Omslag foto facebook (3)
Waterkringen uit hout verwijderen

Waterkringen uit hout verwijderen? Doe je zo!

Voorkomen is beter dan genezen, gebruik daarom altijd onderzetters als je een glas drinken op tafel zet. Het is namelijk een grote krans dat je anders waterkringen in je tafel krijgt. Maar mocht het toch zo zijn dat jij waterkringen op je houten tafel hebt, zijn er gelukkig een aantal goede manieren om de waterkringen te verwijderen. Waterkringen uit hout verwijderen? Doe je zo!

 

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

 

Waterkringen uit hout verwijderen

Hoe verwijder je deze waterkringen? Ik deel graag de oplossing met jou. Om de (witte) kringen te verwijderen van een houten tafel, maak je eerst een mengsel van 1 glas water en 12 lepels azijn.  Door drenk de doek met het mengsel van azijn en water en wrijf stevig met de doek over de (witte) kringen (water vlekken) heen. De sporen zullen verdwijnen. Mocht dit niet werken, probeer dan eens onderstaande tips.

 

Meubelpoets is de oplossing!

Als de ring maar klein is, kun je meubelpoets gebruiken om er vanaf te komen. De glycerine in meubelpoets zal zich in de bovenste lagen van het hout vullen om de verschijning van die kringen te verminderen.

 

Gebruik citroensap

Het citroenzuur in citroensap werkt als een bleekmiddel om die lelijke kringen te verwijderen. Gebruik een wattenbolletje om het direct op de vlek aan te brengen en houd het ongeveer 30 minuten vochtig voor je het wegspoelt met lauw water. Test het eerst uit en doe dit nooit op donkere tafels. Het werkt het beste op lichte tafels in verband met het zuur van de citroen.

 

Gebruik olijfolie of plantaardige olie

Gebruik olijfolie om het hout in te smeren en gebruik dan fijn schuurpapier (niet meer dan 600 grit) om de waterkringen er uit te schuren. Zorg ervoor dat je tijdens het schuren het papier nat houdt met de olie. Eenmaal geschuurd veeg je al het stof weg en doe je er meubelpoets op. Doe dit alleen als dit de laatste en beste optie voor jou is.

 

Watervlekken verwijderen met mayonaise

Gebruik mayonaise om waterkringen uit een tafel te verwijderen. Leg wat mayonaise op de kringen en leg hier een papieren handdoekje op. Laat dit voor 15 a 20 minuten op de plek zitten en verwijder daarna het papieren handdoekje. Hierna gebruik je een ander handdoekje doordrenkt met azijn om te schrobben tot de ring is verdwenen.

 

Verwijderen met aardappelen

Snijd aardappelen doormidden en bestrijk elke helft met zout. Leg de aardappelen ongeveer voor 30 minuten op de waterkringen. Als je kleine waterkringen hebt zul je zien dat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.