afwasmiddel

Afwasmiddel! Hier kan je het allemaal voor gebruiken!

Iedereen heeft het wel in huis, afwasmiddel. Voor een paar euro kun je het al kopen en het werkt uitstekend voor de afwas. Naast de afwas is de kracht van dit vloeibare goedje bruikbaar voor in en om het huis. Bovendien is het een vriendelijker alternatief voor de overweldigende chemische schoonmaakmiddelen. Na het lezen van dit artikel kun je je voorraad schoonmaakmiddelen flink terugbrengen. Het enige wat je echt nodig hebt is azijn, afwasmiddel en baking soda.
 

Afwasmiddel kun je gebruiken voor..


1. Vlekken in kleding

Verwijder vettige vlekken uit kleding door een klein beetje afwasmiddel op de vlek aan te brengen en in te wrijven. Laat het even intrekken en spoel het kledingstuk schoon. Door de milde werking kun je dit trucje op elke stof toepassen. Je kunt ook een druppel op de plek aanbrengen en het kledingstuk direct in de wasmachine gooien.

 

SUPERTIP:
Afwasmiddel scoren met grote korting?! Gebruik dit =>

 

2. Keuken en badkamer vloeren

Maak tegelvloeren schoon met een emmer warm water en twee eetlepels afwasmiddel. Deze zelfgemaakte vloerreiniger kun je gebruiken op vinyl en tegels.

3. Tuinmeubels

Spuit wat afwasmiddel in een emmer warm water en maak met behulp van een spons je tuinmeubels schoon. Zeep ze goed in en laat het ook weer even intrekken. Vervolgens spuit je ze schoon met de tuinslang.. of wacht je totdat het regent ;-).

4. Sieraden

Meng een theelepel afwasmiddel met een theelepel baking soda en voeg een kopje heet water toe. Door de bellen van de zeep komt viezigheid los en krijg je ook de kleinste hoekjes schoon. Leg je sieraden gedurende 5 minuten in een bakje met de mix zodat het kan weken en maak het vervolgens schoon en droog met een zachte tandenborstel en een doekje.

5. Borstels en kammen

Maak borstels en kammen schoon met een bak heet water en een paar druppels afwasmiddel. Afwasmiddel zorgt ervoor dat de styling producten die in de borstel zijn blijven hangen worden opgelost.

 

En we delen nog een paar goede tips…

 

6. Handwasmiddel

In plaats van speciale handwasmiddel kun je ook gewoon een eetlepel afwasmiddel gebruiken om delicate kleding te wassen.

7. Fruitvliegen

Vang en dood fruitvliegen door een bakje met azijn te vullen en hier 3 druppels afwasmiddel aan toe te voegen.

8. Tapijtvlekken

Los een eetlepel afwasmiddel op in 2 kopjes water en dep met een witte schone doek in het mengsel en dep vervolgens op de vlek van het tapijt. Herhaal dit totdat de vlek is opgenomen in de witte doek en verdwijnt uit het tapijt. Wrijf na met een spons koud water en dep droog met een schone doek.

9. Keukenkastjes

Net als je borden en keukengereedschap kunnen ook de keukenkastjes etc. vettig of vies worden tijdens het koken. Doe daarom wat warm water en afwasmiddel in een plantenspuit en spuit dit in of op de kastjes. Wrijf het vervolgens droog met een schone doek.

10. Olievlekken

Verwijder olievlekken van beton door de vlek te bedelven onder baking soda en hier een aantal druppels afwasmiddel aan toe te voegen. Schuur vervolgens met een bijvoorbeeld een straatbezem over de plek en laat het mengsel goed intrekken gedurende een aantal uur. Spoel het schoon en herhaal de handelingen totdat de plek volledig weg is.

 

SUPERTIP:
Afwasmiddel scoren met grote korting?! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Eén reactie

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.