Afvallen zonder sporten? Want laten we eerlijk zijn, dan wilt toch iedereen! Je wilt afvallen, maar op een manier dat je het blijft volhouden om een jojo effect te voorkomen. De meeste diëten werken tijdelijk en eenmaal afgerond val je al weer heel snel terug in je oude patroon. Shakes, weinig eten en extreem sporten bieden allemaal niet de oplossing waar jij écht naar opzoek bent. Je wilt namelijk blijvend resultaat. Daarom delen wij graag een aantal handige tips. 

Afvallen zonder sporten doe je zo!

Eet een gezond dieet

Het eten van een goed en gebalanceerd dieet is de beste manier om af te vallen zonder te sporten. Door gevarieerd te eten voorzie je je lichaam van alle vitaminen en voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Het eten van veel calorierijk voedsel zoals fastfood geeft je een vol gevoel, maar vult je lichaam met ongezonde vetten en chemicaliën die tot zwaarlijvigheid kunnen leiden.

 

Afvallen zonder sporten? Wandel vaker

Probeer in plaats van de auto te nemen als je boodschappen gaat doen, je kinderen naar school brengen, snel iets ophalen in de buurt, zoveel mogelijk te voet te doen. Dit bevordert niet alleen je gezondheid door wat lichaamsbeweging in je dagelijkse routine te krijgen, maar ontdoet je ook van extra calorieën door ze te verbranden dankzij de inspanning. Vaak kans je namelijk gezien de afstand net zo goed wandelen in plaats van de auto pakken.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook om af te slanken! Gebruik dit =>

 

Afvallen zonder sporten? Doe meer huishoudelijke klusjes

Waarom zou je, in plaats van je tijd te besteden aan iets leuks of ontspannends, niet wat lichaamsbeweging binnen krijgen? Je kunt bijvoorbeeld proberen het hele huis schoon te maken in plaats van de hele dag op de bank te luieren en televisie te kijken. Door dingen te doen als planten water geven en vloeren dweilen kun je veel extra calorieën verbranden zonder dat je in plaats daarvan naar de sportschool hoeft te gaan om te trainen.

afvallen zonder sporten

En een lekker drankje? Mag dat?

Beperk je alcoholgebruik

Vermijd het drinken van grote hoeveelheden bier of andere alcoholische dranken, want die bevatten veel lege calorieën die na verloop van tijd kunnen optellen en je snel doen aankomen als je regelmatig drinkt. Het is het beste je te beperken tot twee glazen (als je een vrouw bent) of drie (als je een man bent) alleen in het weekend, en vermijd alcohol drinken op dagen waarop je niet sport of extra beweging pakt.

 

En dit helpt ook…

Probeer in je dagelijks leven meer te lopen

Als je de mogelijkheid hebt om de trap te nemen in plaats van een lift of roltrap, neem die dan! Door dit soort dingen door je dag heen te doen, kun je extra calorieën verbranden zonder dat je het door hebt. Hoewel de trap nemen misschien niet veel lijkt, helpen alle kleine beetjes wanneer je probeert af te vallen zonder te sporten. Je zult verbaasd zijn hoe snel je merkt dat je conditie verbetert!

 

Afvallen zonder sporten? Zorg voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen heeft alles te maken met aandacht voor details, hoe klein ook. Je moet bijvoorbeeld je auto altijd in goede conditie houden en ervoor zorgen dat de banden goed opgepompt zijn, want dat vermindert de hoeveelheid brandstof die je verbrandt terwijl je rondrijdt. Als je gezond wilt zijn, zorg dan voor de kleinste details, zodat al het andere tegelijk op zijn plaats valt.

 

Verbeter je lichaamshouding

Je lichaam heeft een aangeboren mechanisme om zichzelf in stand te houden als het goed in balans is, dus als je een goede houding hebt werkt je lichaam van nature efficiënter tegen de zwaartekracht in dan wanneer je een slechte houding hebt. Rechtop staan en kijk vooruit, niet naar de grond. Als je aan je ruggengraat denkt als een rechte staaf of paal, zal dit het gemakkelijker maken om je rug de hele dag recht te houden.

 

Afvallen zonder sporten? Ontspan en vermijd stress

Veel mensen beseffen niet hoezeer stress hun gezondheid kan beïnvloeden, maar als je je voortdurend gestrest voelt over werk of andere levensgebeurtenissen dan zal je lichaam vet rond je buik gaan opslaan omdat je daar de neiging hebt om spanning in je spieren het meest mee te dragen. Om stress te verlichten kun je het beste buiten in de natuur gaan wandelen, een boek lezen voor het slapen gaan, jezelf visualiseren dat je succes bereikt in welke situatie je ook angstig of boos maakt, mediteren of yoga doen. Alles wat je in staat stelt te ontspannen zal je helpen bij het proces van afvallen zonder sporten en je stressniveau laag te houden.

 

Wél voldoende eten is heel belangrijk!

Sla geen maaltijden over

Veel mensen denken dat als ze sporten om af te vallen, het overslaan van een maaltijd of twee ook aanvaardbaar is, maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval. Je lichaam heeft voedsel nodig om goed te kunnen functioneren en efficiënt te werken, dus moet je jezelf de hele dag door voeden met gezond voedsel in plaats van jezelf zonder reden iets lekkers te ontzeggen. Eet om de drie uur kleine porties in plaats van elke avond alleen tijdens het avondeten één grote maaltijd te eten, dit houdt je stofwisseling de hele dag op peil!

 

Afvallen zonder sporten? Verruil witte rijst voor zilvervliesrijst of volkoren pasta

Deze tip kun je ook toepassen met aardappelen. En verruil gewone aardappelen voor zoete aardappelen, die rijk zijn aan vitamine A en weinig suikers bevatten. Als je rijst of pasta kookt, probeer dan waar mogelijk volkoren versies te kiezen. Ze bevatten meer vezels dan hun gewone tegenhangers, zodat je maag langer een vol gevoel heeft. Zo vermijd je die bloedsuikerpiek die de insulinespiegel snel doet stijgen, wat ertoe leidt dat het lichaam overtollig vet opslaat! 

Afvallen zonder sporten? Het is dus mogelijk!

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook om af te slanken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.