Als je last hebt van schilfertjes, rode vlekken en droge plekken is dit een teken dat je last hebt van een droge huid. Een droge huid is geen lolletje maar er is zeker wel wat aan te doen. Je kunt van nature al last hebben van een droge huid maar een droge huid kan ook ontstaan door de weersinvloeden. Ook is het ouder worden ook een factor die meespeelt bij het droger worden van de huid. Wat wel altijd belangrijk blijft is om voldoende te drinken. Hieronder deel ik een aantal handige tips voor als jij last hebt van een droge huid.

 

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

 

Droge huid? Wissel vaker van hoofdkussen! 

Wissel eens wat vaker de sloop van je hoofdkussen en de lakens van je bed. Je kussens en lakens zijn namelijk een goede broeiplek voor huisstofmijt, wat ook weer niet bevorderlijk is voor een droge huid. Als je dus regelmatig de slopen en lakens wisselt, zul je merken dat je een veel soepelere huid gaat krijgen.

 

Stop met roken

Roken is slecht voor je algemene gezondheid en welzijn, maar al helemaal als het gaat om een droge huid. Roken droogt je huid uit en beperkt haar vermogen zich te herstellen. 

 

Neem jij vaak een bad?

Urenlang in bad liggen of onder de douche staan is echt niet goed voor de huid. Doe dit zo kort mogelijk en zeker niet te warm. Zorg er tevens voor dat je na elke douche beurt je huid insmeert met een goede en voedende huidcrème. 

 

Lig jij graag aan het zwembad?

Zomers lekker aan het zwembad liggen is ook niet goed voor de huid. Door het chloor wat er in het zwembad zit, droogt de huid enorm uit. Je kunt veel beter in natuurwater gaan zwemmen. Dit is veel minder belastend voor de huid. Zoek dus wat vaker een mooi meertje of de zee uit om afkoeling te zoeken.

 

Smeer je goed in!

Goed smeren met een goede crème is ook een goed idee. Zorg er dan wel voor dat je voor een crème kiest waar hydraterend of voedend op staat. Bij een extreem droge huid, kun je het beste naar de huisarts gaan en daar een goede crème vragen voor je droge huid.

 

Kijk uit met make up!

Als je make up gedragen hebt is het heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Het beste is als je je gezicht 2 keer per dag reinigt. Dit houdt de huid mooi soepel.

droge huid

Avocado voor een gezonde huid

Pak een goede rijpe avocado en verwijder de pit. Schil dan de avocado. Stamp daarna het vruchtvlees tot een goed papje en smeer je dan hier helemaal mee in en laat het 20 minuten intrekken. Was het daarna goed af met lauwwarm water en je zult zien dat je een super zachte huid hebt. De olie in avocado werkt als een verzorgde huid crème.

SUPERTIP:
Super snel waterkringen verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.