Je vraagt je vast af… Welke noten zijn gezond? Noten zijn onwijs goed voor onze gezondheid en dus niet alleen maar om op tafel te zetten tijdens een verjaardag naast een kommetje chips. Mag natuurlijk wel, want noten zijn ook nog eens super lekker, maar het is ook een prima tussendoortje of zelfs uitermate geschikt als bijvoorbeeld vleesvervanger, om meer energie te krijgen of om af te vallen! Ontdek hieronder welke noten gezond zijn.

 

SUPERTIP:

Benieuwd naar alle noten?  Klik hier.

Welke noten zijn gezond? Amandelen natuurlijk!

De zoete amandelen worden beschouwd als één van de gezondste noten. Ze zijn rijk aan mineralen en vitamines en zijn goed voor de hersenen, het hart en de spijsvertering. Dagelijks een handje amandelen (ongeveer 24 stuks) kan al helpen om je cholesterol te verlagen en de kans op diabetes en hart- en vaatziekten te verkleinen.

welke noten zijn gezond

Cashewnoten

Cashewnoten bevatten zeer veel vitaminen en mineralen. Wanneer je last hebt van stress en/of vermoeidheid moet je deze noot echt eten! Twee handjes cashewnoten per dag kan een tekort aan mangaan, kalium, magnesium, ijzer, zink, seleen, fosfor en koper voorkomen.

Hazelnoten

De hazelnoot is een zeer goed alternatief voor wanneer je weinig tot geen vlees eet. De hazelnoot bevat een grote hoeveelheid proteïnen, koolhydraten, vezels, ijzer, calcium en vitamine E.

Macademia

Wil je afvallen? Dan is deze noot je beste vriend! De macademia noten bevatten zoveel vitamines dat, 100 gram, 100% van aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine b1 bevat. Tevens zijn deze goed tegen hart- en vaatziekten. Het eten van macadamia noten zorgt ervoor dat er minder cholesterol vasthecht aan de bloedvaten, waardoor de kans op aderverkalking en een hoge bloedruk verkleint. Ook is uit een recent onderzoek gebleken dat het eten van macademia noten niet alleen een zeer goed effect heeft op het bloed, maar ook dat je snel overtollig lichaamsgewicht verliest.

Pistachenoten

Last van aderverkalking? Dan moet je dagelijks wat pistachenoten gaan eten. De pistachenoot is een geweldige leverancier van proteïnen, gezonde vetten en mineralen. De vetten zijn onverzadigd en daarom niet-dikmakend. Ook zorgen pistachenoten ervoor dat aderverkalking vermindert, waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt.

Walnoten

Gaat de stoelgang niet zo lekker? Walnoten zijn zeer rijk aan vitaminen en mineralen en hebben meerdere geneeskrachtige eigenschappen. Mensen met een stofwisselingsstoornis of verstopping, kunnen geholpen worden door het eten van walnoten. De walnoot zorgt ervoor dat de darmen weer gestimuleerd worden. Tevens zorgt het ook voor een soepel en gezond hart.

Welke noten zijn gezond? Daar heb je nu het antwoord op!

 

SUPERTIP:

Benieuwd naar alle noten?  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.