Griep voorkomen? Het is een feit, de griep is weer in het land. Overal hoor je mensen niezen en hoesten en moeten sommige mensen weer overuren draaien, omdat er zoveel zieken op het werk zijn. Griep helemaal voorkomen is ontzettend moeilijk, maar toch zijn er een aantal manieren waarop griep minder vat op je krijgt. Wij delen hieronder een aantal handige tips.

 

Griep voorkomen

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat. Als je dus in een ruimte zit waar slecht geventileerd wordt, ligt een griepvirus al snel op de loer. Het virus wordt ook vaak overgedragen via je handen aan klinken of door voorwerpen. Wanneer je een deurknop aanraakt en je gaat daarna met je hand door je gezicht, kun je al een virus te pakken hebben.

Belangrijk is dus om je weerstand te verhogen. Maar op welke manier kun je dat het beste doen? Het feit is dat een gezonde levensstijl je weerstand helpt verhogen.

  • Eet voldoende fruit en groente.
  • Begin en eindig de dag eens met een kopje detoxthee of een cold pressed sapje.
  • Eet meer donkergroene groenten zoals boerenkool en broccoli.
  • Neem wat meer tijd voor jezelf en vermijd zo veel mogelijk stress. Probeer voldoende nachtrust te nemen.
  • Ga lekker wat bewegen in de buitenlucht. Neem een wandeling in het bos.

SUPERTIP:
Zo kan jij ook je weerstand verhogen! Gebruik dit =>

 

Griep voorkomen? Krijg een griepprik

Elk jaar een griepvaccin krijgen is de beste manier om jezelf te beschermen tegen ziek worden van de seizoensgriep en het verspreiden ervan naar anderen. 

 

Griep voorkomen? Vermijd het aanraken van je neus, mond en ogen

Dit lijkt misschien gezond verstand, maar het is heel belangrijk. Griepkiemen kunnen tot 24 uur op oppervlakken (en in de lucht) leven. En als ze op je handen zitten , kun je ze naar je mond en neus verspreiden door jezelf aan te raken zonder het te weten! Je hoeft niet eens in de buurt te zijn van iemand om griep te pakken te krijgen.

 

Blijf thuis als je ziek bent

De griep wordt gemakkelijk van mens tot mens verspreid, en kan zelfs verspreid worden door mensen die zich niet ziek voelen! Dus als je hoest of niest, mag niemand bij je in de buurt komen tot minstens 24 uur nadat je symptomen verdwenen zijn om te voorkomen dat je de griep verspreidt.

 

Griep voorkomen? Neem veel rust, drink veel vocht

Je lichaam doet al erg zijn best om de griep te bestrijden, dus het heeft alle hulp nodig die het kan krijgen! Voldoende slapen en veel water of andere gezonde drankjes drinken geven je lichaam de energie die het nodig heeft om te vechten tegen de ziektekiemen die je aanvallen.

griep voorkomen

Was je handen vaak

Je handen wassen met water en zeep is de gemakkelijkste manier om het risico om ziek te worden te verkleinen. Het is vooral belangrijk als je in de buurt bent van andere mensen die ziektekiemen kunnen overbrengen, dus probeer je handen te wassen voor je eet of je ogen of mond aanraakt. Je moet ook je handen wassen na het gebruik van de badkamer!

 

Griep voorkomen? Vermijd het aanraken van je gezicht

Vingerafdrukken zitten vol ziektekiemen, dus je gezicht niet aanraken helpt je ook om niet ziek te worden. Je mond of neus aanraken, zelfs na het wassen van je handen, is nog steeds een goede manier om ziektekiemen over te brengen op andere delen van het lichaam. Probeer ook het gezicht van kinderen niet aan te raken. Kinderen steken vaak hun vingers in hun mond, wat een heel slecht idee is.

 

Griep voorkomen? Vermijd het aanraken van vaak aangeraakte oppervlakken

Behalve dat je je gezicht niet met je handen moet aanraken, moet je ook het aanraken van vaak aangeraakte voorwerpen zoals deurknoppen en geld vermijden. We raken onze telefoons voortdurend aan, dus zorg ervoor dat je daarna je handen wast!

SUPERTIP:
Zo kan jij ook je weerstand verhogen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.