Zo bewaar je aardappelen, fruit & stokbrood langer!

Wie voor de hele week boodschappen doet, baalt dat sommige voedingsmiddelen binnen no time bederven of de smaak verliezen. In de koelkast, uit de koelkast, het lijkt allemaal niks uit te maken. Doordat de voedingsmiddelen niet meer eetbaar zijn op de dag dat jij het hebt ingepland gooien we veel voedsel onnodig weg. Want met een paar simpele trucjes kun je stokbrood, fruit en aardappelen veel langer bewaren en verspilling dus tegen gaan.
 

Aardappelen

Aardappelen zijn planten dus ze hebben altijd de neiging om uit te lopen. Een appel tussen de aardappelen leggen gaat het uitlopen tegen. Ze lopen dan veel minder snel uit en er komen dus geen kleine plantjes meer uit de aardappelen.

 

Kurk op de fruitschaal

Een kurk op de fruitschaal gaat het bederven van fruit tegen. Wie een kurk in twee stukken snijdt, kan daardoor het fruit langer bewaren door de kurk tussen het fruit te leggen. Bovendien worden fruitvliegen er door verjaagd. Kurk heeft trouwens meer eigenschappen. Kook kurk bijvoorbeeld met inktvis of witte bonen mee want dit zorgt ervoor dat de inktvis veel malser wordt en de boontjes niet meer open barsten.

 

Stokrood

Stokbrood bewaren is vaak erg moeilijk. Met een appel verandert dat. Doe het stokbrood in de broodtrommel en leg er een appel bij. Het stokbrood blijft dan twee keer langer houdbaar dan zonder de appel!

 

Bananen

Bananen horen thuis op de fruitschaal en niet in de koelkast. In de koelkast worden ze enorm snel bruin en verliezen ze hun smaak. Bewaar je bananen langer door ze in een krant te wikkelen. Hierdoor worden ze namelijk minder snel rijp. Leg ze vervolgens op de fruitschaal. Het ziet er niet fraai uit, maar je kunt de schaal ook uit het zicht zetten.

 

Dit werkt ook om langer te kunnen genieten van vers fruit!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.