Omslag foto facebook (3)
Zelf wasmiddel maken

Zelf wasmiddel maken? Zo doe je dat!

Voor elk vlekje, kleurtje en probleempje is er een wasmiddel verkrijgbaar. Je weet haast niet meer welke je moet kiezen. Wij vinden het belangrijk dat de was schoon wordt en fris ruikt. Dat is vaak ook het enige wat een duurder wasmiddel doet, ook al beweren ze anders. Wij zijn op zoek gegaan naar een recept om zelf wasmiddel te maken. Het schijnt namelijk heel erg eenvoudig te zijn! Zelf wasmiddel maken? Was nog nooit zo eenvoudig!

 

SUPERTIP:
Geen baking soda in huis? Gebruik dit =>

 

We gaan beginnen, om zelf wasmiddel te maken…

Wat heb je nodig?

  • 80 gram soda
  • 80 gram zeepblokje naar keuze
  • 5 liter kraanwater
  • Emmer
  • Lege flessen vloeibare wasmiddel of een ander voorwerp waarin je 5 liter wasmiddel kunt bewaren.

Kies een zeepblokje die jij heerlijk vindt ruiken. Klik hier voor een aantal lekkere zeepblokjes! 

 

Hoe moet het?

  • Kook een liter water en rasp ondertussen 80 gram zeep. Voeg dit samen en roer dit totdat het volledig is opgelost.
  • Voeg 80 gram soda toe en roer dit ook weer goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in een emmer en doe er nog vier liter heet water bij. Laat dit een nacht afkoelen.

 

Het mengsel is eerst erg dun, maar na enkele uurtjes krijgt het een dikker structuur. Na een nacht afkoelen is het een dikke massa en kun je het overscheppen of gieten in een lege fles vloeibaar wasmiddel, emmer met een deksel of een ander voorwerp waarin je het wilt bewaren.

Dit recept is geschikt voor alle soorten was en zoals je leest is het ontzettend gemakkelijk. Eenmaal bezig is het zelfs leuk om te doen! Wat wij ook een pluspunt vinden is dat het hele huis naar de geur van de door jouw gekozen zeep ruikt. Heeeerlijk! Zoals je misschien al door hebt is het ook nog eens spot goedkoop. Win, win situatie!

 

SUPERTIP:
Geen baking soda in huis? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.