Omslag foto facebook (3)
droge huid

Droge huid? Dit kan je er tegen doen!

Als je last hebt van schilfertjes, rode vlekken en droge plekken is dit een teken dat je last hebt van een droge huid. Een droge huid is geen lolletje maar er is zeker wel wat aan te doen. Je kunt van nature al last hebben van een droge huid maar een droge huid kan ook ontstaan door de weersinvloeden. Ook is het ouder worden ook een factor die meespeelt bij het droger worden van de huid. Wat wel altijd belangrijk blijft is om voldoende te drinken. Hieronder deel ik een aantal handige tips voor als jij last hebt van een droge huid.

 

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

Droge huid? Wissel vaker van hoofdkussen! 

Wissel eens wat vaker de sloop van je hoofdkussen en de lakens van je bed. Je kussens en lakens zijn namelijk een goede broeiplek voor huisstofmijt, wat ook weer niet bevorderlijk is voor een droge huid. Als je dus regelmatig de slopen en lakens wisselt, zul je merken dat je een veel soepelere huid gaat krijgen.

 

Stop met roken

Roken is slecht voor je algemene gezondheid en welzijn, maar al helemaal als het gaat om een droge huid. Roken droogt je huid uit en beperkt haar vermogen zich te herstellen. 

 

Neem jij vaak een bad?

Urenlang in bad liggen of onder de douche staan is echt niet goed voor de huid. Doe dit zo kort mogelijk en zeker niet te warm. Zorg er tevens voor dat je na elke douche beurt je huid insmeert met een goede en voedende huidcrème. 

 

Lig jij graag aan het zwembad?

Zomers lekker aan het zwembad liggen is ook niet goed voor de huid. Door het chloor wat er in het zwembad zit, droogt de huid enorm uit. Je kunt veel beter in natuurwater gaan zwemmen. Dit is veel minder belastend voor de huid. Zoek dus wat vaker een mooi meertje of de zee uit om afkoeling te zoeken.

 

Smeer je goed in!

Goed smeren met een goede crème is ook een goed idee. Zorg er dan wel voor dat je voor een crème kiest waar hydraterend of voedend op staat. Bij een extreem droge huid, kun je het beste naar de huisarts gaan en daar een goede crème vragen voor je droge huid.

 

Kijk uit met make up!

Als je make up gedragen hebt is het heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Het beste is als je je gezicht 2 keer per dag reinigt. Dit houdt de huid mooi soepel.

 

Avocado voor een gezonde huid

Pak een goede rijpe avocado en verwijder de pit. Schil dan de avocado. Stamp daarna het vruchtvlees tot een goed papje en smeer je dan hier helemaal mee in en laat het 20 minuten intrekken. Was het daarna goed af met lauwwarm water en je zult zien dat je een super zachte huid hebt. De olie in avocado werkt als een verzorgde huid crème.

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.