De winter is aangebroken. Buiten is het weer ijskoud. Maar binnen wil jij het natuurlijk lekker warm hebben. Het zou zonde zijn als je veel warmte verliest in huis. Zorg er dan ook voor dat je huis klaar voor de winter is! Wij delen een aantal handige tips zodat jij voorbereid bent op temperaturen onder het nul punt.

 

SUPERTIP:
Gebruik een dit om energie en geld te besparen in de winter! Gebruik dit =>

 

Onderstaande tips maken je klaar voor de winter!

Klaar voor de winter stap 1: Zoek tochtige deuren

Door het veelvoudig gebruik kunnen er bij deuren kieren ontstaan. Hierdoor komt er niet alleen koude lucht naar binnen maar gaat de warme lucht ook naar buiten. Niet fijn voor jou of je energie rekening. Met tochtstrips heb je dit probleem super snel opgelost. Ook kan je kiezen om een tochtkussen voor sommige deuren te leggen. Kijk niet alleen de deuren die naar buiten gaan na maar ook deuren die naar een kamer gaan waar het kouder is of de verwarming normaal niet aan staat zoals de zolder, kelder of gang.

 

Klaar voor de winter stap 2: Maak ramen tocht vrij

Ook kan een niet goed sluitend raam ervoor zorgen dat er koude lucht naar binnen komt. Dit probleem kan je zelf ook weer makkelijk verhelpen. Als het flink waait kan je met een kaarsje langs het raam gaan. Als het vlammetje beweegt weet je dat er koude lucht naar binnen komt. En als je weet welke ramen “lekken” ga je eerst buiten de kozijnen nakijken of er kieren of naden zijn die gedicht moeten worden. Bij kleine kieren en gaten kan je kit gebruiken. Bij grote gaten gebruik je purschuim. Het nadeel hiervan is dat dit er niet mooi uit ziet. Wanneer het raam van buiten gedicht is kan je aan de binnenkant ook tochtstrips speciaal voor ramen aanbrengen.

 

Klaar voor de winter stap 3: bescherm je leidingen

Als in een appartement of nieuwer huis woont zal dit waarschijnlijk al gebeurt zijn, maar controleren kan geen kwaad. zorg dat je leidingen voor zowel warm als koud water ingepakt zijn met speciale buisisolatie zodat je water niet kan bevriezen. Dit probleem kom je vaker tegen bij oudere huizen die niet zo goed geïsoleerd zijn.

 

Klaar voor de winter stap 4: dicht kieren

Niet alleen bij ramen en deuren kunnen kiertjes zitten. Wanneer je bijvoorbeeld stroom in de tuin hebt kan het goed zijn dat dit vanuit het huis komt en je dus ergens een gaatje hebt zitten. Zorg dat al deze ongewenste doorgangen gedicht zijn. Zo kan er geen warme lucht uit ontsnappen en kan ongewenst ongedierte niet zomaar binnen komen.

 

Klaar voor de winter stap 5: Snoei struiken en bomen

Het is niet alleen goed voor de planten om ze in de winter te snoeien maar het kan ook goed zijn voor je huis. Wanneer er wat takken dicht in de buurt van jou huis hangen kan je deze weg halen. Zo voorkom je dat alle bladeren in jou goot terecht komen en jouw regenpijp verstoppen. Ook is het gevaar op schade kleiner. Als er noodweer is kunnen deze takken niet meer afbreken en op jouw dak terecht komen.

klaar voor de winter

SUPERTIP:
Gebruik een dit om energie en geld te besparen in de winter! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.