Omslag foto facebook (3)
griep voorkomen

Griep voorkomen? Doe je zo!

Het is een feit, de griep is weer in het land. Overal hoor je mensen niezen en hoesten en moeten sommige mensen weer overuren draaien, omdat er zoveel zieken op het werk zijn. Griep helemaal voorkomen is ontzettend moeilijk, maar toch zijn er een aantal manieren waarop griep minder vat op je krijgt. Wij delen hieronder een aantal handige tips.

 

Besmettelijk

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat. Als je dus in een ruimte zit waar slecht geventileerd wordt, ligt een griepvirus al snel op de loer. Het virus wordt ook vaak overgedragen via je handen aan klinken of door voorwerpen. Wanneer je een deurknop aanraakt en je gaat daarna met je hand door je gezicht, kun je al een virus te pakken hebben.

Belangrijk is dus om je weerstand te verhogen. Maar op welke manier kun je dat het beste doen? Het feit is dat een gezonde levensstijl je weerstand helpt verhogen.

  • Eet voldoende fruit en groente.
  • Begin en eindig de dag eens met een kopje detoxthee of een cold pressed sapje.
  • Eet meer donkergroene groenten zoals boerenkool en broccoli.
  • Neem wat meer tijd voor jezelf en vermijd zo veel mogelijk stress. Probeer voldoende nachtrust te nemen.
  • Ga lekker wat bewegen in de buitenlucht. Neem een wandeling in het bos.

 

 

SUPERTIP:
Zo kan jij ook je weerstand verhogen! Gebruik dit =>

 

Krijg een griepprik

Elk jaar een griepvaccin krijgen is de beste manier om jezelf te beschermen tegen ziek worden van de seizoensgriep en het verspreiden ervan naar anderen. 

 

Vermijd het aanraken van je neus, mond en ogen

Dit lijkt misschien gezond verstand, maar het is heel belangrijk. Griepkiemen kunnen tot 24 uur op oppervlakken (en in de lucht) leven. En als ze op je handen zitten , kun je ze naar je mond en neus verspreiden door jezelf aan te raken zonder het te weten! Je hoeft niet eens in de buurt te zijn van iemand om griep te pakken te krijgen.

 

Blijf thuis als je ziek bent

De griep wordt gemakkelijk van mens tot mens verspreid, en kan zelfs verspreid worden door mensen die zich niet ziek voelen! Dus als je hoest of niest, mag niemand bij je in de buurt komen tot minstens 24 uur nadat je symptomen verdwenen zijn om te voorkomen dat je de griep verspreidt.

 

Neem veel rust, drink veel vocht

Je lichaam doet al erg zijn best om de griep te bestrijden, dus het heeft alle hulp nodig die het kan krijgen! Voldoende slapen en veel water of andere gezonde drankjes drinken geven je lichaam de energie die het nodig heeft om te vechten tegen de ziektekiemen die je aanvallen.

 

Wasje handen vaak

Je handen wassen met water en zeep is de gemakkelijkste manier om het risico om ziek te worden te verkleinen. Het is vooral belangrijk als je in de buurt bent van andere mensen die ziektekiemen kunnen overbrengen, dus probeer je handen te wassen voor je eet of je ogen of mond aanraakt. Je moet ook je handen wassen na het gebruik van de badkamer!

 

Vermijd het aanraken van je gezicht

Vingerafdrukken zitten vol ziektekiemen, dus je gezicht niet aanraken helpt je ook om niet ziek te worden. Je mond of neus aanraken, zelfs na het wassen van je handen, is nog steeds een goede manier om ziektekiemen over te brengen op andere delen van het lichaam. Probeer ook het gezicht van kinderen niet aan te raken. Kinderen steken vaak hun vingers in hun mond, wat een heel slecht idee is.

 

Vermijd het aanraken van vaak aangeraakte oppervlakken

Behalve dat je je gezicht niet met je handen moet aanraken, moet je ook het aanraken van vaak aangeraakte voorwerpen zoals deurknoppen en geld vermijden. We raken onze telefoons voortdurend aan, dus zorg ervoor dat je daarna je handen wast!

.

SUPERTIP:
Zo kan jij ook je weerstand verhogen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.