Omslag foto facebook (3)
Voedingsmiddelen langer bewaren

Voedingsmiddelen langer bewaren? Doe je zo!

Wie voor de hele week boodschappen doet, baalt dat sommige voedingsmiddelen binnen no time bederven of de smaak verliezen. In de koelkast, uit de koelkast, het lijkt allemaal niks uit te maken. Doordat de voedingsmiddelen niet meer eetbaar zijn op de dag dat jij het hebt ingepland gooien we veel voedsel onnodig weg. Want met een paar simpele trucjes kun je stokbrood, fruit en aardappelen veel langer bewaren en verspilling dus tegen gaan. Voedingsmiddelen langer bewaren? Doe je zo!

 

SUPERTIP:
Fruit & groente langer bewaren? Gebruik dit =>
 

Voedingsmiddelen langer bewaren

Aardappelen zijn planten dus ze hebben altijd de neiging om uit te lopen. Een appel tussen de aardappelen leggen gaat het uitlopen tegen. Ze lopen dan veel minder snel uit en er komen dus geen kleine plantjes meer uit de aardappelen.

 

Kurk op de fruitschaal

Een kurk op de fruitschaal gaat het bederven van fruit tegen. Wie een kurk in twee stukken snijdt, kan daardoor het fruit langer bewaren door de kurk tussen het fruit te leggen. Bovendien worden fruitvliegen er door verjaagd. Kurk heeft trouwens meer eigenschappen. Kook kurk bijvoorbeeld met inktvis of witte bonen mee want dit zorgt ervoor dat de inktvis veel malser wordt en de boontjes niet meer open barsten.

 

Stokrood

Stokbrood bewaren is vaak erg moeilijk. Met een appel verandert dat. Doe het stokbrood in de broodtrommel en leg er een appel bij. Het stokbrood blijft dan twee keer langer houdbaar dan zonder de appel!

 

Bananen

Bananen horen thuis op de fruitschaal en niet in de koelkast. In de koelkast worden ze enorm snel bruin en verliezen ze hun smaak. Bewaar je bananen langer door ze in een krant te wikkelen. Hierdoor worden ze namelijk minder snel rijp. Leg ze vervolgens op de fruitschaal. Het ziet er niet fraai uit, maar je kunt de schaal ook uit het zicht zetten.

 

SUPERTIP:
Fruit & groente langer bewaren? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.