Omslag foto facebook (3)
bespaartips

Bespaartips! Zo kan jij meer geld overhouden!

Vakanties, uitjes met vrienden en familie, eten en drinken.. Ja, geld besparen kan moeilijk zijn. Om je te helpen, hebben we een paar bespaartips voor je op een rijtje gezet. Als je het gevoel hebt dat sparen moeilijk is of niet de moeite waard, denk dan aan al die dingen die je van het leven wilt, maar waar van jij denkt dat je ze momenteel niet kan veroorloven.

 

Begin met het maken van een budget en houd je eraan

Een budget maken is de eerste stap om geld te besparen. Als je precies weet hoeveel geld er binnen komt, kun je beslissingen gaan nemen over waar je het aan uitgeeft en waar je op bespaart. Het is ook belangrijk om je aan je budget te houden als je eenmaal een plan hebt gemaakt. Je krijgt hierdoor een mooi overzicht met waar je het geld aan kan uitgeven of waar je op moet besparen. Stel wel realistische doelen.

 

SUPERTIP:
Ga voor een leuke spaarpot. Dit maakt het veel leuker om geld te sparen! Gebruik dit =>

 

Automatiseer je spaargeld

Als je het moeilijk vindt eraan te denken om geld te sparen, automatiseer dan het proces door een directe storting van je betaalrekening op je spaarrekening in te stellen. Op die manier wordt het geld automatisch overgemaakt en hoef je er niet eens over na te denken. Stel het wel goed uit. Zodat er niet te veel wordt overgemaakt naar de spaarrekening.

 

Maak van geld sparen een spel

Als geld sparen als een sleur voelt, probeer er dan een spel van te maken. Stel doelen voor jezelf en kijk hoeveel geld je kunt sparen in een bepaalde tijd. Je kunt geld sparen zelfs wat leuker maken door jezelf uit te dagen je eigen record te verslaan. Maak een elke maand een lijstje met een realistisch doel. Wil je gaan uit eten? Kies er voor om thuis te eten. Het geld dat je hier op bespaart leg je weer apart.

 

Bezuinig op uitgaven

Als je meer geld wilt sparen, zul je moeten beginnen te bezuinigen op je uitgaven. Dit kan moeilijk zijn, maar er zijn genoeg manieren om het te doen. Probeer manieren te zoeken om je maandelijkse uitgaven te verminderen, zoals overschakelen op een goedkoper mobiel telefoonabonnement of heb jij Netflix wel echt nodig? Denk bijvoorbeeld aan de volgende abonnementen: Spotify, Videoland, Playstation Plus, Kobo Plus, Hello Fresh etc. Zijn ze wel echt nodig?

 

Maak een lijstje voor je boodschappen gaat doen

Een andere manier om geld te besparen is door een lijstje te maken voor je boodschappen gaat doen en je eraan te houden. Dit helpt je te voorkomen dat je dingen koopt die je niet nodig hebt en helpt je binnen je budget te blijven. Nog een gouden tip! Ga nooit met een lege maag boodschappen doen! Anders kom je sneller in de verleiding om extra dingen te kopen.

 

Drink water in plaats van frisdrank

Veel water drinken is een veel betere optie dan het drinken van frisdrank of andere suikerhoudende dranken. Niet alleen zijn ze beter voor je gezondheid, maar ze zijn ook veel goedkoper. Wil je toch een smaakje brengen aan je water? Ga dan voor Ranja. Dit is een goedkoop alternatief voor frisdrank.

 

Een paar snelle bespaartips

  • Koop huismerken in plaats van A-merken
  • Minder uiteten
  • Gebruik minder wasmiddel bij het doen van de was
  • Laat je kleren drogen op een wasrek in plaats van de droger
  • Gebruik kortingsbonnen en ga op zoek naar de beste prijs voor alles wat je koopt

 

Besparen op de energierekening

Om geld te besparen op je energierekening, doe alle lichten uit als je een kamer verlaat, gebruik spaarlampen en trek de stekker uit apparaten die niet gebruikt worden. Zie je hoe eenvoudig het kan zijn om al een beetje te besparen op je energierekening?

 

Geld besparen kan moeilijk zijn, maar het is het uiteindelijk waard.

 

SUPERTIP:
Ga voor een leuke spaarpot. Dit maakt het veel leuker om geld te sparen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.