Wie voor de hele week boodschappen doet, baalt dat sommige voedingsmiddelen binnen no time bederven of de smaak verliezen. In de koelkast, uit de koelkast, het lijkt allemaal niks uit te maken. Doordat de voedingsmiddelen niet meer eetbaar zijn op de dag dat jij het hebt ingepland gooien we veel voedsel onnodig weg. Want met een paar simpele trucjes kun je stokbrood, fruit en aardappelen veel langer bewaren en verspilling dus tegen gaan. Voedingsmiddelen langer bewaren? Doe je zo!

 

SUPERTIP:
Fruit & groente langer bewaren? Gebruik dit => 

Voedingsmiddelen langer bewaren

Aardappelen zijn planten dus ze hebben altijd de neiging om uit te lopen. Een appel tussen de aardappelen leggen gaat het uitlopen tegen. Ze lopen dan veel minder snel uit en er komen dus geen kleine plantjes meer uit de aardappelen.

 

Kurk op de fruitschaal

Een kurk op de fruitschaal gaat het bederven van fruit tegen. Wie een kurk in twee stukken snijdt, kan daardoor het fruit langer bewaren door de kurk tussen het fruit te leggen. Bovendien worden fruitvliegen er door verjaagd. Kurk heeft trouwens meer eigenschappen. Kook kurk bijvoorbeeld met inktvis of witte bonen mee want dit zorgt ervoor dat de inktvis veel malser wordt en de boontjes niet meer open barsten.

 

Stokrood

Stokbrood bewaren is vaak erg moeilijk. Met een appel verandert dat. Doe het stokbrood in de broodtrommel en leg er een appel bij. Het stokbrood blijft dan twee keer langer houdbaar dan zonder de appel!

voedingsmiddelen langer bewaren

Bananen

Bananen horen thuis op de fruitschaal en niet in de koelkast. In de koelkast worden ze enorm snel bruin en verliezen ze hun smaak. Bewaar je bananen langer door ze in een krant te wikkelen. Hierdoor worden ze namelijk minder snel rijp. Leg ze vervolgens op de fruitschaal. Het ziet er niet fraai uit, maar je kunt de schaal ook uit het zicht zetten.

 

Voedingsmiddelen langer bewaren was nog nooit zo simpel!

 

SUPERTIP:
Voedingsmiddelen langer bewaren? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.