winterdip

Winterdip? Zo kom je er uit!

Veel mensen ervaren in de winter een winterdip. Zo hebben ze meer slaap nodig en meer zin in koolhydraatrijk voedsel, snoep en alcohol. Je krijgt last van een winterdip als je gebrek hebt aan zonlicht en de wetenschap dat de zomer toch echt tot zijn eind is gekomen. Maar hoe kan je uit zo’n winterdip kopen? Wij hebben een aantal handige tips voor jouw verzameld. Doe er je voordeel mee!

 

Zorg voor voldoende slaap

Een van de eerste tekenen van een winterdip is je moe en slaperig voelen. Als je voldoende slaap van goede kwaliteit krijgt, is je lichaam in topvorm bij het omgaan met koud weer. Zorg ervoor dat je vroeg naar bed gaat en doe overdag dutjes als je je moe voelt! Het is dus erg belangrijk om minimaal 8 uur te slapen. Hierdoor krijgt je lichaam voldoende rust. Zorg er tevens voor dat je bed lekker aanvoelt en je slaapkamer een fijne plek is om in slaap te vallen. Maak het jezelf lekker knus & gezellig.

 

Drink veel water en eet veel fruit en groenten

Als we aan koud weer worden blootgesteld, gaat ons lichaam sneller werken. We hebben meer energie nodig, die we uit voedsel halen. Daarom is het belangrijk dat we gezond voedsel eten, zoals fruit en groenten, zodat ons lichaam heeft wat het nodig heeft om ons warm te houden tijdens de wintermaanden. Maar vergeet het water niet! Veel water drinken helpt je je goed te voelen en houdt je lichaam gehydrateerd. Eet vooral geen junkfood. Dit geeft je al snel een slecht gevoel omdat je lichaam niet de juiste stoffen en vitaminen binnen krijgt.

 

SUPERTIP:
Dit mag niet ontbreken als je naar buiten gaat! Gebruik dit =>

 

Ga naar buiten

Hoe graag we ook de hele dag binnen bij het vuur blijven, soms is het goed om naar buiten te gaan en in de sneeuw te spelen. Dit houdt je lichaam actief en geeft je een blij en gezond gevoel! Maar vergeet niet: een slee gebruiken, een sneeuwpop bouwen of een sneeuwengel maken is het leukste wat je kan doen! Zorg er voor dat je plezier maakt. Haal ook regelmatig een frisse neus in het bos. Dit zal je alleen maar goed doen!

 

Maak het jezelf comfortabel 

Als je naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk voorkomt dat je nat wordt. Als dit betekent dat je waterdichte kleren moet dragen, doe ze dan aan! Als dit betekent dat je een iglo over jezelf heen moet bouwen zodat alleen je hoofd uitsteekt, bouw dan die iglo. Geintje natuurlijk! Maar ga niet met te dunne kleren naar buiten. Dit zorgt al snel voor een slecht humeur dat neerkomt op een winterdip. Als je namelijk lekker ingepakt naar buiten gaat, zal je snel merken dat de winter helemaal niet zo erg is!

 

Richt je op wat je leuk vindt!

Het winterseizoen kan voor sommige mensen zwaar zijn. Je kunt ontmoedigd raken als je denkt aan hoe lang het nog zal duren voor je het weer warm krijgt. Maar er is iets dat nog erger is dan dat: vergeten waarom je de winter in de eerste plaats zo leuk vindt! Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te genieten van de dingen die je in de winter leuk vindt, of dat nu een schaatssessie is of nippen aan warme chocolademelk terwijl je een boek leest naast de open haard!

Zoals je vast wel weet, is goed voor jezelf zorgen belangrijk. Maar de winter kan zwaar zijn voor je lichaam , dus is het extra belangrijk om tijdens het koude seizoen goed voor jezelf te zorgen. Zorg dat je voldoende slaapt en gezond eet. Maar het hoeft niet saai te zijn, soms is het goed om de boel een beetje op te schudden! Dus maak plezier met vrienden of leer hoe je sjaals breit voor de winter. 

 

SUPERTIP:
Dit mag niet ontbreken als je naar buiten gaat! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.