Blender schoonmaken? Zo doe je dat super snel!

Blender schoonmaken? Zo doe je dat super snel!

blender schoonmaken
Een blender kun je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken in de keuken. Van een lekkere, verse smoothies tot het fijn maken van groenten. Het is altijd handig en de meeste van ons hebben dan ook een blender in de keuken staan. Maar hoe moet je een blender schoonmaken?

Deel deze tip!

Een blender kun je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken in de keuken. Van een lekkere, verse smoothies tot het fijn maken van groenten. Het is altijd handig en de meeste van ons hebben dan ook een blender in de keuken staan. Maar hoe moet je een blender schoonmaken? Zelfs in de vaatwasser komen ze er niet altijd fris en schoon uit. Hieronder leg ik het graag uit…

SUPERTIP:
Geen baking soda in huis? Gebruik dit =>

 

Je blender schoonmaken op een snelle manier

Daar komen een aantal dingen bij kijken die je nodig hebt. Zie hieronder:

  • Heet water
  • Druppeltje afwasmiddel
  • Bij zeer hardnekkig vuil: eventueel een eetlepel baking soda en een scheutje azijn

 

Blender schoonmaken?  Zo doe je dat!

  • Doe een druppeltje afwasmiddel in de blender en voeg hier heet water aan toe.
  • Bij zeer hardnekkig vuil voeg je nu een eetlepel baking soda en een scheutje azijn toe en laat je het gedurende 20 minuten weken/intrekken.
  • Wanneer er geen hardnekkig vuil is zet je de blender direct aan op de hoogste stand. Kort laten lopen en uitzetten.
  • Omspoelen en klaar! 

 

Blender in vaatwasser?

Een blender kan je ook in de vaatwasser doen, althans de meeste. Let hierbij dus altijd op of dit met jouw blender kan. Het nadeel kan alleen zijn dat er toch resten in je blender blijven zitten. Misschien is het beter om eerste bovenstaande tips toe te passen en je blender daarna alsnog in de vaatwasser te zetten voor het beste resultaat.

blender schoonmaken

SUPERTIP:
Geen baking soda in huis? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips!

Ben je een fan van HelloFresh, maar sta je open voor een frisse wind in de keuken? Misschien zoek je naar wat variati...
Het is vast herkenbaar. Je vaatwasser is klaar maar tijdens het uitruimen ontdek je dat de plastic bekertjes en bakje...
Budgettips om geld te besparen, dat klinkt misschien niet leuk?

De nieuwste handige tips

Hallo! Ik ben Tomas (31). Heel leuk dat je even een kijkje neemt op HandigeTips.com.
 
HandigeTips.com is hét platform boordevol -zoals de naam al zegt- handige tips! Want laten we eerlijk zijn, wie is er niet dol op handige tips en waanzinnige life hacks? Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Juist! En mocht je met een vraagstuk zitten? Dan vind je op Handige Tips de oplossing.
 
Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door het makkelijker maken van. Dit wil ik met jullie delen door middel van handige artikelen. Zo deel ik graag de allerbeste keuken-, schoonmaak-, vlekken- en gezondheidstips, naast de diverse handige top tips!
 
Ik vind het leuk om je te inspireren met mijn handige tips! En mocht je iets niet vinden? Gebruik dan eens de zoek optie op mijn website om de oplossing te vinden! Of volg mij even op Social Media om je dag goed te beginnen. Mocht je zelf een handige tip willen delen? Stuur dan een mailtje naar info@handigetips.com.