Omslag foto facebook (3)
Zijn aardappelen gezond

Zijn aardappelen gezond? Wij leggen het uit!

Aardappelen zijn groenten die uit de aarde komen, net als wortels. Aardappelen worden vaak “het meest populaire voedsel ter wereld” genoemd, omdat mensen over de hele wereld ze elke dag in een of andere vorm eten. Veel mensen denken bij aardappelen misschien aan frieten, maar in werkelijkheid zijn er vele soorten aardappelgerechten die gezond en lekker zijn.

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig, als je aan de slag gaat met aardappelen! Gebruik dit =>

 

Zijn aardappelen gezond?

Dus, zijn aardappelen gezond? Het antwoord is een volmondig “ja”! Aardappels zijn rijk aan vezels, kalium en vitamine C. Ze bevatten ook antioxidanten en fytonutriënten, dat zijn plantaardige voedingsstoffen die gezondheidsvoordelen hebben. Enkele van die voordelen zijn dat ze het risico op hartziekten verminderen en helpen de bloeddruk te verlagen.

Aardappels kun je koken, bakken, frituren of in de magnetron doen. Je kan met aardappelen de heerlijkste gerechten maken. Denk hierbij aan een heerlijke ovenschotel, aardappelpuree of stampot. Er zijn zelfs manieren om van aardappelen desserts te maken. Neem bijvoorbeeld zoete aardappelen: ze zijn rijk aan bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Zoete aardappelen kunnen gepureerd worden en geserveerd met kaneel en suiker. In sommige landen is dit het favoriete toetje!

Dus als je de volgende keer in de supermarkt bent, vergeet dan niet wat aardappels te halen! Ze zijn een gezonde aanvulling op elke maaltijd. En onthoud dat aardappelen er in veel verschillende maten en kleuren zijn. Er zijn meer dan honderdvijftig soorten aardappelen die over de hele wereld groeien! Dus eet smakelijk en geniet!

 

7 voordelen van aardappelen!

  1. Aardappelen helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.
  2. Ze helpen de aanmaak van serotonine te verhogen, wat gunstig is voor de stemming en stressverlichting.
  3. Zijn een goede bron van kalium, dat kan helpen de bloeddruk te reguleren.
  4. Ze bevatten antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen verschillende ziekten.
  5. Ze zijn een goede bron van vitamine C, die kan helpen het immuunsysteem te stimuleren.
  6. Aardappelen bevatten voedingsvezels, die de regelmaat kunnen bevorderen en de kans op spijsverteringsstoornissen.
  7. En als laatste, aardappelen zijn laag in vet, cholesterol en natrium.

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig, als je aan de slag gaat met aardappelen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.