Gezond en slank blijven is voor veel mensen een uitdaging. Het kost vaak veel moeite en tijd om iets gezonds in elkaar te draaien en die tijd hebben we vaak niet. Helemaal niet wanneer we trek hebben en ons lichaam hunkert naar voedingsstoffen. Tijdens onze zoektocht naar superfoods kwam het fenomeen slowjuicen voorbij en daar wilden wij meer van weten! 

Slowjuice

Iedereen weet dat echt verse sapjes gezond zijn. Je weet wel, die sapjes die je thuis vers bereidt en niet kant en klaar in de winkel koopt. Echt vers dus. Deze maak je van groente en fruit wat super gezond voor ons is. Dit geeft ons lichaam namelijk de dagelijkse benodigde voedingsstoffen, maar het is ook een investering in de toekomst om allerlei ziektes te voorkomen.

Voor veel mensen is het lastig om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te eten. En dan is een sapje ideaal. Misschien zelfs nog idealer omdat je er groente en fruit aan toe kunt voegen die je normaal nooit zou eten en in een mix heerlijk vindt. Het is dus niet zo gek dat er wereldwijd een ware juice revolutie is ontstaan.

 

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste slowjuicer! Gebruik dit =>

 

Gezonde en lekkere sapjes

De meest kwalitatieve, gezonde en lekkere sapjes maak je met een slowjuicer. Met dit apparaat pers je op een koude en langzame manier sap uit allerlei soorten groente, fruit en kruiden. Van bladgroenten tot harde knollen, van kruiden tot geweekte amandelen. Een slowjuicer bied gegarandeerd meer combinatiemogelijkheden dan welke sapmachine ook. Het fijne van dit apparaat (ten opzichte van een andere sappers) is dat er tijdens het persen nauwelijks zuurstof en warmte vrijkomt. Hierdoor blijven vitamines, enzymen en mineralen in tact. Dit heeft als resultaat een sapje van zeer hoge kwaliteit die tot wel 48 uur houdbaar is in de koelkast. Als je dus even door perst, dan hoef je maar één keer in de 3 dagen een sapje te maken.

slowjuice

Wist je dat..

Je met een slowjuicer ook soepen, sauzen, babyvoeding, spreads, ijs en amandelmelk kunt maken? En van de pulp die overblijft na het juicen, kun je diverse heerlijkheden maken. Zo maak je optimaal gebruik van je aankoop aan groente en fruit en hoef je niets in de biobak weg te gooien (of aan de konijnen te voeren)!

 

De voordelen van slowjuice

  1. Het is geweldige manier om meer voedingsstoffen in je voeding te krijgen.
  2. Helpt je meer van de voedingsstoffen uit fruit en groenten op te nemen.
  3. Een geweldige manier om je inname van bewerkte voedingsmiddelen en suikers te verminderen.
  4. Het is een goede bron van vezels.
  5. Dankzij deze manier krijg je meer vitaminen en mineralen binnen.
  6. Het is een goede bron van antioxidanten.
  7. Helpt je voedsel beter te verteren.
  8. Dankzij de sapjes helpt het je langer een vol gevoel te hebben.
  9. De perfecte manier om je lichaam te ontgiften.
  10. Moeite met minimaal 2 liter water per dag te drinken? Zelf sapjes maken is een geweldige manier om meer water (vocht) in je dieet binnen te krijgen.

 

En zeker niet onbelangrijk..

Langer een vol gevoel

Slowjuicen helpt je langer een vol gevoel te hebben. Bij slowjuicen blijft de vezel van groente of fruit achter (wat ook goed is voor de stoelgang), hierdoor kan je lichaam meer voedingsstoffen opnemen met minder calorieën. Omdat slowjuice sneller wordt opgenomen door je lichaam, heb je minder snel een hongergevoel. Perfect voor in je dieet!

 

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste slowjuicer! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.