Bananen zijn een van de populairste fruitsoorten in Nederland en staat dan ook niet voor niets in de schijf van 5. Bananen zitten namelijk boordevol vitaminen en kalium. Kalium helpt je botten sterk te houden terwijl je ouder wordt. Het nadeel van bananen is dat ze snel verkleuren. En de meeste mensen vinden ze dan niet meer lekker. Omdat het zonde is om bananen weg te moeten gooien, hebben wij een handige tip zodat jij langer van verse bananen kan genieten. Bananen bewaren? Was nog nooit zo simpel!

 

SUPERTIP:
Zo blijven je bananen ook langer vers! Gebruik dit =>

 

Bananen bewaren? Zo doe je dat!

Kranten

Wikkel bananen namelijk stuk voor stuk in kranten papier. Dit voorkomt dat ze niet te snel rijp worden. Bewaar bananen ook altijd in een fruitschaal en niet in de koelkast. Wist je tevens ook dat je bananen kunt invriezen? 

Bananen bewaren? Vries ze in!

Om eerlijk te zijn is invriezen mijn favoriete manier om het proces te vertragen van hoe snel bananen bruin worden. Handig als je veel bananen in de aanbieding op de markt hebt gekocht! Dus mocht je toevallig op vakantie gaan. Bananen blijven 8 tot 12 maanden goed in de vriezer.

Kamertemperatuur

De beste omgeving voor bananen is in een fruitschaal in de woonkamer. Dan blijven (rijpe) bananen maximaal 7 dagen goed. Belangrijk is wel dat je bananen niet in zonlicht legt, maar op een (mits mogelijk) donkere plaats. 

 

Hoe lang kan ik bananen bewaren?

Gekoelde bananen kan je ongeveer 3 dagen bewaren. Bij kamertemperatuur kan het zeven dagen duren voor ze zover zijn om te verkleuren. Let daarom goed op bij het kopen van bananen in de winkel. Hoe groener de banaan, hoe langer ze houdbaar zijn. Als zijn groene bananen wel iets harder en minder van smaak. Daarnaast is het belangrijk om bananen in de buurt van andere vruchten te bewaren. Zoals appels, peren, perziken, mango’s. Dit zorgt er voor dat de banaan sneller rijp wordt.

 

Een groene of gele banaan?

Niet-rijpe (groene) bananen bevatten eigenlijk meer voedingsstoffen dan rijpe bananen, dus als je hun voedingswaarde wilt behouden, koop je beste zo’n groen mogelijke bananen in de supermarkt.

bananen bewaren

SUPERTIP:
Zo blijven je bananen ook langer vers! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.