Veel mensen ervaren in de winter een winterdip. Zo hebben ze meer slaap nodig en meer zin in koolhydraatrijk voedsel, snoep en alcohol. Je krijgt last van een winterdip als je gebrek hebt aan zonlicht en de wetenschap dat de zomer toch echt tot zijn eind is gekomen. Maar hoe kan je uit zo’n winterdip kopen? Wij hebben een aantal handige tips voor jouw verzameld. Doe er je voordeel mee!

 

Winterdip? Zorg voor voldoende slaap

Een van de eerste tekenen van een winterdip is je moe en slaperig voelen. Als je voldoende slaap van goede kwaliteit krijgt, is je lichaam in topvorm bij het omgaan met koud weer. Zorg ervoor dat je vroeg naar bed gaat en doe overdag dutjes als je je moe voelt! Het is dus erg belangrijk om minimaal 8 uur te slapen. Hierdoor krijgt je lichaam voldoende rust. Zorg er tevens voor dat je bed lekker aanvoelt en je slaapkamer een fijne plek is om in slaap te vallen. Maak het jezelf lekker knus & gezellig.

 

Drink veel water en eet veel fruit en groenten

Als we aan koud weer worden blootgesteld, gaat ons lichaam sneller werken. We hebben meer energie nodig, die we uit voedsel halen. Daarom is het belangrijk dat we gezond voedsel eten, zoals fruit en groenten, zodat ons lichaam heeft wat het nodig heeft om ons warm te houden tijdens de wintermaanden. Maar vergeet het water niet! Veel water drinken helpt je je goed te voelen en houdt je lichaam gehydrateerd. Eet vooral geen junkfood. Dit geeft je al snel een slecht gevoel omdat je lichaam niet de juiste stoffen en vitaminen binnen krijgt.

 

SUPERTIP:
Dit mag niet ontbreken als je naar buiten gaat! Gebruik dit =>

 

Winterdip? Ga naar buiten

Hoe graag we ook de hele dag binnen bij het vuur blijven, soms is het goed om naar buiten te gaan en in de sneeuw te spelen. Dit houdt je lichaam actief en geeft je een blij en gezond gevoel! Maar vergeet niet: een slee gebruiken, een sneeuwpop bouwen of een sneeuwengel maken is het leukste wat je kan doen! Zorg er voor dat je plezier maakt. Haal ook regelmatig een frisse neus in het bos. Dit zal je alleen maar goed doen!

winterdip

Maak het jezelf comfortabel 

Als je naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk voorkomt dat je nat wordt. Als dit betekent dat je waterdichte kleren moet dragen, doe ze dan aan! Als dit betekent dat je een iglo over jezelf heen moet bouwen zodat alleen je hoofd uitsteekt, bouw dan die iglo. Geintje natuurlijk! Maar ga niet met te dunne kleren naar buiten. Dit zorgt al snel voor een slecht humeur dat neerkomt op een winterdip. Als je namelijk lekker ingepakt naar buiten gaat, zal je snel merken dat de winter helemaal niet zo erg is!

 

Richt je op wat je leuk vindt!

Het winterseizoen kan voor sommige mensen zwaar zijn. Je kunt ontmoedigd raken als je denkt aan hoe lang het nog zal duren voor je het weer warm krijgt. Maar er is iets dat nog erger is dan dat: vergeten waarom je de winter in de eerste plaats zo leuk vindt! Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te genieten van de dingen die je in de winter leuk vindt, of dat nu een schaatssessie is of nippen aan warme chocolademelk terwijl je een boek leest naast de open haard!

Zoals je vast wel weet, is goed voor jezelf zorgen belangrijk. Maar de winter kan zwaar zijn voor je lichaam , dus is het extra belangrijk om tijdens het koude seizoen goed voor jezelf te zorgen. Zorg dat je voldoende slaapt en gezond eet. Maar het hoeft niet saai te zijn, soms is het goed om de boel een beetje op te schudden! Dus maak plezier met vrienden of leer hoe je sjaals breit voor de winter. 

 

SUPERTIP:
Dit mag niet ontbreken als je naar buiten gaat! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.