klaar voor de winter

Klaar voor de winter? Met deze tips wel!

De winter is aangebroken. Buiten is het weer ijskoud. Maar binnen wil jij het natuurlijk lekker warm hebben. Het zou zonde zijn als je veel warmte verliest in huis. Zorg er dan ook voor dat je huis klaar voor de winter is! Wij delen een aantal handige tips zodat jij voorbereid bent op temperaturen onder het nul punt.

 

SUPERTIP:
Gebruik een dit om energie en geld te besparen in de winter! Gebruik dit =>

 

Onderstaande tips maken je klaar voor de winter!

stap 1: Zoek tochtige deuren

Door het veelvoudig gebruik kunnen er bij deuren kieren ontstaan. Hierdoor komt er niet alleen koude lucht naar binnen maar gaat de warme lucht ook naar buiten. Niet fijn voor jou of je energie rekening. Met tochtstrips heb je dit probleem super snel opgelost. Ook kan je kiezen om een tochtkussen voor sommige deuren te leggen. Kijk niet alleen de deuren die naar buiten gaan na maar ook deuren die naar een kamer gaan waar het kouder is of de verwarming normaal niet aan staat zoals de zolder, kelder of gang.

 

stap 2: Maak ramen tocht vrij

Ook kan een niet goed sluitend raam ervoor zorgen dat er koude lucht naar binnen komt. Dit probleem kan je zelf ook weer makkelijk verhelpen. Als het flink waait kan je met een kaarsje langs het raam gaan. Als het vlammetje beweegt weet je dat er koude lucht naar binnen komt. En als je weet welke ramen “lekken” ga je eerst buiten de kozijnen nakijken of er kieren of naden zijn die gedicht moeten worden. Bij kleine kieren en gaten kan je kit gebruiken. Bij grote gaten gebruik je purschuim. Het nadeel hiervan is dat dit er niet mooi uit ziet. Wanneer het raam van buiten gedicht is kan je aan de binnenkant ook tochtstrips speciaal voor ramen aanbrengen.

 

stap 3: bescherm je leidingen

Als in een appartement of nieuwer huis woont zal dit waarschijnlijk al gebeurt zijn, maar controleren kan geen kwaad. zorg dat je leidingen voor zowel warm als koud water ingepakt zijn met speciale buisisolatie zodat je water niet kan bevriezen. Dit probleem kom je vaker tegen bij oudere huizen die niet zo goed geïsoleerd zijn.

 

stap 4: dicht kieren

Niet alleen bij ramen en deuren kunnen kiertjes zitten. Wanneer je bijvoorbeeld stroom in de tuin hebt kan het goed zijn dat dit vanuit het huis komt en je dus ergens een gaatje hebt zitten. Zorg dat al deze ongewenste doorgangen gedicht zijn. Zo kan er geen warme lucht uit ontsnappen en kan ongewenst ongedierte niet zomaar binnen komen.

 

stap 5: Snoei struiken en bomen

Het is niet alleen goed voor de planten om ze in de winter te snoeien maar het kan ook goed zijn voor je huis. Wanneer er wat takken dicht in de buurt van jou huis hangen kan je deze weg halen. Zo voorkom je dat alle bladeren in jou goot terecht komen en jouw regenpijp verstoppen. Ook is het gevaar op schade kleiner. Als er noodweer is kunnen deze takken niet meer afbreken en op jouw dak terecht komen.

 

SUPERTIP:
Gebruik een dit om energie en geld te besparen in de winter! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.