Je hebt vast wel eens last gehad van brandend maagzuur. Of misschien heb je er nu wel last van? Het is een branderig gevoel dat je in je borst, slokdarm, of keel kunt voelen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om deze pijn te helpen verlichten en op te lossen. Hieronder deel ik een aantal handige tips tegen brandend maagzuur.

SUPERTIP:
Last van brandend maagzuur?  Gebruik dit =>

Wat helpt tegen maagzuur? Dat ontdek je hieronder!

Brandend maagzuur? Kijk uit wat je drinkt!

Blijf weg van zure voedingsmiddelen en dranken. Hiertoe behoren citrusvruchten, tomaten, en azijn. Dit zorgt er voor dat je brandend maagzuur alleen maar erger wordt. 

brandend maagzuur

Drink geen alcohol of cafeïne

Deze dranken kunnen de spieren in je slokdarm ontspannen en brandend maagzuur erger maken. Al moet je misschien ook niet aan alcohol denken bij deze vervelende klachten, wil ik het toch even gezegd hebben.

Vermijd het eten van grote maaltijden.

Eet in de loop van de dag kleinere hoeveelheden voedsel in plaats van drie grote maaltijden, zo verklein je de klachten.

Verhoog je slaappositie 

Leg een paar kussens onder je hoofd en schouders. Dit zal helpen voorkomen dat je maagzuur terug in je slokdarm stroomt.

brandend maagzuur

Drink veel water

Gehydrateerd blijven kan helpen bij het wegspoelen van het zuur in je maag. Lees hier verder om te ontdekken waarom veel water drinken ontzettend belangrijk voor je is.

Kauw op kauwgom na een maaltijd

Dit helpt de productie van speeksel te verhogen, dat maagzuur kan helpen neutraliseren.

Neem maagzuurremmers

Deze medicijnen kunnen helpen het maagzuur te neutraliseren en de pijn te verlichten.

Vermijd pikant voedsel

Pikante voedingsmiddelen kunnen de symptomen van het brandende gevoel verergeren.

Raadpleeg een dokter

Ga naar een dokter als de symptomen ernstig zijn en niet minder worden met bovenstaande tips. 

Brandend maagzuur voorkomen?

Gezond eten is sowieso al ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid, maar het helpt ook maagzuur te voorkomen. Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om zo veel als mogelijk te bewegen. Beweging kan maagzuur namelijk voorkomen, maar mocht je helaas toch klachten hebben, kan het ook de klachten verminderen, door bijvoorbeeld een half uurtje te gaan wandelen.

SUPERTIP:
Last van brandend maagzuur?  Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.