Voorkomen is beter dan genezen, gebruik daarom altijd onderzetters als je een glas drinken op tafel zet. Het is namelijk een grote krans dat je anders waterkringen in je tafel krijgt. En waterkringen uit hout verwijderen is geen leuke klus… Maar mocht het toch zo zijn dat jij waterkringen op je houten tafel hebt, zijn er gelukkig een aantal goede manieren om de waterkringen te verwijderen. Waterkringen uit hout verwijderen? Doe je zo!

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

Waterkringen uit hout verwijderen

Hoe verwijder je deze waterkringen? Ik deel graag de oplossing met jou. Om de (witte) kringen te verwijderen van een houten tafel, maak je eerst een mengsel van 1 glas water en 12 lepels azijn.  Door drenk de doek met het mengsel van azijn en water en wrijf stevig met de doek over de (witte) kringen (water vlekken) heen. De sporen zullen verdwijnen. Mocht dit niet werken, probeer dan eens onderstaande tips.

Waterkringen uit hout verwijderen met meubelpoets

Als de ring maar klein is, kun je meubelpoets gebruiken om er vanaf te komen. De glycerine in meubelpoets zal zich in de bovenste lagen van het hout vullen om de verschijning van die kringen te verminderen.

Waterkringen uit hout verwijderen met citroensap

Het citroenzuur in citroensap werkt als een bleekmiddel om die lelijke kringen te verwijderen. Gebruik een wattenbolletje om het direct op de vlek aan te brengen en houd het ongeveer 30 minuten vochtig voor je het wegspoelt met lauw water. Test het eerst uit en doe dit nooit op donkere tafels. Het werkt het beste op lichte tafels in verband met het zuur van de citroen.

waterkringen uit hout verwijderen

Waterkringen uit hout verwijderen met olijfolie of plantaardige olie

Gebruik olijfolie om het hout in te smeren en gebruik dan fijn schuurpapier (niet meer dan 600 grit) om de waterkringen er uit te schuren. Zorg ervoor dat je tijdens het schuren het papier nat houdt met de olie. Eenmaal geschuurd veeg je al het stof weg en doe je er meubelpoets op. Doe dit alleen als dit de laatste en beste optie voor jou is.

Watervlekken verwijderen met mayonaise

Gebruik mayonaise om waterkringen uit een tafel te verwijderen. Leg wat mayonaise op de kringen en leg hier een papieren handdoekje op. Laat dit voor 15 a 20 minuten op de plek zitten en verwijder daarna het papieren handdoekje. Hierna gebruik je een ander handdoekje doordrenkt met azijn om te schrobben tot de ring is verdwenen.

Verwijderen met aardappelen

Snijd aardappelen doormidden en bestrijk elke helft met zout. Leg de aardappelen ongeveer voor 30 minuten op de waterkringen. Als je kleine waterkringen hebt zul je zien dat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.