Omslag foto facebook (3)
wasmachine schoonmaken (1)

Wasmachine schoonmaken? Doe je zo!

Je wasmachine is bedoeld om je vieze kleding schoon te wassen, maar heel veel mensen vergeten dat de wasmachine zelf ook schoon gemaakt dient te worden. Bij het wassen blijft er vaak veel vuil van de gewassen kleding achter. Dit vuil hoopt zich op bij het filter zodat er een muffe geur ontstaat, maar ook een slechte doorstroming van vuil water. Tevens is het mogelijk dat het verwarmingselement wordt aangetast door kalkaanslag. Daarom moet je soms ook je wasmachine schoonmaken.
 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig voor het reinigen van je wasmachine! Gebruik dit =>

 

Wasmachine schoonmaken, doe je zo!

1.We beginnen bij de rubberen rand van de wasmachine. Maak deze goed schoon met keukenpapier. De grijze aanslag bestaat uit haren, huidschilfers en lichaamsvetten gecombineerd met wasmiddel. Dit ontstaat als je erg veel op lage temperaturen wast en of teveel wasmiddel gebruikt.  Je was gaat hierdoor stinken, je krijgt vlekken op je wasgoed en het ontregeld de waterhuishouding. Het is belangrijk dat je deze rand dus heel goed schoonmaakt.

2. Haal het zeepbakje uit de wasmachine en maak deze goed schoon met een sopje. Lastige plekjes kun je makkelijk schoonmaken met een flessenreiniger. Vergeet ook niet de ruimte waar het zeepbakje ingaat goed schoon te maken met een borstel en een vaatdoek. Hier blijven ook vaak zeepresten in achter. Plaats daarna het schone zeepbakje weer terug.

3. De trommel maak je schoon door een flinke scheut natuurazijn of een halve kop soda in een lege trommel op een wasprogramma van 90 graden te draaien. Door de combinatie van de hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel lossen vet, kalk en vuil heel erg goed op. De wasmachine is nu weer lekker schoon en ruikt weer fris.

4. De buitenkant van je wasmachine reinig je met een emmertje sop en een vaatdoek. Slecht bereikbare plekken zoals bij de knoppen kun je makkelijk schoonmaken met een tandenborstel of een wattentip.

Een goede tip is om regelmatig op het hoogste wasprogramma (90 of 95 graden) een vaatwastablet in de trommel te plaatsen. Doe dit ongeveer eens in de 2 maanden. De wasmachine ruikt dan weer fris, is ook niet meer vuil en gaat veel langer mee!

 

Waarom het belangrijk is!

Net als elk ander apparaat in je huis moet je wasmachine regelmatig schoongemaakt worden. Verwaarlozing van het schoonmaken van je wasmachine kan allerlei problemen veroorzaken, waarvan sommige heel moeilijk op te lossen kunnen zijn. Je realiseert je misschien niet dat je wasmachine vuil is tot je hem schoonmaakt; tegen die tijd is de kans groot dat er al veel onnodige schade is aangericht.

Een opeenhoping van vuil en kalkaanslag na verloop van tijd maakt de binnenkant van je wasmachine vatbaar voor schimmelgroei. Dit kan resulteren in onaangename geuren, die niet alleen onaangenaam zijn maar ook schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Als je ooit vreemde schrapende of krassende geluiden uit de wasmachine hebt horen komen terwijl hij draait, is er een kans dat er kalkaanslag op een van de bewegende onderdelen is ontstaan. Maak daarom regelmatig je wasmachine schoon om een defecte wasmachine te voorkomen.

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig voor het reinigen van je wasmachine! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Eén reactie

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.