeter te verliezen. In deze DIY wordt gebruik gemaakt van gember. Gember heeft namelijk heel veel positieve gezondheidsinvloeden op onder andere je metabolisme en het verwerken van vet en afvalstoffen.

Dit heb je nodig voor een body wrap

 • Plastic folie
 • Ace bandage
 • Body lotion
 • Gember vermalen
 • Warm water
 • Handdoek

body wrap

Zo moet het!

 • Je hebt ongeveer 1 eetlepel vermalen gember nodig. Doe dit in een kommetje samen met een aantal eetlepels bodylotion. Meng dit tot een pasta.
 • Pak een kleine handdoek en doe deze in warm water. Het water moet zo warm mogelijk zijn als je huid kan verdragen. Wring de handdoek uit en plaats het op het gewenste lichaamsdeel. Hou het op het lichaamsdeel totdat de handdoek is afgekoeld. Dit ‘trucje’ zorgt ervoor dat de poriën zich openen waardoor het wrappen twee keer zo effectief wordt.
 • Breng nu een dikke laag bodylotion met gember aan op het gewenste lichaamsdeel. Laat het mengsel lekker dik op de huid zitten.
 • Breng over het lichaamsdeel met bodylotion en gember plasticfolie aan. Doe dit niet te strak. Je moet nog prima kunnen ademen en geen korset gevoel krijgen.
 • Breng hier ace bandage over aan. Werk van onder naar boven. Ook dit doe je niet te strak.
 • Nu is het wachten geblazen. De wrap laat je 4 tot 6 uur om. Ga daarom een goed boek lezen, film kijken, je nagels verzorgen of gewoon een dutje doen. Buigen etc. zal moeilijk gaan.

Voel direct de werking van een body wrap

Direct na het wrappen voel je de gember werken. Het gevoel is ontzettend relaxend en als je de wrap verwijderd zijn de verloren centimeters al zichtbaar. Na het verwijderen van de wrap zul je gedurende 30 minuten nog een warm gevoel blijven houden, daarna trekt dit weg.

Aangeraden wordt om één keer per week een wrap te gebruiken in een bepaald gebiedt. De resultaten zijn alleen blijvend als je ook je levensstijl veranderd. Ga bijvoorbeeld sporten en ga gezond leven.

 

SUPERTIP:

Geen zin om dit te maken? Maar wel resultaat behalen? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.