Meubelafdrukken verwijderen? Tapijt geeft sfeer, warmte en het voelt comfortabel aan de voeten. Nadeel is dat wanneer je meubels op het tapijt hebt staan er snel afdrukken inkomen. Dit komt door het gewicht van de meubels. Zo zijn ze niet zichtbaar, maar als je de meubels gaat verplaatsen zijn ze niet meer te missen! Dat is jammer, want een tapijt of een vloerkleed kost toch over het algemeen minimaal 100 euro. Zonde! Gelukkig kun je vanaf nu zonder zorgen je meubels een ander plekje geven want die meubel deuken zijn binnen no time verdwenen. 

SUPERTIP:
Geen zin om meubelafdrukken te verwijderen? Gebruik dit =>

 

Meubelafdrukken verwijderen met ijsblokjes

Wat je nodig hebt zijn een aantal ijsblokjes, vork en een doekje dat voldoende vocht opneemt. Je begint met het leggen van ijsblokjes op de deuk en deze laat je smelten. Tijdens het smelten zul je zien dat de draden hun vorm terug krijgen. Zo wordt de deuk of de afdruk een heel stuk minder zichtbaar en uiteindelijk zal deze verdwijnen. Na een aantal uur, of een nachtje slapen, bekijk je het resultaat en dep je het vocht weg. Het kan ook zijn dat het vocht al verdampt is en dus niet meer zichtbaar is.

Meubelafdrukken verwijderen met een vork

Als er nog hier en daar een deukje zit kun je het proces herhalen of je haalt voorzichtig een vork door de draden en ’tilt’ ze op zodat ze loskomen van de platgedrukte massa.

 

SUPERTIP:
Geen zin om meubelafdrukken te verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.